Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: prijava djeteta

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno prijava djeteta

imam jedno pitanje, ja i MM smo u braku ali nismo mijenjali adrese na dokumentima (znači različite su), sad smo kupili novi stan i nitko od nas se neće prijavljivati na tu novu adresu (dok nam ne isteknu ovi postojeći dokumenti), a živjet ćemo na toj novoj adresi. Sad me zanima kad se beba rodi, MM će ju prijaviti na sebe zdravstveno i to, znači li to da će se onda voditi i da je i beba na adresi na kojoj je i on prijavljen ili možemo bebu prijaviti na novu adresu?Uz vlasnički list novog stana.. :?

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ni ja i MM nemamo istu adresu na dokumentima. Matej je prijavljen preko tate (zdravstveno) ali se vodi na adresi na kojoj sam ja prijavljena.

Mislim da bi dijete trebalo biti prijavljeno na adresi ili mame ili tate, odnosno jednog od svojih skrbnika, a ne nekoj trećoj. Nemam pojma, tako mi se čini logičnim. :?

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

znači beba može biti prijavljena na adresi na kojoj sam i ja, a da bude osigurana preko mm-a??

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pa da, tako je kod nas.

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ok, hvala ti

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

još me samo jedno zanima ,a to je vezano uz onu jednokratnu naknadu koju daje grad za bebu.Naše adrese (moja i MM) su u dva različita grada i ako beba bude imala prebivalište gdje i ja, a zdravstveno preko mm-a od kojeg grada ćemo tražiti novčanu naknadu?isto to vezano i za hzz-ovu naknadu ,koja se dobije po rođenju djeteta, po čijoj adresi se ravnamo?

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Pužić, evo informacija iz mog mjesta prebivališta:

Naknada od HZZO-a je određena zakonom pa sljeduje dijete gdje god u RH bilo prijavljeno/rođeno. Naknada za novorođenče koja se određuje putem gradskih vlasti sljeduje djecu prijavljenu na adresu u tom gradu (naravno, ne mogu prijaviti dijete u ZG da bih ubrala veću naknadu kad ne živim tamo ). E sad, naravno da je najlakše da se roditelji ravnaju prema tome pa traže naknadu od HZZO-a u onom mjestu gdje su već prijavili dijete po nekom od roditelja (radi možda veće naknade)...

Treba naći svaku, i najmanju rupu u zakonima, pravilnicima itd. i doći do svih dostupnih beneficija. 8)

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

hvala ti, ja sam prijavljena u Osijeku i tu bi prijavili i bebu, grad daje mislim 500 kn , a mm je prijavljen u malom mjestu u drugoj županiji i nemaju tu novčanu naknadu.Onda ako sam dobro skužila mogu i ovdje na hzzo-u podnijeti zahtjev za novčanu naknadu od njih bez obzira što mm ne spada pod ovaj hzzo (a beba će biti na njemu)

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Mislim da možeš sve tim redom. Beba će biti prijavljena na poreznu karticu TM i biti osigurana preko njega, a sve ostalo ide ovim redom kako si napisala

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

i ja imam slično pitanje. Preselili smo se, ali još nismo mijenjali adresu u dokumentima (niti ja niti MM). Da li se dijete može prijaviti na ovu novu adresu ili je uvjet za to da ili ja ili MM (ili oboje) budemo na toj adresi? esu od roditelja (sa vlasničkim listom stana)? Jednostavnije sročeno, da li se dijete može prijaviti n različitu adresu od roditelja (sa vlasničkim listom stana)? Isti grad, naravno.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

nitko ne zna?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •