-
Zutica i zabrana dojenja!?!
Prijateljica je rodila prije par dana i jos uvijek su u rodilistu. Rekla je da su joj zabranili dojiti bebu na 24 sata zbog zutice!
Ostala sam zbunejna- jer su meni svajetovali da J. dojim sto vise...
Imate li kakav savjet ili ideju? Treba li poslusati doktore i sto joj oni savjetuju ili dojiti bebu?
-
Nije mi baš jasno zašto su joj to zabranili ali ako dijete ima vrstu žutice od majčinog mlijeka to nikada nije razlog za nedojenje i to se nepreporučuje,koliko ja znam rijetki su slučajevi kada se dojenje zabranjuje a to je kada majka pije lijekove nekompatibilne s dojenjem i kada dijete ima galaktosemiju a to je vrlo rijetka nasljedna metabolička bolest i očituje se žuticom,povraćanjem,ne dobivanjem na kilaži ali to je toliko rijetko da mislim da to kod nas nitko nema.Uglavnom 1 :80 000novorođenčadi i to se kod nas dijagnosticira samo na Rebru,mislim da je to nemoguće.
-
Eh da zaboravih da u slučaju galaktosemije dijete ne snije piti nikakvo mlijeko a ne samo majčino pa ako joj daju adaptirano ja bih uzela svoje dijete i podojila ga ali to bih napravila ja.Neka ih pita što bebač jede.
-
Tak je i kod mene bilo. Tih 24 sata sam se izdajala i prokuhavala mlijeko i bilirubin je odmah pao. Rekli su mi da u mlijeku imam nešto što sprečava bilirubin da padne.
Tek sam ovdje vidjela da ne treba ne dojiti.
-
Beba je rodjena u ponedjeljak navecer.
Jucer je bilirubin bio 257 a danas 275.
Pod fototerapijom je beba jucer provela 11 sati, danas 12 sati...
Mama se izdaja ali bebi nedaju majcino mliejko.
-
S menom je u rodilištu bila cura kojoj je mali dobio takvu žuticu. Nije mu padao bilirubin 10 dana. Doktorica je rekla da to ima veze s krvnom grupom B (od malog). Na kraju su joj rekli da se izdaja, a oni će mlijeko prokuhati da se neutralizira neki enzim (valjda) koji ometa razgradnju bilirubina. Kad su to napravili bilirubin je počeo padati. Onda su ga hranili s prokuhanim mm.
-
Možda ima veze sa rh faktorom. Ja imam O-, a mala A+. Ali i sin ima A+ a on nije uopče imao žuticu.
Strah me je da ne dobije i slijedeća beba pa da opet ne zaglibimo u bolnici 10 dana.
-
I mi imamo razlicite krvne grupe. Moja je AB a kako MM ima 0, tako J. ima A ili B, ne znam tocno. Isto je imao zuticu.
Mozda bi prokuhavanje majcinog mlijeka pomoglo.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma