Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Savet mi treba

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno Savet mi treba

Moram da otvorim novu temu jer ja vise nemam ideja i treba mi savet. Nadja ima 25 dana, rodila se sa 3050g i 52cm, iz bolnice smo izasle peti dan, imala je zuticu, na otpustu tezina 3020g. U porodilistu su bebe dohranjivali formulom na kasicicu, od kad smo kod kuce iskljucivo je dojim.
    E sad problem je to sto je ona u ovih 25 dana dobila samo 250g. Vesela je, zivahna, svaka pelena popisana i to dosta, pokakanih 2-4 u 24h, kako kad. Ja mislim da ona ne dolazi do onog masnijeg mleka. Prvih desetak minuta na sisi cuje se lepo kako vuce i guta ritmicki, a posle toga mi se cini da samo gnjavi cicu a ne vuce. Probala sam kompresije, nekad pocne da guta a nekad samo pljune cicu, nema pravila. Dajem joj jednu cicu u 4h preko dana a to je nekad nacicavanje celo popodne, a nekad samo jedan podoj. Kad spava nema sanse da je nateram da sisa, ne mogu cak da je nateram ni usta da otvori. U stvari ona lepo vuce i sisa (onako khaaa stop kako su mi objsanili) samo kad sisa punu sisu a cim je ona malo praznija (onako kao ispumpana) ja ne cujem da guta, mada ima pokrete vilicom kao da vuce. Kad stisnem bradavicu mleko curi u mlazu. Da li postoji sansa da guta necujno? I kako da je nateram da guta?
    Inace nocu se jako tesko budi i sisa samo dva puta po 20tak minuta (oko2 i oko 5). Tada joj u jednom podoju dam jednu a u drugom drugu sisu.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Je li vagana na istoj vagi? Jer ako su vage različite, mjerenje nije pouzdano, vage se međusobno mogu razlikovati i do pola kile.

Prema pelenama meni se čini da vam ide ok, a za detalje će ti se javiti savjetnice.

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Dok ti ne odgovore naše stručne suradnice, evo jednog jednostavnog odgovora. Ako ti beba izgleda zadovoljno i ne plače, vjerojatno je sve u redu. Beba doji refleksno i zna gutati. Ne moraš brinuti zbog toga. Ti joj samo često nudi dojku i doći će sve na svoje. Mislim da se još učite i ti i beba.
    Evo, nadam se brzom odgovoru "naših" stručnjakinja.
    Do tad,

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Nije na istoj vagi, ali ni kod pedijatra nece biti na istoj, jer idemo na kontrole u nas DZ a ne u porodiliste. U stvari me najvise strah te kontrole iduci ponedeljak jer ako pedijatar bude predlagao nadohranu ili tako nesto..... nisam pametna. U stvari ja nekako imam feeling da je sve OK, ali me je ipak tih 250g malo zabrinulo. MM je sitan i nju su jos u stomaku "optuzivali" da kasni u razvoju a ispala je samo malo sitnija beba. Ne zelim da sopam dete kojekakvim formulama, jer ja sam sopana i sad sam zena i po i ne zelim da moje dete ceo zivot bude na dijeti kao mama

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vissnja, za početak evo ti par linkova na neke tekstove

http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=239&Show=2301 -Koliko treba dobivati na težini moja isključivo dojena beba?
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=239&Show=1890 -Kako mogu biti sigurna da moja beba dobiva dovoljno mlijeka?
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=239&Show=2051 -Kako dojiti novorođenče koje previše spava i nevoljko doji
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=111&Show=2357 - Što ako beba dobiva premalo na težini

I na kraju bih se osvrnula na ovo

Citiraj vissnja prvotno napisa
    Inace nocu se jako tesko budi i sisa samo dva puta po 20tak minuta (oko2 i oko 5). Tada joj u jednom podoju dam jednu a u drugom drugu sisu.
    Javiti ti će se savjetnice, ali savjetujem da ne mijenjaš dojku u svakom podoju. Već da paziš da sa onom dojkom s kojom si završila prethodni podoj, započneš slijedeći podoj. Ukoliko se beba buni tijekom podoja, promijeni dojku.

I nadam se da će sve biti ok...i da će ti se brzo savjetnice javiti.

PS
    Možeš li nazvati sos telefon poslije podne?

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Vesela je, zivahna, svaka pelena popisana i to dosta, pokakanih 2-4 u 24h, kako kad. Ja mislim da ona ne dolazi do onog masnijeg mleka.
    1. Beba dolazi do masnijeg mlijeka cim kaka. Koliko je ta kakica? Racuna se ako je 2.5 cm u promjeru i vise.
    2. Vec su ti cure rekle, ako nije u pitanju ista vaga, moze biti zbunjujuce. Samo da pitam, je li u trenutku kad su vas otpustali iz bolnice beba jos uvijek gubila na tezini, ili je vec pocela dobijati?
    U stvari ja nekako imam feeling da je sve OK
    Ja ti vjerujem.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Kake ima dosta, mislim jedna dnevno je mozda tako mala (2.5cm u promeru) ostale su puno vece.
    Ne znam da li je jos uvek gubila na tezini, ne znam ni kako bih to saznala.

Hvala na podrsci. U subotu cu je izmeriti ponovo, na ovoj istoj vagi, tada ce biti 7 dana od vaganja, pa bas da vidim ima li sta novo. Do tada samo sisamo, i nastavicu sa kompresijama.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

kada kažeš da je dobila samo 250g misliš li na 250g od porođajne težine ili one najniže težine u rodilištu? bebe nakon poroda izgube nešto na težini i to je normalno. prirast računamo od te najniže težine, ne od porođajne. znaš li koliko je izgubila nakon poroda?

meni se čini da sve super radiš, samo tako nastavite

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

rođena je sa 3050, sa koliko je otpuštena iz bolnice? (to mora pisati na papirima)
    sad kad ideš idući put kod pedijatra onda će bebu vagati na istoj vagi kao i sada kad je ustanovljeno da je dobila 250 g., jel tako? Ako je onda će to biti realnija slika, ako nije pitaj da ju još za par dana opet važu na istoj. Ne brini, prati pelene i opće stanje bebe i vjeruj svom instinktu!

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

meni se isto cini da fino napreduje.
    prvo, nije u 25 dana dobila vec (minimum) u 20 dana (5 ste bili u bolnici).
    lako je moguce da je nastavila gubiti kada ste dosli kuci. sto ispada da je dobila u manje dana vise (uvijek se gleda od NAJMANJE tezine, ne porodjajne) jer po pelenama i tvom opcem dojmu, ona fino napreduje.
    takodjer podoj ne mora trajati 20 minuta. neke bebe doje 10 a neke 40, sve zavisi o bebi.
    prati bebu i ne zivciraj se.

jos jedan dodatak- neki pedijatri vazu bebe u peleni pa nije isto da li je pelena puna ili prazna i da li je beba netom prije podojena ili nije (beba s mj. dana bez beda pojede 100ml )

prati je, broj mokrih pelena i broj pokakanih, njeno opce stanje, izgled stolice, da li ima ispravan polozaj dok doji i da li dolazi do let downa i nemoj precesto mijenjati strane.
    i probaj se opustiti

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Hvala svima vama divnim curama na podrsci
    Vagali smo je na nasoj vagi (golu, bez pelene i icega), i tih 250g je od najmanje tezine (koja je na otpustu bila 3020g, znaci ispada da je izgubila samo 30g u porodilistu). Ja ipak mislim da je ona gubila na tezini i kad smo dosle kuci. A i cini mi se da je dosta porasla u duzinu jer je vec prerasla odelce 56, kratko joj je.
    Juce smo se nacicavale ceo dan, i kako svaki dan sve bolje guta i prazni cike, tako meni raste samopouzdanje.

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

odlično vissnja, nastavi tako opušteno dojiti na zahtjev, prati pelene i javljaj nam se

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Evo samo da se javim sa novim rezultatima. Za nedelju dana 270g :D
    Napokon je krenulo a i sad vise nemam dilema da li dolazi do masnijeg mleka jer je malecka krenula da prazni cice do kraja!!!
    Uglavnom i dalje nocu slabo sisa, ali zato je skoro citav dan na cici.
    Hvala do neba svima na podrsci jer iako sam streberski nabubala sve o dojenju sa Rodinih stranica, kad nesto zaskripi u praksi, samopouzdanje se lako poljulja

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

super vissnja!
    samo se ti nama javi kad god si nesigurna ili samo trebaš injekciju samopouzdanja

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Bravo, vissnja!!! :D

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •