Pokazuje rezultate 1 do 50 od 281

Tema: nuhalni nabor

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

nisam vas došla plašiti, svaki par mora za sebe odlučiti što će kad krene u pretrage takve vrste..nama je nuhalni bio 1,3 a obzirom na rizičnu trudnoću i krvarenje do 20. tj dr nije smatrala da ima indikacija za krvne testove a kamoli za amnio (zbog lažno pozit rezultata koje nerijetko pokazuju krv. testovi i mogućeg stresa stav dr je bio ne ići), to isto je savjetovala i priv gin kod koje sam išla po drugo mišljenje (nešto me kopkalo iznutra..) na kraju sam rodila curicu s Down s. a u cijeloj trudnoći ništa nije upućivalo na to, 4d uzv svaki mj i extra nadzirana trudnoća ..tako da ako unaprijed znate da nebi rodili dijete s ds onda avakako preporučam amnio bez obzira na sve prethodne testove jer to je jedini sigurni pokazatelj.

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj pužić prvotno napisa Vidi poruku
    nisam vas došla plašiti, svaki par mora za sebe odlučiti što će kad krene u pretrage takve vrste..nama je nuhalni bio 1,3 a obzirom na rizičnu trudnoću i krvarenje do 20. tj dr nije smatrala da ima indikacija za krvne testove a kamoli za amnio (zbog lažno pozit rezultata koje nerijetko pokazuju krv. testovi i mogućeg stresa stav dr je bio ne ići), to isto je savjetovala i priv gin kod koje sam išla po drugo mišljenje (nešto me kopkalo iznutra..) na kraju sam rodila curicu s Down s. a u cijeloj trudnoći ništa nije upućivalo na to, 4d uzv svaki mj i extra nadzirana trudnoća ..tako da ako unaprijed znate da nebi rodili dijete s ds onda avakako preporučam amnio bez obzira na sve prethodne testove jer to je jedini sigurni pokazatelj.
    Iskreno, nista nas vise ne moze uplasiti...i nama je bio plan cekati amnio pa onda postupiti prema rezultatima ali su nas 3 strucnjaka uvjerila da je ovo najpametnije napraviti.Siroce je cijeli u tom mjehuru A amnio jos uvijek nije iskljucena,duzni smo mu toliko da napravimo sve sto mozemo,hvala na savjetu i na podrsci

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj pužić prvotno napisa Vidi poruku
    nisam vas došla plašiti, svaki par mora za sebe odlučiti što će kad krene u pretrage takve vrste..nama je nuhalni bio 1,3 a obzirom na rizičnu trudnoću i krvarenje do 20. tj dr nije smatrala da ima indikacija za krvne testove a kamoli za amnio (zbog lažno pozit rezultata koje nerijetko pokazuju krv. testovi i mogućeg stresa stav dr je bio ne ići)
    vidiš, s druge strane mom doktoru je baš jako krvarenje bio savjet za kombinirani, koji je bio loš, odnosno rizik za down 1:11, ukupni (uzv + biokemijski) 1:68, nuhalni je bio 1mm.
    amnio je pokazao zdravog dječaka....

tako da ako unaprijed znate da nebi rodili dijete s ds onda avakako preporučam amnio bez obzira na sve prethodne testove jer to je jedini sigurni pokazatelj.
    slažem se s tobom, bitno je prije svih tih pretraga razgovarati sa partnerom i odlučiti što napraviti u kojem slučaju. jer ako vam je nebitno dali beba ima down ili neku drugu kromosomsku abnormalnost onda niti mjerenje nuhalnog nema baš smisla. najbolji komentari tu na forumu i van foruma su mi bili kako nekome ne pada na pamet ići na kombinirani ili amnio, samo mjerenje nuhalnog im je dosta. nisam imala volje postaviti pitanje: a kaj ako je nuhalni jako zadebljan!
    Posljednje uređivanje od Bluebella : 11.08.2013. at 00:25

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj Bluebella prvotno napisa Vidi poruku
    vidiš, s druge strane mom doktoru je baš jako krvarenje bio savjet za kombinirani, koji je bio loš, odnosno rizik za down 1:11, ukupni (uzv + biokemijski) 1:68, nuhalni je bio 1mm.
    amnio je pokazao zdravog dječaka....

slažem se s tobom, bitno je prije svih tih pretraga razgovarati sa partnerom i odlučiti što napraviti u kojem slučaju. jer ako vam je nebitno dali beba ima down ili neku drugu kromosomsku abnormalnost onda niti mjerenje nuhalnog nema baš smisla. najbolji komentari tu na forumu i van foruma su mi bili kako nekome ne pada na pamet ići na kombinirani ili amnio, samo mjerenje nuhalnog im je dosta. nisam imala volje postaviti pitanje: a kaj ako je nuhalni jako zadebljan!
    U potpunosti se slazem,kaj je najgore...mi smo se dogovorili da necemo ici na kombinirani jer nam na kraj pameti nije bilo da nekaj ne bi bilo u redu,da bi rutinski uzv od soc.gin. pokazao povecani nuhalni...kao da te netko palicom pogodi,mi smo donjeli odluku sto cemo u slucaju da beba doista ima neki sindrom.Moram priznati da sva moja prijasnja razmisljanja su pala u vodu kad me se doista suocilo s cinjenicom da je beba mozda bolesna,cijeli svijet ti se preokrene.MM nije imao iskustva s djecom s PP a ja sam se kroz praksu u vrticu susretala i radila s djecom s PP i znam da ne bih mogla.U drugoj trudnoci u ranim 20-tim,6 razlicitih doktora mi je reklo da mogu biti sretna ako dijete bude 2200g.i zdravo,sjecam se da sam bila prestravljena ali da me bas bilo briga,bila sam sretna i cekala ju...najveci sok kod poroda je bio da je prasica imala 3550g i evo je krece u 2.razredDa mi se vratiti u ta bezbrizna vremena

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Meni je biokemijski nalaz iz krvi pokazao 1:5 da beba ima Down sindrom,ali amnio je pokazao da nosim zdravog djecacica.Te gluposti s vadjenjem krvi ne bi nikom nakon 30g preporucila jer osim laznih rezultata donose veliki stres za bebu i trudnicu koji definitivno u tom razdoblju nisu pozeljni.Ako se itko zeli uvjeriti(bez obzira na odluku)toplo preporucam amnio jer je bezbolan i siguran nalaz,a rizici su u danasnje vrijeme zanemarivi.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •