Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Prosjek zadnjih 6 plaća - malo sutra

Datum pristupanja
    May 2007

Početno Prosjek zadnjih 6 plaća - malo sutra

Imala sam papire u rukama i vidjela sam na koji način mi je izračunat prosjek zadnjih 6 plaća. Na komplikacijama sam od 22.03.2007., a u prosjek zadnjih 6 plaća mi je ušao kolovoz, rujan, listopad, studeni, prosinac i siječanj. Gdje je veljača pitam se ja :? i nazovem računovodstvo i gđa me otpili i veli da to tak mora biti. Radim u državnoj firmi i od siječnja smo imali onih 6 % povišice pa sam mislila da mi naknada za koju kunu bude veća, ali ništ od toga. Ima možda netko iskustva u vezi tog famoznog izračuna prosjeka?

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

u prosjek ti ulazi zadnjih 6 primanja koje si dobila prije nego što je nastupilo bolovanje, pretpostavljam da si plaću za veljaču dobila nakon 1.3. a budući da je to mjesec u kojem je nastupilo bolovanje ona ti ne ulazi u prosjek

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Da, to mi već zvuči malo logičnije, ali je totalno nepošteno reći zadnjih 6 plaća jer sam cijelu veljaču odradila, a skoro i ožujak. Praktično su oni to odredili, na dan odlaska na bolovanje odavno mi je plaća za veljaču bila isplaćena. Ma nema veze, neću sada cjepidlačiti, samo sam mislila da možda drugima izračunavaju drugačije pa sam i postavila to pitanje.

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

i ja sam isto tako prošla, s tim da sam radila do 27.2. falio mi je jedan dan u 2. mjesecu, no nisam mogla radi povračanja i groznih mučnina ići na posao (radim u školi) i zadnja plaća u prosjeku mi je ona za 12. mjesec pa mi je prosjek manji za 250 kn...

zapravo nema ništa nepošteno jer je zakon jasan i piše onako kako sam ti slobodno prenjela, jedino što se radi samo o jednom danu zbog kojeg ću svaki mjesec dobivati 250 kn manje, pa puta 13...nakupi se....

Ibili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Tesa, u prosijek za izračun bolovanja na teret HZZO ulazi 6 mjeseci isplaćenih u mjesecima prije nego što je nastupilo bolovanje. Znači bolovanje je počelo tijekom ožujka, prvi prethodni mjesec je veljača u kojem je bila isplaćena plaća za siječanj. Tako dolaziš do plaća za izračun naknade, od 01/07-08/06.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ma sve je ok, fala na objašnjenju, pitala sam puno ljudi i nitko mi nije znao odgovoriti zašto veljača nije ušla u prosjek pa sam mislila da su pogriješili

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •