Citiraj Bluebella prvotno napisa Vidi poruku
vidiš, s druge strane mom doktoru je baš jako krvarenje bio savjet za kombinirani, koji je bio loš, odnosno rizik za down 1:11, ukupni (uzv + biokemijski) 1:68, nuhalni je bio 1mm.
amnio je pokazao zdravog dječaka....

slažem se s tobom, bitno je prije svih tih pretraga razgovarati sa partnerom i odlučiti što napraviti u kojem slučaju. jer ako vam je nebitno dali beba ima down ili neku drugu kromosomsku abnormalnost onda niti mjerenje nuhalnog nema baš smisla. najbolji komentari tu na forumu i van foruma su mi bili kako nekome ne pada na pamet ići na kombinirani ili amnio, samo mjerenje nuhalnog im je dosta. nisam imala volje postaviti pitanje: a kaj ako je nuhalni jako zadebljan!
U potpunosti se slazem,kaj je najgore...mi smo se dogovorili da necemo ici na kombinirani jer nam na kraj pameti nije bilo da nekaj ne bi bilo u redu,da bi rutinski uzv od soc.gin. pokazao povecani nuhalni...kao da te netko palicom pogodi,mi smo donjeli odluku sto cemo u slucaju da beba doista ima neki sindrom.Moram priznati da sva moja prijasnja razmisljanja su pala u vodu kad me se doista suocilo s cinjenicom da je beba mozda bolesna,cijeli svijet ti se preokrene.MM nije imao iskustva s djecom s PP a ja sam se kroz praksu u vrticu susretala i radila s djecom s PP i znam da ne bih mogla.U drugoj trudnoci u ranim 20-tim,6 razlicitih doktora mi je reklo da mogu biti sretna ako dijete bude 2200g.i zdravo,sjecam se da sam bila prestravljena ali da me bas bilo briga,bila sam sretna i cekala ju...najveci sok kod poroda je bio da je prasica imala 3550g i evo je krece u 2.razredDa mi se vratiti u ta bezbrizna vremena