Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 169

Tema: ne po guzi

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno ne po guzi

ne mogu naći u pretražniku (izbacuje me), pa ako netko zna - da li ima link na neki plakatić koji se može isprintati, ili tekstić....

jutros krenem na posao, i u mojoj ulici - mama "cuka" dečkića za odjeću, viče na njega - i na kraju ga - izlupa po guzi...

btw - maleni nije NIŠTA radio što bi isprovociralo takvo ponašanje: nije se derao, nije se trgao, nije bježao... išao je poslušno uz mamu i samo tiho plakao...

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

joj meni se plače kad tak nekaj vidim a nažalost vidim svako malo i onda glasno svašta iskomentiram 8)

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hvala... isprintala sam, a sad ću to držati i u autu ...

nego - da li bi netko mogao ispraviti rodinu adresu na tom letku???????? sad je nova!

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: ne po guzi

Citiraj sorciere prvotno napisa
    btw - maleni nije NIŠTA radio što bi isprovociralo takvo ponašanje: nije se derao, nije se trgao, nije bježao... išao je poslušno uz mamu i samo tiho plakao...
    ne opravdavam ženu, ALI moj isto tako tiho plače kad ga povučem iz parka da ide doma nakon 100000 upozorenja da se nešto ne smije raditi i onda je najposlušnij na svijetu kad zna da je nešto skrivio. i da netko gleda sa strane isto bi rekao "gle ova mu čita bukvicu/navlači/whatever, a on miran ko bubica"

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ninochka - maleni je hodao. ona ga je iz čistog mira zaustavila, počela mu cukati jaknu, onda ga je zgrabila za rukav da ga povuče na pločnik. maleni je stao tamo gdje ga je zaustavila. nakon toga je počela vikati na njega, mahati rukama - i onda ga je po guzi... nisam imala gdje stati, ali mislim da bi joj prisjelo.

da li i ti svog lupaš po guzi? iako ide s tobom, i ne radi scene? uvjerena sam da ne...

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne, ali znam da i moje ne baš tiho razgovaranje s njim može izgledati ružno ako se ne pozadina priče

Nikina mama avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

I dok nisam imala dijete nije mi bilo normalno tucenje (ili kako da to uopce nazovem) djece bilo po guzi ili bilo gdje, a sada kada imam dijete mi je to nezamislivo, ne mogu ni u najgoroj mori zamisliti da ikada u zivotu dignem ruku na svoje dijete. Kada to drugima kazem svi vicu cekaj, cekaj vidjet ces kada naraste........ne mislim tako jer imam psa vec 5 godina kojeg obozavam i nikada mi nije palo na pamet vikati na njega, a kamoli ga udariti........ne znam, znam da nije za usporedbu, ali meni jest jer je pas punopravan clan obitelji. Mi se ne tucemo, niti cemo se ikada tuci tako da narvno da kada vidim neke roditelje kako olako shvacaju to udaranje dodje mi da ja njih raspalim po guzici pa da vidimo jel je lagodno.

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hvala... isprintala sam, a sad ću to držati i u autu ...

nego - da li bi netko mogao ispraviti rodinu adresu na tom letku???????? sad je nova!
    ma stavicemo novi letak za printanje
    samo ga treba malo prilagodit
    dobro si me sjetila

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

btw. i ja sam urlala danas na djecu u kauflandu, police su se tresle.. culi su me valjda do izlaza - melita se hitala na pod svakih par metara i ljubila pod, a oskar ju je ohrabrivao

poludila sam

rekla sam joj 10 puta, molim te ne bacaj se po podu i nemoj ga ljubiti... radije mene poljubi... tu hodaju ljudi s prljavim cipelama na kojima ima svakakvog smeca... daj nosi ovo, daj mi dodaj ono.. nista, nista ju nije interesiralo osim hitanja po podu i cerekanja.. njima je to bilo super zabavno...

ali nista... nula.. zero... ko da govorim u zid
    tek kad sam pocela urlat - e onda su prestali s hitanjem, ali im je i dalje bilo jako, jako smijesno...

izasli bi odma van, ali faking kaufland je tak napravljen da ga moras cijelog u krug obici da bi dosao da izlaza...

na kraju sam je cvrsto drzala za ruku i doslovno vukla van jer nije htjela hodati... kaj su mislili ljudi koji su nas slusali i gledali necu ni zamisljavati...

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Nikad nisam tukla svoje dijete,ni neću,al imam jednu uzrečicu(nazovimo to tako) kad me baš naljuti onda joj velim:ak odmah ne prestaneš,tak ću te nalupat da će ti se dimit iz guze...uoće ne znam od kud mi to i vjerovatno ne zvuči lijepo kad se sluša sa strane,ali moja kćer je fora kad joj to velim,onda mi uzvrati:a kaj pričaš bezveze kad to nikad ne buš napravila i naravno cereka se dok to govori.Eto i dijete me prokužilo.

...a kaj se tiče cirkusa po dućanima,mislim da smo to davno riješili,bacala se,doduše nije nikad po podu ni iz kojeg razloga,ali kad počne sa moljakanjima da joj nešt kupim što ne dolazi u obzir ili vješanjima po kolicima ili divljanja sa kolicima,ja ju opomenem,a ako nastavi istog trena ostavljam sve i idem van,u auto i doma.Par puta,davno sam tak napravila i ona je toga svjesna i više ne pretjeruje,jer točno zna granicu.

Priznajem da sam sklona deranju,osobito u zadnje vrijeme,jer sam pod prevelikim stresom,nekad puknem za sitnicu,ali ne tučem,ne vrijeđam,ne psujem...kad me prođe onda joj se ispričam i vjerujem da me razumije,jer jako puno pričamo i sve si velimo,tako da i moja Srećica zna šta me mući i zašto sam ponekad jako nervozna.
    Odnos nam se zasniva na jako puno ljubavi i poštovanja,tako ju učimo muž i ja od prvog dana,tako se i mi međusobno ponašamo i mislim da joj dajemo dobar primjer.Često puta,na cesti se ljudi drugačije ponašaju,psuju,pljuju,tuku djecu i moja kćer to obavezno prokomentira sa čuđenjem i zgražanjem.

Hannah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

[quote="sorciere"]hvala... isprintala sam, a sad ću to držati i u autu ...
    [quote]

Dati ćeš letak mamama? Svaka čast, često vidim takve grozne situacije, i bježim u velikom luku od njih. Srce mi se slama, a i bojim se da i ja ne dobijem po riti
    Znam da to nije rješenje, ali takvim mamama, koje tuku svoju djecu, rodin letak neće pomoći da "dođu sebi". Možda griješim :/ Jednom sam bila okružena komentarima -ja bi je s užitkom izlemala po guzici!- Tim sam osobama onako usput jednom prilikom dala rodine letke, i to baš te "ne po guzi", i završili su u smeću...

Goge avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa
    ...a kaj se tiče cirkusa po dućanima,mislim da smo to davno riješili,bacala se,doduše nije nikad po podu ni iz kojeg razloga,ali kad počne sa moljakanjima da joj nešt kupim što ne dolazi u obzir ili vješanjima po kolicima ili divljanja sa kolicima,ja ju opomenem,a ako nastavi istog trena ostavljam sve i idem van,u auto i doma.Par puta,davno sam tak napravila i ona je toga svjesna i više ne pretjeruje,jer točno zna granicu
    Dobra taktika

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa
    Nikad nisam tukla svoje dijete,ni neću,al imam jednu uzrečicu(nazovimo to tako) kad me baš naljuti onda joj velim:ak odmah ne prestaneš,tak ću te nalupat da će ti se dimit iz guze...uoće ne znam od kud mi to i vjerovatno ne zvuči lijepo kad se sluša sa strane,ali moja kćer je fora kad joj to velim,onda mi uzvrati:a kaj pričaš bezveze kad to nikad ne buš napravila i naravno cereka se dok to govori.Eto i dijete me prokužilo.
    to mi je poznato . na moje "namlatićutekovolaukupusu" - reakcija je bila ... (mama je opet prolupala, ovdje nema ni vola ni kupusa...), a dalje otprilike ko marko od marije71... (idem gledat kak raste cvijeće...).

hannah - dat ću letak mamama... pa nek završi u smeću. napravit ću si ja zalihe!

zapravo, meni sad pada na pamet da bi bilo zgodno napravit malu brošuricu: prvi dio edukacija, drugi dio - zakonske sankcije . onda bi to fino distribuirala po vrtićima, a dalje krenula na edukaciju prvoškolskih roditelja (ak su slučajno propustili vrtiće...hehehe) . pa malo angažirat medije, unicef...

odoh popit kavu do kraja... meljem li, meljem...

(pukle me emocije...)

Goge avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Goge prvotno napisa
    Dobra taktika
    Krivi smajlić

Htjela sam staviti

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Uvijek kad su ovakve teme sjetim se jednog mališana iz moje familije koji je u dobi od cca godinu i koji mjesec pokrio glavu rukama,zgrčio tijelo i stisnuo se ko čvarak,sav isprepadan,jer je mislio da će dobiti(valjda) po glavi,a ja sam samo zamahnula rukom da se počoham po glavi,ali on je tu moju kretnju sasvim drugačije protumačio jer je očito tako dobivao"porciju".
    Kad sam išla istraživati počevši od roditelja,pa na dalje;ko to njega tuče,svi su mi se kleli da nitko,ali ubrzo su se odali,naime slučajno sam se zatekla kad se mali kupao i malo pošpricao po podu od kupaone.Drage moje,da ste vi to čule...koje to divljačko urlanje i lupanje bilo(od njegove mame)ja sam i danas u šoku.Probala sam joj objasniti,ali uzalud,ona tvrdi da je mali zločest,pa to radi,a nema pojma šta uopće znači biti zločest.Uglavnom,mali danas muca,grize nokte,piša u krevet..i sad nedavno kad me njegova mama pitala šta ja mislim koji je uzrok tome i kad sam joj ja odgovorila:pomanjkanje ljubavi,onda se na pol uvredila i fest mi počela objašnjavati kako njemu ljubavi ne fali.Uglavnom,na žalost ni ja,a ni ostali članovi obitelji nismo uspjeli ništa promijeniti(osim kaj ga više pred menom ne tuku) a mali je po meni čisti kandidat za Polikliniku za zaštitu djece u Gajnicama i sad na veliko forsam da ga tamo odvedu da se djetetu pomogne.Jer počeo je sa agresivnim ispadima u vrtiću,maltretira drugu djecu i to će biti sve gore,ako mu stručna pomoć ne pomogne dok je još vrijeme.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Bože moj.....

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja sad doslovno plačem...i nemrem više čitat te stvari....a znam da nije ni dobro zaklopit oči i uši....

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Romina prvotno napisa
    joj meni se plače kad tak nekaj vidim a nažalost vidim svako malo i onda glasno svašta iskomentiram 8)
    joooooj, ja na ovakve stvari poludiiiim....kako možete kometirati drugima glasno i miješati se u tuđe obitelji, živote i poslove....

kako vas nije sram!!!!!!!!

šta vi znate koliko se tko žrtvovao za svoje dijete, obitelj i sl., kakve netko ima probleme i sl., kako vas nije strah da netko u tom momentu kad se umiješate i vas ne opali po zubima...????

nisam ni ja za tuču, ali ponekad reagiram kao Mukica i poluuuuuudim do jaja ako se netko umiješa.... rekoh, idući put ću kupit pištolj pa kad zamašem nekome pred nosom s njim valjda ljudi budu prvo meli pred svojim vratima

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj M&T prvotno napisa
    Citiraj Romina prvotno napisa
    joooooj, ja na ovakve stvari poludiiiim....kako možete kometirati drugima glasno i miješati se u tuđe obitelji, živote i poslove....

šta vi znate koliko se tko žrtvovao za svoje dijete, obitelj i sl., kakve netko ima probleme i sl., kako vas nije strah da netko u tom momentu kad se umiješate i vas ne opali po zubima...????

nisam ni ja za tuču, ali ponekad reagiram kao Mukica i poluuuuuudim do jaja ako se netko umiješa.... rekoh, idući put ću kupit pištolj pa kad zamašem nekome pred nosom s njim valjda ljudi budu prvo meli pred svojim vratima
    vauuu!!! očito se ne bumo nas dvi našle na kavi...gulp!! ne bi tila riskirat!!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ma ja razumijem ljutnju....nikada ne možete znati kakvi su nečiji problemi.
    Jedino što nikako ne odobravam i iskomentiram-je udaranje djeteta.To ne mogu probaviti.
    A što se drugih situacija,pošteno priznajte da je svaka od nas sigurno imala nekoliko situacija koje su nekome sa strane možda izgledale kao horor nad djecom,a ustvari su bile sve samo ne to.
    Mislim na izgrede u javnosti.

Ako izuzmemo batine,ja NIKADA ne komentiram i ne želim da mene komentiraju.

M&T aj ti kupi pištolj na vodu,nije pravi a uspjeh zagarantiran!

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

s kakvim pravom ti nas prozivaš rečenicom "kako vas nije sram!!!!!!!" ?????????????????????????????? :shock:

vidiš, JA poludim kad netko priča o žrtvovanju za dijete...

onaj ko govori da se ŽRTVUJE, ne treba ni imati dijete. pa se neće žrtvovati. ako SVOM VLASTITOM DJETETU ne daješ sebe iz ljubavi, njemu ne treba ni žrtva! onaj tko svoje probleme rješava tučnjavom djeteta, isto tako ne treba imati dijete.

onaj kome treba pištolj (ili šaka) očito nema dovoljno argumenata da obrazloži svoje postupke. takve ja zovem nasilnicima.

eto, kupi pištolj, a ja ću ti javiti svoju adresu! meni ne treba pištolj, ja imam argumente.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Potpisujem Sorciere od prve do zadnje riječi!

Hannah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Također i ja!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

i jos jedan potpis za sorciere a posebice:

onaj ko govori da se ŽRTVUJE, ne treba ni imati dijete. pa se neće žrtvovati. ako SVOM VLASTITOM DJETETU ne daješ sebe iz ljubavi, njemu ne treba ni žrtva!

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

šta vi znate koliko se tko žrtvovao za svoje dijete, obitelj i sl., kakve netko ima probleme i sl.
    Pa ne rješavaš probleme tako što ćeš namlatit dijete.

onaj ko govori da se ŽRTVUJE, ne treba ni imati dijete. pa se neće žrtvovati. ako SVOM VLASTITOM DJETETU ne daješ sebe iz ljubavi, njemu ne treba ni žrtva!
    Upravo tako.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

meni se ovaj letak od rode jako svidja. jer upravo prikazuje nacin na koji bih ja prisla osobi koja bi tukla svoje dijete pred mojim ocima. ne nasilnicki i okrivljavajuci je. nego mirnim putem, ne osudjujuci, nego objasnit joj, kao ovim primjerima u letku, da postoji bolji nacin sebe i dijete uopce ne dovoditi u situaciju da izludis jer te ono nece poslusati. nekako kao medijator, pokusala bih ublazit situaciju, naci i barem malo razumijevanja za tog roditelja. ne opravdavajuci njegov postupak.

i ja znam viknuti na malu, znam ju povuci za rukav i vuci sa sobom, znam procjedit joj kroz zube da usuti istog momenta, jer sam joj deset puta ponovila da se strpi da ce dobiti cokoladicu, samo dok teta na blagajni ju "provuce" i dok dodje do nas.... i znam kad bi mi u tom trenutku netko prisao pametujuci mi, da bih jos vise pobudalila i da nema te sile da bih priznala da sam mozda u krivu, da sam malo zabrijala, i da sve to nije vrijedno vikanja.

otkako sam majka, posebice svakim danom sto se sve intenzivnije druzimo i dolazimo u raznorazne situacije, ja se sve bolje kontroliram, "rucna" mi je uvijek podignuta, i fakat sticem konjske zivce (sama se sebi divim u tom pogledu), ali opet, i ja sam covjek (hocu reci zena ) i ponekad me jednostavno nesto ispali da se ne mogu kontrolirati. ne u postupcima, koliko u rijecima. bude mi kasnije zao, al sto je tu je. no u takvim trenucima mi sigurno ne treba jos neka samodopadna babetina koja mi po glavi serendeka, nego netko tko ima dovoljno feelinga da smiri situaciju, a ne da je dodatno "podgrijava" svojim pametovanjem.

sorc, nisam mislila konkretno na tebe.

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

MC-pametno zboriš,svi mi imamo svoje loše trenutke i svi mi dreknemo na dijete ,ali nije uvijek jednostavno biti 8) . Pogotovo sa dvogodišnjacima ,ali udaranje nikada i nigdje

Kako ono glasi slogan......OD POLJUPCA DIJETE RASTE A OD BATINA SE SMANJUJE !!!!

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa
    sorc, nisam mislila konkretno na tebe.
    ma nemoj!

(dobar ti opis... )

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj traktorka prvotno napisa
    MC-pametno zboriš,svi mi imamo svoje loše trenutke i svi mi dreknemo na dijete ,ali nije uvijek jednostavno biti 8) . Pogotovo sa dvogodišnjacima ,ali udaranje nikada i nigdje

Kako ono glasi slogan......OD POLJUPCA DIJETE RASTE A OD BATINA SE SMANJUJE !!!!
    evo točno ovako....

već sam napisala da ni ja nisam za batine, ali brate mili ako nešto mrzim to je petljanje stranaca u moj život

što se tiče žrtvovanja, ja itekako mislim da se masu žrtvujem za svoju djecu, a sve radi neograničene ljubavi koju imam prema njima.... e sad, tko šta smatra žrtvom, to je druga stvar...meni je žrtva sve moje neprospavane noći koje bdijem nad njima, žrtva mi je sve ono financijski što sebi uskraćujem da bi njima omogućila više i bolje, žrtva mi je što sam propustila puno prilika i raznih ponuda u životu a opet da bi bila više uz njih, žrtva mi je što se spava, jede i šeta kad djeci odgovara, a ne meni, i sl. pa u krajnjoj liniji žrtva mi je i što zub nikako da odem popravit jer njih nema tko pričuvat, pa su bolesni, pa idemo na predstave, pa na rođendane, pa u parkiće...a moj zub čeka i čeka....

i nemojte mi reći da vi ne žrtvujete sebe i svoj komod i svoj život bar djelomično jer jedino to je i istina,
    bez obzira što u svoj djeci guštam ponekad bi volila guštat i bez njih i posvetit se malo sebi

i ono o pištolju, naravno da se radilo o onom na vodu, ali doista mislim da bi mnogi šutjeli da ih se mrko pogleda

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i nemojte mi reći da vi ne žrtvujete sebe i svoj komod i svoj život bar djelomično jer jedino to je i istina,
    upravo to ću ti reći:

ja se ne žrtvujem za svoje dijete.

iako sam radila, i radim sve ovo što i ti radiš. riječi "žrtva" i "žrtvovanje" nisu pojmovi koje mogu vezati uz dijete i ljubav koju mu dajem...

a tko kaže da je "jedino to istina"???? :? :?
    dokaži mi tu tvrdnju!

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ma to je samo brkanje pojmova!!, značenja

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

a tko kaže da je "jedino to istina"???? :? :?
    dokaži mi tu tvrdnju!
    ja kažem 8)

ajmo ovako, odgovori mi na neka pitanja:

1. jesi li ponekad htjela spavati cijelu noć, a dijete te bar jednom probudilo uplakano?
    2. jesi li bar jednom htjela gledat nešto zanimljivo na tv, a dijete ti plače, viče, smeta pred tv-om ili jednostavno viče kako želi svoj crtić upravo tada?
    3. jesi li bila u teškoj financijskoj situaciji da doslovno brojiš sitniš za kruh, ali ti kupuješ ipak onaj kolač koji je dijete tužnom očima gledalo?
    4. jesi li ikada žurila nekud, ali dijete nikako da se obuče, najede, kaki, i kad sve to napravi, prolije sokom pola stana i sebe i onda sve ispočetka s čisšćenjem i presvalečnjem i tješenjem...a dogovor na koji žuriš propada?
    5. jesi li ikad sebi uskratila cipele, majicu, hlače, novi parfem jer ipak su važnije nove zimske cipele za nju/njega?
    6. jesi li uskratila sebi sve izlaske večernje i dnevne jer on/on žele tebe imati stalno pored sebe i ne idu nikud bez tebe?
    7. jesi li prolazila sama kroz teška razdoblja bolesti i svoja i djeteta bez ičije pomoći, kad ti je dijete 24 h uplakano na rukama, a drugo i treće isto zahtjevaju pažnju svoje mame?
    8. jesi li im ikad odbila otići na neko igralište ili park ili negdje gdje se njima ide, a tebe baš tada boli glava/ ne da ti se i sl.?
    9. jesi im ikad odbila želju da im dođe društvo k njima, a tebi dosta buke i galame, a baš bi morala i očistiti kuću jer sutra nećeš imati vremena?
    10. jel im svaki dan osmišljavaš jutro i popodne da im bude zabavno i da se ne dosađuju?
    ......

i sad mi još za kraj reci jesi li ikada u životu na bilo koji njihov zahtjev/moljkanje/ nespretnost ili sl. zakolutala očima ali im ipak popustila i udovoljila???

i ako jesi ovo zadnje već to ti je i mali sitni dokaz da si nešto "žrtvovala" da bi njih usrećila.....

ps. i znam da nećeš iskreno odgovarat samo da bi dokazala svoju tezu da se ti ne žrtvuješ

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Nisam se htjela miješati ali moram...

Ništa JA nisam žrtvovala, pa čak ni pod navodnicima, za svoje dijete!!
    Sve što mogu to dragovoljno dam i dopustim i pomognem i radim. (SVE od 1-10 tvog čarobnog popisa pa i puno više od toga). Naravno da ponekad moje i njegove želje nisu iste, ali mu to ne ZAMJERAM.

Ako još nisi shvatila, kao roditelj TI više nisi PRVA u svom životu!! I ako žališ za novom robom, parfemom, spavanjem i izlascima koje si zbog DJECE ne možeš priuštit, onda si na dobrom putu da im jednog dana sve to streseš u lice: "ZNAŠ LI TI ŠTO SAM JA SVE ZBOG TEBE ŽRTVOVALA, A TI MENI OVAKO..."
    Po***dim na takve roditelje! Ako im se ne možeš cijela dati upravo onda kada te trebaju, ne znam što uopće radiš na ovom forumu...

Ma dosta mi je, ruke mi se tresu...

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Nisam se htjela miješati ali moram...

Ništa JA nisam žrtvovala, pa čak ni pod navodnicima, za svoje dijete!!
    Sve što mogu to dragovoljno dam i dopustim i pomognem i radim. (SVE od 1-10 tvog čarobnog popisa pa i puno više od toga). Naravno da ponekad moje i njegove želje nisu iste, ali mu to ne ZAMJERAM.

Ako još nisi shvatila, kao roditelj TI više nisi PRVA u svom životu!! I ako žališ za novom robom, parfemom, spavanjem i izlascima koje si zbog DJECE ne možeš priuštit, onda si na dobrom putu da im jednog dana sve to streseš u lice: "ZNAŠ LI TI ŠTO SAM JA SVE ZBOG TEBE ŽRTVOVALA, A TI MENI OVAKO..."
    Po***dim na takve roditelje! Ako im se ne možeš cijela dati upravo onda kada te trebaju, ne znam što uopće radiš na ovom forumu...

Ma dosta mi je, ruke mi se tresu...

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Lijepo sam rekla da mi se ruke tresu

sad sam dvaput postala...

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Imga bilo bi lijepše da si jednostavno konstatirala da nemamo svi jednake financijske, zdravstvene, emotivne i psihološke situacije u obitelji/stanu/ kući i sl. pa otuda i različiti odnosi/ponašanja ...

šteta, ogromna ŠTETA što su ljudi tako sebični pa njihovi pogledi na život se vrte samo u krugu onoga kako oni žive...

nikad nemojte nikog osuđivat jer jednostavno ne znate što novo jutro nosi

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Imga prvotno napisa
    Ako im se ne možeš cijela dati upravo onda kada te trebaju, ne znam što uopće radiš na ovom forumu...

...
    jesam ja u bilo kojem trenutku rekla da im se ne dajem cijela i sad kad me trebaju i uvijek i zauvijek :? :?

i to nisam naučila na ovom forumu..... to sigurno

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Poanta je u tome da se mi i te kako žrtvujemo,samo što većina nas to tako ne doživljava.

Ne spavam,ali nikada nisam toliko uživala u buđenju.
    Nemam nove cipele,no imaju ih moja djeca.
    Nemam slobodnog vremena,a kad i imam trenutak-bolesna sam bez svojih dečki.
    Muža vidim pet dana u mjesecu,sve radim sama,a ipak nikada nisam bila toliko sretna...

Ovo bi netko sa strane mogao nazvati žrtvom-ja NE!Meni je to normalno kao zrak koji dišem,radi se o onoj bezuvjetnoj roditeljskoj ljubavi koja samo daje,a ništa ne traži zauzvarat.
    I prije bih umrla nego rekla da se žrtvujem,pogotovo ne pred njima-oni nisu tražili da dođu na novaj svijet;ja sam ih željela.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj ronin prvotno napisa
    Poanta je u tome da se mi i te kako žrtvujemo,samo što većina nas to tako ne doživljava.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Draga, nema smisla da sada raspravljamo koliko je kome teško u životu...
    Svoju životnu priču nemam ovdje volje ni snage prepričavat da bi se netko uvjerio da je i meni teško

Naravno da su nam svima životi različiti. Samo sam htjela reći da to ne bi smjelo imati veze s djecom. Djeca nisu kriva što npr. nemamo posao koji bi željeli ili što smo se rastali ili što nemamo više vremena za sebe...

Ako ćeš nekog kriviti, krivi život...

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Imga prvotno napisa

Ako ćeš nekog kriviti, krivi život...
    o čemu ti??
    jesam ja krivila djecu za nešto??
    jesi ti falila temu ili što?? :? :? :? :?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

meni je žrtva sve moje neprospavane noći koje bdijem nad njima, žrtva mi je sve ono financijski što sebi uskraćujem da bi njima omogućila više i bolje, žrtva mi je što sam propustila puno prilika i raznih ponuda u životu a opet da bi bila više uz njih, žrtva mi je što se spava, jede i šeta kad djeci odgovara, a ne meni, i sl. ....

i nemojte mi reći da vi ne žrtvujete sebe i svoj komod i svoj život
    Ja sam iz ovog stekla taj dojam...

A da sam temu zaboravila, jesam! I na tome se ispričavam:

NE! po guzi

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Imga možeš ti steći dojam koji hoćeš ali ne zaključuj javno nešto što nije istina

i dobro da si nas posjetila koja je tema

Ana i mamino zlato avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Bome se ovdje dobro praši (ne po guzi ali barem po tipkovnici).
    Ono što meni ide na živce to su mame koje su savršene, savršene u svemu pa i na riječima. Ja nisam niti to mogu biti. Svoje dijete ne namjeravam tući, nisu mene ni moji roditelji. Odgajali su me riječima i svojim primjerom. Nazovite vi to kako hoćete, ali bilo koja mama koja je željela svoje dijete i dozvala ga u život, učinit će sve za njega.
    Ja danas jedva gledam koliko mi se spava jer noćas sam imala šihtu nosanja od 2 do 4 ujutro. Ljuta sam bila jutros na sebe, na nju, na cijeli svijet, kao što rekoh nisam savršena, ali kad mi se moje zlato nasmije svojim krezubim osmijehom prođe me mrzovolja iako umor ostaje, ali se nekako da izdržati.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ajmo ovako, odgovori mi na neka pitanja:

ps. i znam da nećeš iskreno odgovarat samo da bi dokazala svoju tezu da se ti ne žrtvuješ

odgovori na pitanja od 1 do 10 su: DA (osim na 7, jer nemam drugo i treće dijete - ali nemam ni muža).

odgovor na dodatak je DA.

da li se žrtvujem? NE

p.s. na temelju čega ZNAŠ da ja neću iskreno odgovarati??? na temelju pretpostavke da ja nešto "branim"? jel ti to mene etiketiraš kao lažljivicu?

na temelju čega kažeš da ono što imga kaže nije istina?

daj malo preispitaj sebe i svoje stavove.

i da, reagirat ću svaki put kad vidim da netko tuče dijete. mahat ću lecima i zakonom, i koristiti sve svoje verbalne sposobnosti.

isto tako ću žaliti ljude koji se "žrtvuju" za svoju djecu...

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Ana i mamino zlato prvotno napisa
    Ono što meni ide na živce to su mame koje su savršene, savršene u svemu pa i na riječima. Ja nisam niti to mogu biti.
    ovo ti sve potpisujem... ali pitam: kog vraga se družimo (ovdje i na drugim mjestima) - ako ne želimo naučiti nešto jedna od druge???? svaka nova stvar koju naučimo - čini nas boljima.

odoh nešto prigristi... ni ja nisam noćas spavala (nemam šihtu ), ali moja kćer je bila raspoložena za razgovor :? .

idem nešto prigrist... nije dobro tipkat na prazan želudac...

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Ana i mamino zlato prvotno napisa
    Ono što meni ide na živce to su mame koje su savršene, savršene u svemu pa i na riječima. Ja nisam niti to mogu biti.
    Potpisujem.
    Znam dreknut kad me se niti nakon 100000 puta ne zarezuje ni 5%.
    Znam poludit i plakat od muke.
    Znam ne spavat noćima zbog L. 40 temp. i povraćanja i proljeva pa poslije bauljat po stanu i kuhat dva ručka i prat tri mašine veša i još uvijek skidat tu istu temp., a još moram testove ispravit... Pa mrko gledam i mrmljam sebi u bradu...

Ali isto tako znam da mi lupanje po guzi baš ništa neće pomoć.
    I petljam se u tuđe živote samo kad vidim da netko mlati svoje dijete...

A za ovo prije ... narogušila sam se kad sam vidjela riječ 'žrtvovanje' pa malo prošvikala ... semantika... (tu mi fali jedan luuudi smajlić u luđačkoj košulji)

Ne znam što mi bi, a inače se ne volim svađat...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ah,sve više žalim za onim prošlim vremenima.
    Sve je bilo puno jednostavnije.
    Danas se ljudi previše petljaju u tuđe živote.
    Logično je da (bar na ovom forumu) sve mi volimo svoju djecu beskrajno i ne vidim razlog da se vode ovako ružni razgovori.
    Dobro znamo što znači zlostavljati dijete i sigurna sam da ovdje to nitko ne radi.
    I ja mrzim kad mi se netko petlja u nešto što nije vidio od početka do kraja.
    Ne možemo djetetu dozvoliti da radi neke stvari koje smatramo da nisu dopustive.
    Ako poviknem vani na njih iz meni opravdanih razloga ,ne želim slušati neku nepoznatu,opterećenu babu (koja me ne poznaje)kako trebam odgajati djecu.
    Djeca su mi sretna i vesela,ali im ne dozvoljavam da se hiću po podu u dućanima,bježe na cestu...i slično.
    Stvarno ih ne tučem,ali u iznimnim situacijama,moram reagirati oštrije,inače me ne shvaćaju ozbiljno.
    Na nekakvo ozbiljno zlostavljanje bi i ja reagirala,ali ljudi, ne petljajte se u neke banalne stvari.
    Ona je vukla dijete za rukav-velika stvar...tko zna šta se u cijeloj toj priči događalo prethodno.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Od kada sam (konačno) postala majka život mi se promijenio iz temelja.Nisam ni prije,a pogotovo ne sada ikada imala osjećaj da se za ikoga žrtvujem u životu.Prošla sam i još uvijek prolazim svašta u životu,ali unatoč svim nedaćama,bolestima i svim mogućim i nemogućim iskušenjima ja i moj (ne)vjenčani suprug dišemo i izgaramo od silne ljubavi za našu Reu i nikad,baš nikad u životu ni on,ni ja nismo spomenuli,a ni pomislili na tu riječ.žrtvovanje.Evo baš sad pitam mog mužića,kaj on misli i on kaže da žrtva nikako nije probdjeti noć ili odreći se parfema ili novih cipela,on kaže da je to NORMALNO,a sa time se apsolutno i ja slažem.Dakle,normalno je i podrazumijeva se da ako imaš dijete da ćeš mu kupiti cipele,a sebi ne(ak nemaš love za oboje)normalno je da pomogneš djetetu kad je bolesno i probdiješ noć kraj djeteta,a ne da odeš spat ko vreća,a klinac nek se snalazi,normalno je otići s djetetom u park,a ne na trač partiju sa frendicama.....
    Prema tome,mislim da su neki na ovom forumu definitivno pobrkali lončiće,bez da zabadam u ičije živote i da ikome govorim kaj da radi u životu.Moram,opet se složiti sa Sorciere,žena zbilja zrelo zbori,ali mislim da i razumijem zašto;godine donose i zrelost,pa možda zato i ja nju kužim,a neke forumašice(pretpostavljam daleko mlađe)ne.
    Bez namjere da ikoga uvrijedim,lijep pozdrav svima

Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •