Citiraj pužić prvotno napisa Vidi poruku
nisam vas došla plašiti, svaki par mora za sebe odlučiti što će kad krene u pretrage takve vrste..nama je nuhalni bio 1,3 a obzirom na rizičnu trudnoću i krvarenje do 20. tj dr nije smatrala da ima indikacija za krvne testove a kamoli za amnio (zbog lažno pozit rezultata koje nerijetko pokazuju krv. testovi i mogućeg stresa stav dr je bio ne ići), to isto je savjetovala i priv gin kod koje sam išla po drugo mišljenje (nešto me kopkalo iznutra..) na kraju sam rodila curicu s Down s. a u cijeloj trudnoći ništa nije upućivalo na to, 4d uzv svaki mj i extra nadzirana trudnoća ..tako da ako unaprijed znate da nebi rodili dijete s ds onda avakako preporučam amnio bez obzira na sve prethodne testove jer to je jedini sigurni pokazatelj.
Iskreno, nista nas vise ne moze uplasiti...i nama je bio plan cekati amnio pa onda postupiti prema rezultatima ali su nas 3 strucnjaka uvjerila da je ovo najpametnije napraviti.Siroce je cijeli u tom mjehuru A amnio jos uvijek nije iskljucena,duzni smo mu toliko da napravimo sve sto mozemo,hvala na savjetu i na podrsci