Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Odstajala hrana

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno Odstajala hrana

Koliko dugo mogu držati svježe pripremljenu ili skuhanu hranu npr. naribano voće (jabuke, kruške, banane i dr.) ili skuhanu i izmiksanu mrkvicu, korabicu, tikvicu i dr. u tanjuriću prije nego bebač to pojede? Nekada pripremim hranu, a on možda baš tada neće pa mi to sve završi u smeću jer me strah ostaviti recimo pola sata. I zanima me jel mogu kod kuće pripremiti takvu hranu i ponijeti je van? U tom bi slučaju odstajala i po par sati.
    Kako vi to rješavate?

silvy avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ukrala si mi pitanje

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Skuhanu hranu stavljamo u termosicu i ponesemo kad idemo vani, ako ćemo se zadržati 4-5 sati (ili više). A tu upada i voće, i povrće, i meso.
    Za sada nije bilo problema

nely avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

To je i meni na trenutak palo na pamet,ali sam se nekako razuvjerila da bi to trebao biti neki problem.Evo,baš danas napravila kašicu sa povrćem (brokula,mrkva,riža) i pokušala nahraniti moju mišicu..ali ona,ni da bi.Inače imamo problema sa papanjem povrća !Izašli van u šetnju a napravljena kašica ostala poklopljena na stolu.Došli kući za oko 1,5 h,a ja joj probam dati žličicu čisto da pokušam,kad ona jednu,drugu,treću..i papa,a ja prepresretna !Popala dosta,onako skroz hladne.Tako da mislim nije nikakav problem dati bebama povrće ranije skuhano,a znam i dosta mama koje tako kuhaju unaprijed i spreme u posudice u frižider,što i ja planiram napraviti.Samo znam da se neko povrće ne smije podgrijavati,kao krumpir,špinat..pa se moram još malo raspitati oko toga.A,skuhati povrće i takvu kašicu spremiti u plastičnu posudicu i uzeti se sobom van da nahranim bebu mi je super ideja!

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ja jedino bananu ne ostavljam za kasnije, sve ostalo stavim u frizider i stoji nekad i po par sati.
    zmiksana juhica cak nekad stoji i do sutra, onda samo pogrijem i to je to.

Nikina mama avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Malome uvijek nosim van kupovne kasice, nikada nista od kuce, ali s druge strane kod kuce mu uvijek dajem sve domace. Voce kada mu pripremim ako ne pojede u nekih pola sata, dakle ako uopce vise ne zeli jesti nakon sto je probrljao par zlicica bacim jer voce potamni, ne kazem da nece valjati nakon sat, dva u frizideru, ali nikada mi nije problem napraviti mu svjezi obrok.

Povrce mu svaki dan kuham, a ako kojim slucajem napravim previse tj. za dva dana tada je najvaznije da odvojim koliko ce pojesti odmah tj. NIKADA ne umacem zlicicu s kojom jede dakle slini s hranom koju ostavljam za sutra jer smatram da se tako razmnozavaju bakterije ili sta vec, uvijek mu ostalo cisto i svjeze stavim u frizider bez ikakve sline i sutra blago podgrijem i bude ok, ali napominjem rijetko kada mu pravim za dva dana jer zelim da uvijek jede svjezi, zdravi obrok!

Nikina mama avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Malome uvijek nosim van kupovne kasice, nikada nista od kuce, ali s druge strane kod kuce mu uvijek dajem sve domace. Voce kada mu pripremim ako ne pojede u nekih pola sata, dakle ako uopce vise ne zeli jesti nakon sto je probrljao par zlicica bacim jer voce potamni, ne kazem da nece valjati nakon sat, dva u frizideru, ali nikada mi nije problem napraviti mu svjezi obrok.

Povrce mu svaki dan kuham, a ako kojim slucajem napravim previse tj. za dva dana tada je najvaznije da odvojim koliko ce pojesti odmah tj. NIKADA ne umacem zlicicu s kojom jede dakle slini s hranom koju ostavljam za sutra jer smatram da se tako razmnozavaju bakterije ili sta vec, uvijek mu ostalo cisto i svjeze stavim u frizider bez ikakve sline i sutra blago podgrijem i bude ok, ali napominjem rijetko kada mu pravim za dva dana jer zelim da uvijek jede svjezi, zdravi obrok!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •