Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: Reakcija na cjepivo ili nešto drugo?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Reakcija na cjepivo ili nešto drugo?

Zara (5,5 mjeseci) je u četvrtak poslijepodne cijepljena 3. put, i sada je dobila ono 3u1 pročišćeno (do sada dva puta 5u1) i polio u usta. U četvrtak je bilo sve ok, ali od jučer (petak) ima temperaturu 37,0 (pa malo padne na 36,6 pa opet malo 37). Ne znam da li je to normalno? Mislim da li je to reakcija na cjepivo ili...? Do sada nije imala nikakvih reakcija. Ne da mi se zvati hitnu, jer onda će reći dođite kod nas jer preko telefona ne mogu ništa ustanoviti, i naravno da ću otići tamo, ali tamo će opet biti brdo bolesnih...

Maloprije sam joj mjerila i popela se na 37,7. Ona normalno jede, spava, ne vidim nikakve druge promjene.

Help

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

E i zaboravih napisati da malo kašljuca, uglavnom kada spava...

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Winnie The Pooh prvotno napisa
    E i zaboravih napisati da malo kašljuca, uglavnom kada spava...
    da, i Nila je imala takve reakcije na cjepivo (kad je treci puta cijepljena)...nazalost, pa se te rekcije smatraju "normalnima" i sretni smo što su te reakcije tako blage...kao mogle smo proc i gore...doktori to, na jos jednu zalost, ne registriraju pod "reakcije na cjepivo" i onda se hvale naokolo da nema reakcija...pa kako ce ih i biti kada ih ne registriraju!!!!!

samo sto Nila nakon tog cjepiva nije ozdravila gotovo dva mjeseca...zato joj se i bojim sada dati cetvrtu dozu!!!!! :/

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

moj je do sada cijepljen 2 puta ali mu nisam mjerila temperaturu pa ti ne znam što reći, jedino je prvi put bio malo cendrav.
    a kako mjeriš temperaturu?
    ako je mjeriš toplomjerom u guzi onda bude nešto veća, mislim pola stupnja, ali nisam sigurna.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mjerila sam pod pazuhom

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Reakcija na cjepivo moze biti unutar 48 sati, ne brini, iako je tp. mjerena pod pazuhom jos uvijek nije zabrinjavajuca. Adriana je redovito imala tp. oko 38,5 rektalno nakon svake vakcine. I sutradan bude malo umorna, nakon toga sve ok.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Winnie, prve izmjerene temperature (one do 37) su sasvim normalne. Tek 37,7 je nešto (malo) povišena. To bi moglo biti od cijepljenja. Ali to što kašljuca noću mi ne liči na posljedicu cijepljenja.
    Vjerojatnije je da se prehladila.
    Ne znam zašto bi zvala hitnu. Ne izgleda po tvom opisu kao neko hitno stanje.
    Ne možeš li ju odnijeti pedijatru da joj pogleda grlo i posluša pluća?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

auuuuu.... kako masna slova.....
    pardon

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Totalno mi je čudno kako mali monstrumi uvijek popuše prehladu odmah nakon cijepljenja. Sigurno to rade namjerno.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

uvijek?
    samo nakon cijepljenja?
    jesi li siguran?

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

hmmm...i nama je tak bilo nakon cijepljenja...sad :?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj zmaj prvotno napisa
    svaki put?
    i nikada inaće - onako, neovisno o cijepljenju?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa
    uvijek?
    samo nakon cijepljenja?
    jesi li siguran?
    ...
    svaki put?
    nastavljam niz:

i kako se ja zovem?
    i koje sam struke?
    kakve to ima veze sa Frojdom?

Gle mujice, kažu da svatko ima svoj fetiš, a čini se da je igla tvoj. Kad te to toliko veseli, daj se pošteno izbodi. Valjda ti je jasno da postoje i ljudi kojima igla nije tolika svetinja.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

... a ja sam mislio da će tebe kao znanstvenika veseliti moja podpitanja jer upućuju na potrebu znanstvenohg pristupa analiziranju neke pojave, nasuprot empirisjkom i anegdotalnom.
    Sad sam jako zbunjen. Kako to da se ti izruguješ znanstvenom pristupu? Koji uključuje i statističku analizu, koju inaće jako voliš....

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ma Davor se samo malo boji da mu se ne počne osipat članstvo u klubu obožavatelja.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Raskrinkaše me
    Sada više ne mogu postavljati blesava retorička pitanja.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ajde, ajde, znamo svi da te to neće spriječiti....
    Ali tvoja su pitanja više nego retorička. Na retorička bi trebao biti općenito poznat ( ili bar očekivan) odgovor. Na tvoja pitanja nema odgovor nitko osim tebe.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa
    Citiraj zmaj prvotno napisa
    svaki put?
    a ubi me sad...sve super do trećeg dana...poslije bcg-a kašalj, nos... kak sad to?? ajd dobro... poslije... znam da je bila temp nakon hib-a...jel neš drugo?, ne sjećam se...poslje dtp polio...ne sjećam se....ne sjećam se jel baš taj dan iza cijepljenja...al, znam da je nosić procurio...no kak sam ja poslije saznala da imam atip upalu pluća kontala sam da je zbog tog...
    stvarno mujice pojma nemam...al svaki put neš čudno...sad kako i što :?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ma, normalno da se nitko ne može sječati svih pojedinosti. Ali čak da se netko i sjeća, to nije nikakav dokaz ogromne štetnosti cjepiva.

Recimo, da si se sjetila da su ti djeca nakon svakog cijepljenja bila bolesna.....
    Ja se jako dobro sjećam da kod moje dvoje djece, samo nakon jednog cijepljenja kod starije kćeri smo imali visoku temperaturu nakon tri tjedna.
    I kaj se može zaključiti uspoređivanjem tvog i mog iskustva?
    Ništa.
    Zato me malo ljuti kad se nađe netko tko kaže: "Eto vidiš, taj je nakon cijepljenja imao temperaturu i kašljao. To je dokaz da je cjepivo štetno. I da ne spriječava bolesti".
    U stvari, takav nerazuman način zaključivanja me ljuti jako, a ne malo.
    I onda netko tko kaže da to nema veze sa cijepljenjem ispadne bezosječajan i neetičan jer ne vjeruje potresnim životnim prićama......
    ah, bezveze te s time opterećujem..... ali, malo mi je lakše sada...

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Super! Sada možeš staloženo dalje.
    Uzgred, nitko ne spominje ogromnu štetnost, nego samo štetnost. Štetnost postoji i nikakvom trivijalizacijom neće postati ni manja ni veća nego što jest.

Ja to gledam ovako (slijedi jako karikirani pogled):
    Prema nekim mojim okvirnim kalkulacijama, cjepiva su (kolektivno) nešto malo manje štetna od pušenja jedne cigarete dnevno (do kraja života). Ja smatram da je i to potpuno nedopustiv rizik, a mujica zastupa tezu da je ta jedna cigareta trivijalan rizik obzirom na općepoznatu i dokazanu (samo što nikome neće dati podatke gdje to) korist od duhana. Dakle, svi pušimo.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

opet si zabrazdio....
    Ne možeš iz argumenata koje sam ja napisao donositi zaključke ako u njih ubaciš svoje neke svoje argumente. To se tako ne radi, ako želiš biti logično dosljedan. To je kao da ja tvrdim slijedeće:
    "Davor je napisao da su sva cjepiva zajedno manje štetna nego jedna cigareta dnevno. Moj pradjed je pušio od svoje prve godine 20 cigareta dnevno i doživio 100 godina zdrav i nije se cijepio (ukupni rizik mu je 20 x cigareta/dan + 0 x cijepljenja). Dakle, tko se bude cijepio, a ne puši (ukupni rizik 0 x cigareta/dan + 1 x cijepljenja), živjet će najmanje 2000 godina obzirom da ta osoba ima barem 20 puta manji rizik za umrijeti."

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Pa nisi ni previše pretjerao. Postoje o tome čak i povijesne potvrde.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

:?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Pa recimo, Jeanne Calment sa svoje 122 godine je rijedak, ali dobar primjer jedne vremešne žene današnjice. To je samo 16 puta manje od tvoje procjene.

Metuzalem, ili točnije Metušalah je biblijski lik za kojeg stoji tvrdnja o vijeku od skoro 1000 godina. Postoje neslaganja oko toga broja, ali u istom kontekstu je i Post 6:3 gdje kaže - Onda Jahve reče: "Neće moj duh u čovjeku ostati dovijeka; čovjek je tjelesan, pa neka mu vijek bude stotinu dvadeset godina.", a to odgovara vijeku današnjih ljudi.

Zanimljivo je da i vedski tekstovi za puni životni vijek (purnayu) daju 120 godina.

OK, možda nije tvojih 2000, ali je priličan napredak u odnosu na današnji prosjek.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

eto, približavaju nam se stavovi...
    već smo se približili na 1880 godina.....

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

vidiš 8)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •