Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Iscrpljenost nakon stolice

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno Iscrpljenost nakon stolice

Malac star 14 mj. Ima problema sa stolicom, kaka neredovito i jako tvrdo, doslovce tvrde kuglice. Sad nije kakao 3 dana i jutros je uz puno muke obavio, u svemu je čak imao nagon za povračanje,ali nije povratio. Stolice je bilo jako puno, kao odrasla osoba. Međutim,nakon toga je odmah zaspao ( a probudio se svega sat vremena ranije) i ništa nije mogao,potpuno neraspoložen i odsutan. I sada spava,a ja sam u panici. Jel ovo normalna reakcija nakon takve stolice, ima li tko iskustva?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Trebate obavezno regulirati stolicu.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

uvedi više povrća
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 14.01.2014. at 13:26

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Problem nam zadaje to što ne smije mlječno radi alergije,dakle jogurti otpadaju.Voće mu ne mogu dati nikako, čim se približim okreće glavu, niti kuhano,niti svježe,niti sa žitaricama ma ništa, uoće ne voli slatki okus.
    Jede dosta povrća ali uvijek je krumpir u kombinaciji, u 80% slučajeva.Pedijatrica mi je savjetovala, pored toga da ga i dalje nudim voćem, da izbacim krumpir i brokulu i uvedem mljevene lanene sjemenke.Danas ću mu ih dati prvi put.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

jel danas kaj bolje

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ally samelji lanene semenke i njima onda možeš "posoliti" svako jelo.
    Da li pije dovoljno vode? To je jako bitno.
    Ja sam mojoj davala ponekad i kašiku maslinovog ulja.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ova tema mi vraća sjećanje na probleme koje smo imali sa curom. Dakle, ona je oduvijek, od nekih par mjeseci imala problema sa stolicom, kakala je svakih 3-4 dana, a ako ne bi ni nakon 4 dana, stavljali smo čepić. Pokušavali smo sa svačime, dakle, svašta smo dodavali i makivali iz prehrane, i najviše su mi na živce išli savjeti tipa: daj više voće, lanene sjemenke, daj više povrća, dodaj žlicicu maslinovog ulja, daj sok od jabuke...Ono, htjela sam zavikati, pa ljudi dragi, zar mislite da nisam sve već probala i da sam tako glupa da mi netko treba reći da dijete treba jesti više povrća Jeste otkrili toplu vodu sa takvim savjetima, digla bi mi se sva kosa na glavi.

I da ne govorim o probiotiocima, u prahu, u ampulama, Portalak i sl....

Onda smo se preporodili na razgovoru kod dr. Jadrašina (mislim tako nekako) u Klaićevoj, mladog gastroenterologa, koji je rekao nešto sa čime sam se složila: dijete treba uz normalnu prehranu (bez nekih dodavanja ovoga ili onoga) imati normalnu stolicu. Inače se samo organizam navikava na reguliranje stolice pomoću određenih namirnica ili dodataka, a to nije zdravo. Dakle, dobili smo preporuku da ako nema stolicu, 3. dan obavezno ćepić, jer se sa zadržavanjem stoloce širi kapacitet crijeve koja onda sve duže mogu zadržavati veće količine, pa se problem samo povećava. I rekao je da će se nakon 3. godine to samo popraviti - i tako se i desilo.

I da, sam proces kakanja je bio često iscrpljujući, nakon toga bi bila ili sva vesela i prpošna ili pak umorna od napinjanja...znala je biti sva mokra koliko se znojila dok bi sve obavila. Obično bi zaspala ko klada nakog obavljenog posla.
    Posljednje uređivanje od Deaedi : 15.01.2014. at 11:49

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku

Onda smo se preporodili na razgovoru kod dr. Jadrašina (mislim tako nekako) u Klaićevoj, mladog gastroenterologa, koji je rekao nešto sa čime sam se složila: dijete treba uz normalnu prehranu (bez nekih dodavanja ovoga ili onoga) imati normalnu stolicu. Inače se samo organizam navikava na reguliranje stolice pomoću određenih namirnica ili dodataka, a to nije zdravo. Dakle, dobili smo preporuku da ako nema stolicu, 3. dan obavezno ćepić, jer se sa zadržavanjem stoloce širi kapacitet crijeve koja onda sve duže mogu zadržavati veće količine, pa se problem samo povećava. I rekao je da će se nakon 3. godine to samo popraviti - i tako se i desilo.
    .
    Može biti, a i ne mora.

Mi smo imali strašnih problema sa stolicom, tvrda, neredovita, pomalo krvava...Išao je čepić tu i tamo, ali to je isto postalo prestrašno, on bi plakao, vrištao, otimao se....Grozota.

Onda smo mu počeli davati ortisan sirup (nisam sigurna od koliko se godina smije davati), po žličicu u čaj dnevno, i onda je počeo imati normalnu redovitu stolicu. zatim smo prorijedili, jednom u 2 dana, jednom u tjedan dana itd., i evo, više mu uopće ne dajemo već dugo vremena, a stolica je redovita.

Hoću reći, ponekad treba posegnuti i za privremenim rješenjima, iz mog iskustva. Ja vjerujem da je u našem slučaju bilo i namjernog zadržavanja stolice, sve je to djetetu ipak u takvim slučajevima bolno i traumatično, ovako uspije nekako razbiti "petlju".

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Bio je odmah jučer bolje, nakon buđenja! Jako ga je iscrpilo. I imao je još jednu obilnu stolicu navečer, čini mi se kao da mu se čep stvorio, i kad je izašao normalno je kakao. Evo danas smo prvi put lanene sjemenke dodali u jelo. Kod nas je specifična situacija, i glavni uzrok je njegova prehrana,koja je sve samo ne normalna;bez voća, sa kuhanim povrćem uz obavezni krumpir, meso, evenualno neka variva ali i tu se mora krumpir osjetiti, nedavno je i juhu izbacio...Vode pije malo,nakon jela i više neće, nikakve sokove, čajeve ma ništa. Sisa 258764 dnevno. Jučer sam mu htjela dati malo kupovnog soka od marelice, otresao je glavom kao da sam mu rakiju ponudila.

Glavno da je sad ok. Malo smo muž i ja olako shvatila taj njegov zatvor, danima on kaka samo kuglice i mi si uzmemo da je to ok, kao, ni ne jede puno pa nema šta pokakati. Malo nas je ova situacija osvijestila.Slijedeći zatvor dulji od tri dana i stavljamo čepić, nema druge, dok ne počme normalno jest vjerovatno čemo tako ratovat.
    Posljednje uređivanje od Ally23 : 15.01.2014. at 14:41

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •