Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Zutica i zabrana dojenja!?!

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno Zutica i zabrana dojenja!?!

Prijateljica je rodila prije par dana i jos uvijek su u rodilistu. Rekla je da su joj zabranili dojiti bebu na 24 sata zbog zutice!

Ostala sam zbunejna- jer su meni svajetovali da J. dojim sto vise...

Imate li kakav savjet ili ideju? Treba li poslusati doktore i sto joj oni savjetuju ili dojiti bebu?

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Nije mi baš jasno zašto su joj to zabranili ali ako dijete ima vrstu žutice od majčinog mlijeka to nikada nije razlog za nedojenje i to se nepreporučuje,koliko ja znam rijetki su slučajevi kada se dojenje zabranjuje a to je kada majka pije lijekove nekompatibilne s dojenjem i kada dijete ima galaktosemiju a to je vrlo rijetka nasljedna metabolička bolest i očituje se žuticom,povraćanjem,ne dobivanjem na kilaži ali to je toliko rijetko da mislim da to kod nas nitko nema.Uglavnom 1 :80 000novorođenčadi i to se kod nas dijagnosticira samo na Rebru,mislim da je to nemoguće.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Eh da zaboravih da u slučaju galaktosemije dijete ne snije piti nikakvo mlijeko a ne samo majčino pa ako joj daju adaptirano ja bih uzela svoje dijete i podojila ga ali to bih napravila ja.Neka ih pita što bebač jede.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Tak je i kod mene bilo. Tih 24 sata sam se izdajala i prokuhavala mlijeko i bilirubin je odmah pao. Rekli su mi da u mlijeku imam nešto što sprečava bilirubin da padne.
    Tek sam ovdje vidjela da ne treba ne dojiti.

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Beba je rodjena u ponedjeljak navecer.
    Jucer je bilirubin bio 257 a danas 275.
    Pod fototerapijom je beba jucer provela 11 sati, danas 12 sati...
    Mama se izdaja ali bebi nedaju majcino mliejko.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

S menom je u rodilištu bila cura kojoj je mali dobio takvu žuticu. Nije mu padao bilirubin 10 dana. Doktorica je rekla da to ima veze s krvnom grupom B (od malog). Na kraju su joj rekli da se izdaja, a oni će mlijeko prokuhati da se neutralizira neki enzim (valjda) koji ometa razgradnju bilirubina. Kad su to napravili bilirubin je počeo padati. Onda su ga hranili s prokuhanim mm.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Možda ima veze sa rh faktorom. Ja imam O-, a mala A+. Ali i sin ima A+ a on nije uopče imao žuticu.
    Strah me je da ne dobije i slijedeća beba pa da opet ne zaglibimo u bolnici 10 dana.

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

I mi imamo razlicite krvne grupe. Moja je AB a kako MM ima 0, tako J. ima A ili B, ne znam tocno. Isto je imao zuticu.
    Mozda bi prokuhavanje majcinog mlijeka pomoglo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •