Moram da otvorim novu temu jer ja vise nemam ideja i treba mi savet. Nadja ima 25 dana, rodila se sa 3050g i 52cm, iz bolnice smo izasle peti dan, imala je zuticu, na otpustu tezina 3020g. U porodilistu su bebe dohranjivali formulom na kasicicu, od kad smo kod kuce iskljucivo je dojim.
E sad problem je to sto je ona u ovih 25 dana dobila samo 250g. Vesela je, zivahna, svaka pelena popisana i to dosta, pokakanih 2-4 u 24h, kako kad. Ja mislim da ona ne dolazi do onog masnijeg mleka. Prvih desetak minuta na sisi cuje se lepo kako vuce i guta ritmicki, a posle toga mi se cini da samo gnjavi cicu a ne vuce. Probala sam kompresije, nekad pocne da guta a nekad samo pljune cicu, nema pravila. Dajem joj jednu cicu u 4h preko dana a to je nekad nacicavanje celo popodne, a nekad samo jedan podoj. Kad spava nema sanse da je nateram da sisa, ne mogu cak da je nateram ni usta da otvori. U stvari ona lepo vuce i sisa (onako khaaa stop kako su mi objsanili) samo kad sisa punu sisu a cim je ona malo praznija (onako kao ispumpana) ja ne cujem da guta, mada ima pokrete vilicom kao da vuce. Kad stisnem bradavicu mleko curi u mlazu. Da li postoji sansa da guta necujno? I kako da je nateram da guta?
Inace nocu se jako tesko budi i sisa samo dva puta po 20tak minuta (oko2 i oko 5). Tada joj u jednom podoju dam jednu a u drugom drugu sisu.