Ne znaš bistru? Niš lakše!

Klasična varijanta: Uzmi juneću kost, stavi je u HLADNU vodu i dodaj soli, odokativnom metodom. Kuhaj u rajngli oko 1 sat na jaaaaako laganoj vatri, polupoklopljeno, onak da lagacko kipucka.

Oberi par puta s vrha ako se skupi bilo što antipatično: crno, pjenasto, masno

A i ne moraš, možeš i na kraju.

Nakon sat vremena ubaci povrće. Ja stavljam: mrkvu, celer korijen, peršin korijen, luk prepolovljeni (možeš popržiti polovice na ringli od struje, a i ne moraš), paprika prepolovljena, 1-2 oguljena češnja češnjaka, paradajz prepolovljeni.

Nastavi s laaaaganim kuhanjem (što manja vatra, to bistrija juha)

Kad je povrće mekano (nakon cca još sat vremena) izvadi kost, oberi ili procijedi juhu i zakuhaj rezance - još 2-3 minute kuhanja na jačoj vatri.

Brza varijanta: strpaj sve u pretis lonac i kad ti dođe kazaljka na crveno ugasi. Kad se spusti na zeleno, otvori, izvadi kost, procijedi, ubaci rezance, dotjeraj okus. :D

Slično i s piletinom, al se ona uglavnom kraće kuha - osim želudaca, oni su žilavi ko pas.