Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 95

Tema: poklon - prvo gledanje bebe

di_zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno poklon - prvo gledanje bebe

curke trebam pomoć
    drugi tjedan odlazim kod kolegice koja je rodila prije cca mjesec i pol i sada me opasno mući šta donjeti/pokloniti njoj i bebici.
    Kakva su vaša iskustva? Da li je najbolje dati novac i o kojoj sumi se tu rad ili....?
    naravno svaki savjet je dobrodošao....

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Osobno sam najvise preferirala novac ili poklon bon za ducan s djecijom opremom.

Mislim da je nabolje da nju pitas bez ustrucavanja - novce ces ionako potrositi, bolje da je nesto sto ce ju zaista obradovati.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam dala lovu. sad mi slijedi još jedan posjet... :/ i opet ću dati lovu...

koliko? ovisi o tvojim mogućnostima, i o bliskosti. da li će to biti 100, 200...500 kuna...

kupi neku sitnicu za bebu, tipa npr. zvečkice, uz to stavi kovertu - i zapakiraj u lijepu kutijicu.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

mislim da ti je najbolje prvo pitati da li treba nešto za bebu. ako ste dobre prijateljice reći će ti što im treba. ako ne dobiješ odgovor, potpisujem sorci. malu zvečkicu, ili neku štosnu oblekicu + kovertica s čestitkom za uspomenu. ja čuvam sve čestitke, brzojave i pisamca koja smo dobili za rođenje naših sinova, i najdraže mi je to pročitati. napiši obavezno par lijepih riječi i želja od srca!

paljetak avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Eto, ja nisam pobornik lova poklona, draze mi je da poklone nekaj konkretno, pitati prije mozda, neku robicu je ok. NIKAKO PLISANE IGRACKE. Mi imamo punu vrecu, a nis nismo sami kupili, ne znam kam cu s tim

di_zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

curke hvala vam
    koliko bi kunića bilo ok staviti u kovertu?!?!?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

- jastuk za dojenje
    - sling/maramu
    - ruksak za nošenje djetetovih stvari, ima lijepih u Samsoniteu
    - baby gym ili neku activity dekicu

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

meni rodbina davala 200kn frendovi 100

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

i ja sam isto za Lovu mada s obzirom da sam kreativka i da jako puno stvari radim sama tako da u zadnje vrijeme poklanjam male jastucnice izvezene u plavoj ili rozoj boji Sa podacima o rođenju tj, datum, tezina, duzina, vrijeme kad se bebica rodila i naravno IME!
    Ali to sam ja! http://img452.imageshack.us/img452/8017/img0229jt0.jpg
    Izgleda otprilike tako no ovj jos nije gotov! Ali samo da dobijete predođbu!

Do sad su svi bili zadovoljni jer svaka jastucnica je unikat!

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Mi smo dobivali od 200 kn do 100 eura u prosjeku (bilo je čak i većih poklona) no radi se o bliskom i imučnijem dijelu bliže familije

mi obično kupimo nekaj štosno ne preskupo i damo koverticu sa 50 eura
    okvirić s imenom djeteta, pločica s imenom djeteta i objašnjenjem tog imena i opisom karaktera, vješalica u obliku dječjeg imena, unikatne dekice sa izvezenim imenom djeteta-unikatni pokloni
    neka majčica sa štosnim natpisom, ako je curka-neka haljinica onako posebno slatka, izbjegavam poklone za koje mislim da su roditelji već sami pribavili ili ono što ljudi obično poklanjaju, do sada nisam pogrjiešila

meni su super anđelčići iz jedne galerije kojoj se ne mogu sjetiti imena a nalazi se u Importanne galeriji, imaju i one sa molitvom Anđelu čuvaru mili...to mi je preslatko

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Najbolje da pitas prijateljicu sto njoj treba da ne bi duplala stvari

Ali evo neke od meni dobrodoslih poklona koje sam dobila:
    -vreca za spavanje
    -baby alarm
    -klokanica ili sling
    -jastuk za dojenje
    -mobil za kindrbet
    -hrpapelenaili mozda platnene pelene

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja prvi put čujem ovo za davanje love, nismo dobivali novce ni za zaru, ni za margitu, a bogme ni mi nikad nikom nismo davali pare kod prvog posjeta :shock:

meni je recimo jako lijep poklon zlatnik (to su moji starci poklonili i jednoj i drugoj), a inače su cure dobivale ili igračke ili odjeću, i meni je to bilo super.

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

svi smo različiti. zavisi kakva ti je frendica. mene recimo užasavaju zlatnici :shock: kaj da radimo ja i beba s tim

lova mi je onak. ja sam obično poklanjala (bližima) veliku kutiju u koju bi nabacalaa pelene, kremu, zvečkicu, ono za prve zube, bodić..štogod bi mi mi palo na pamet a korisno je

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    ja prvi put čujem ovo za davanje love, nismo dobivali novce ni za zaru, ni za margitu, .
    Nikad nisi cula za obicaj "pod glavu"?

Misli se na novac kod prvog gledanja bebe? Moji roditelji su se cudili kada smo od prijetelja dobivali poklone.

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

nama svi davali lovu......ne žele kupovat nešto što neće nosit ili koristit...dobili smo 2 kompletića i jedan paket pelena (to mi je ok al moraš znat veličinu)...

Mihael je dosad dobio cca 4000 kn i sve što dobije uplaćujemo mu na njegovu štednu knjižicu....

ja sam dobila cvijeća i bombonjere ...

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Nama su lovu dali na krštenju,ne određeno,onoliko koliko možeš...
    kad su ga prvi put dolazili gledat donosili su poklone,tipa oblekica,pelene,poklon bonove,
    ali svi su prvo pitali šta nam treba pa sam ja odlučivala,
    tako da sada imamo SVE i ništa nam nije nepotrebno.
    I to mi je super.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Kada bih ja trebala uskoro obaviti takav posjet, to bi izgledalo (otprilike) ovako:
    Za bebu 200 kuna + majičica ili šeširić (ili oboje, ako imaš love)
    Za mamu cvijeće (50 kuna, a može i za 20 kuna) + voće ili čokolada za 20 kuna, a može i bez toga.
    Plus ukrasni papir, vrečica i čestitka za cca 35 kuna.

Kada su meni moje cure s posla dolazile (2004. god.) donijele su mi 600 kuna u koverti + veliki buket cvijeća + brdo slatkiša za starijeg sina. Sudjelovalo je njih 5.
    Kada bi ti imala kolegicu s kojom bi išla, bilo bi ti lakše. Mogle bi staviti 300 kuna u kovertu od obje + iznos ostalih poklona podijeliti.

Mi smo za rođenje kćeri dobivali gotovo isključivo lovu. Tko je donio poklon, on je bio dodatak lovi. Samo dvije obitelji su nam donijele samo poklone, obje susjedi. Meni je i jedno i drugo i treće (i peto i ništa, na kraju krajeva) - OK.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kikica je dobila jedan zlatnik. on je komad žutog metala, koji stoji u kutiji. i ničem ne služi.

dobila je i nešto novaca, ali te novce nisam nikad dirala. stavila sam na njenu štednju. meni je to puno bolja varijanta, jer to omogućava roditeljima da kupe ono što im treba, kad im treba - i po njihovom ukusu.

ja uvijek dam lovu.

Hera avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mi smo uglavnom od svih dobili nešto love, kako od koga, čak i previše za moj ukus, plus stvarčice. Uvijek je bilo neko cvijeće i bombonjera, čak i kolača i sl.

Uglavnom smo dobili robice za bebu u veličini malo većoj nego trenutno nosi, što je super, jer mu možemo onda lako dokupiti što treba, od jednih smo dobili sve male stvari, jednu bodi-benkicu smo samo jednom obukli i svukli jer je već bila i premala, tako da sam uvijek za varijantu veće robice.

Dobili smo dosta pelena, ali to mi baš i nije najsretnija solucija, svi su nosili pampers koje mi baš ne obožavamo, osim toga, ostao nam skoro jedan čitav jumbo paket 3-6kg jer su svi donijeli male..

Svi donijeli neku pliš igračku s kojima ne znam što bih sad. Dobili smo i jedan veliki štosan auto kojeg će klinac obožavati kad bude veći...i raznih drugih sitnih stvarčica, toplomjer za uho (sami ga ne bi kupovali, a ni da nas je netko pitao).

Dobili Nivea ruksak i kasnije hrpu Nivea šampona, losiona...mogli bi otvorit Nivea dućan, sve sam to spremila jer sad još ništa ne koristimo, nadam se da nam kasnije Nivea bude pasala.

Ako nosiš stvari, meni je bolje nešto za bebu kad bude veća, nego da sad bude beskorisno. Zato je bolje pitat što treba i možda predložit nešto što si spremna kupit da frendica zna o kojim vrijednostima pričate, da ne veli možda nešto što je tebi preskupo... a ako ne, slažem se, daj lovu.

Lulu avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

mi već imamo hrpicu zlatnika i ne znam što bih s tim. čuvat ću mu to pa možda jednog dana ode to istopit i pretvorit u zubalo.

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Lulu prvotno napisa
    mi već imamo hrpicu zlatnika i ne znam što bih s tim. čuvat ću mu to pa možda jednog dana ode to istopit i pretvorit u zubalo.
    O.T. Nekad su ljudi radi toga i kupovali zlatnike. Moji su, srećom, imali dobre zube pa smo naslijedili nekoliko komada.

Inače, zlatnike u nas daruje najbliža rodbina, tipa nono i none.
    Novce nikad nismo dobili niti ih ikome nosili. Dobili smo puno robice koju smo uglavnom iznosili (osim nekih promašaja s brojevima) i super sam sretna s takvim poklonima. Bilo je i igračaka, mahom ih koristimo osim brda plišanih kojima ja zaista ne vidim svrhu postojanja. Nešto je bilo i kozmetike, ali to ne bih odabrala, jer netko koristi ovo, netko ono, a mi dugo nismo ništa. Dobili smo i super komplet posuđa od Chicca.
    Uglavnom, ja navijam za robicu (bolje veću, nego npr. 68 koje se najviše dobije). Ako ste za veće poklone - hranilica, marama, dječji stolić i stolica..

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

genijalno
    To moja Di može napraviti sa hrpom zlata koje je dobila za krstitke.
    Mi obično damo 50 eurića i nekakav sitni poklončić, ako se radi o bliskim prijateljima i rodbini, a za ostalu ekipu poklon do 200 kunića. Mami cvijeće pod mus.

tomita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ako su nam bliski prijatelji kod kojih idemo, ili rodbina, ja bi uvijek pitala što treba bebi, ako se ne bi izjasnili uvijek bi dala lovu jer je to najiskoristiviji dar...a ne da beba recimo dobije jumbo paket pelena a ona platnenopelenaš!
    Svakako sam protiv darova, tipa zlatni nakit i sl. jer mi je to totalno beskorisno...jedino ako se radi o obiteljskom nasljeđu...onda je to druga stvar.
    Mi smo najviše dobili love za bebu, to mi je čisto OK jer smo sve bebi uplatili na štednju. Znali smo dobiti i robicu, rjeđe igračkicu što mi je drago jer već imamo hrpu plišanaca s kojim ne znam što bi.
    Mene je znala jako razveseliti torta koju su neki gosti znali donijeti po našim staroverskim običajima.

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mi smo dobili puno robice, nešto igračaka (a pojma nemam što ću s ovim plišancima), baby gym, malu ljuljačku (koristimo je otkad sam sjedi, a čini mi se da je namijenjena za manju djecu što mi je :? al ne sviđa mu se baš), vrtić, hranilicu, dječje ručnike, hodalicu ( )....
    Dobili smo i dosta love pa smo mu otvorili stambenu štednju.

Iako se kod nas često zlato poklanja, mi ga nismo dobivali (lažem, dobili smo lančić i 2 narukvice). To mi je drago jer ja nisam baš ljubitelj zlata (dobro, volim bijelo), a i mislili su što će nam to kad je MM zlatar.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Meni su odlične za poklon neke didaktičke igračkice...dijete se igra a usput vježba i uči a ne pliške od kojih stvarno ne može usvojiti nikakvu vrijednost pa često ni estetsku. Mi neki dan za N od Tiny love-a uzeli 3d slikovnicu (6-36mj), krpena je, na principu skrivalica i baš je zgodna za poklon a moja N joj se veseli s 3 mj, što će tek biti kasnije !

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Kod nas je običaj u dječja kolica gurnuti lovu, od poznanika uglavnom 100-200 kn, od obitelji više. Iako sam uvijek za KORISNE igračke, vreću za spavanje, sling i tako to.
    Jedna frendica mi je na stolu ostavila 100 kn zgužvano - to mi je bilo tako ružno. bolje ništa nego to hm..

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj erina prvotno napisa
    Meni su odlične za poklon neke didaktičke igračkice...dijete se igra a usput vježba i uči a ne pliške od kojih stvarno ne može usvojiti nikakvu vrijednost pa često ni estetsku.
    Meni su super i Fisher price igračke i K's kids.
    A kad bi davala novce "nadopunila " bi to nečim individualnim,npr.
    ime dijeteta.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

mi smo dobili hrpu robice kad se ante rodio i to sve isto!!!
    svi navalili u getro na snižene bodiće i tutice tako da sve imam po nekoliko puta i to u istoj veličini....
    dobili smo dosta love i bombonjera.....i za krštenje isto najviše novce, ali smo imali veliku feštu sa nekih 70-ak ljudi (sve familija i kumovi) tako da je ta lova pokrila feštu
    nismo mu ostavljali sa strane te novce jer ionako mu sve kupimo što mu treba, a i u budućnosti je takav plan: kod nas nema mojih i mm-ovih novaca pa tako ni antinih....kod nas je sve naše

mi smo uvijek nosili lovu i pod jastuk i na krštenje, ako dodam neku sitnicu to je usput-uz lovu....neka ljudi sami odrede namjenu....

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

stari običaj- prvi posjet bebi lova "pod glavu"

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Da se nadovezem na temu i pitam. Kako dajete novac kad prvi put vidite bebu,jel u kovertu pa upakovano sa nekim malim pokloncicem ili ...? Sorry ako je glupo pitanje :/

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

samo sam jednom dala novac (potaknuta nagovorom druge frendice) i ljudima kojima sam dala mislim da je bilo neugodno. i meni je bilo. To nisam ja. tak da novac vise ne dajem nego neke sitnice poput robice ili igracke. nama nitko nije dao novac i to mi je bas oke. M je dobila puno lijepe robice i igracaka, od jedne prijateljice i lijep nakit. Sve je bolje od novca.

Rozi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

love smo nadobivali, na šimunovu žalost sve mama i tata utukli u renoviranje kuće... robice dobili na hrpe - i hrpica robe čeka s etiketama da se dijeli dalje sestrama, šogoricama...

po meni: defintiivno pitati što treba ako ste dovoljno bliski, a ako ne igrati na kartu praktičnosti - bolje nekoliko bodija, pidžama, pelena i tome sličnih stvari, nego neki skupi kompletić koje malo dijete nikada neće stići iznositi

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

U Bosni je obicaj da se da nesto novaca djetetu za 'prvo gledanje'. Kao ono da ne gledas bebu dzaba. 8) Bilo koliko nije vazno marka ili sto.

Mi smo dobivali odjecu, igracke, novac. A. i M. imaju svoj racun i nekih $9,000 (taj prvo gledanje racun + rodjendani, bajrami). To im je za skolovanje, akobogda.

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj palcica prvotno napisa
    Da se nadovezem na temu i pitam. Kako dajete novac kad prvi put vidite bebu,jel u kovertu pa upakovano sa nekim malim pokloncicem ili ...? Sorry ako je glupo pitanje :/
    Stavis u kovertu sa cestitkom...

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mi "pod jastuk" nosimo u glavnom rodbini, uz to obavezno ide i neki poklončić. Prijateljima sam nosila robicu ili/i igračke, nisam nosila novac da ih ne bi obavezivala i opterečivala.

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

nama su svi davali i novac pod glavu- prijatelji 200 kn, rodbina od 500 pa na više + obavezno neka robica (netko manje, netko više)+voće, bombonijere, kave itd...
    pa tako i mi radimo, evo baš smo danas išli gledat jednog dečkića- stavili 200 kn pod glavu, kupila robice- kompletić- hlače, majica i šeširić, 2 partiklice (slinavca kak se već veli..) i body sa gaćicama+ cuga, kava i bombonijera
    mislim da je to čisto dovoljno ako ne i previše
    ali eto, pomoglo mi to kad sam vidjela kako nama ljudi nose, inače ne bih znala što i u kojoj mjeri..
    p.s. jedino su mi košare dozlogrdile- tko god bi došao donio bi košaru sa svačime unutra, pa sam samoj sebi obećala kako iz principa neću to nosit drugima

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Mejra's mommy prvotno napisa
    da, puno je ljepše u kovertu sa čestitkom...ja bih obično samo pod glavu stavila- bez čestike

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Hvala na pomoci

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj kristina_zg prvotno napisa
    da, puno je ljepše u kovertu sa čestitkom...ja bih obično samo pod glavu stavila- bez čestike
    Sori, bez uvrede, ali guranje love pod glavu novorođenčetu mi je stvarno grozno (mislim baš na doslovno guranje novčanica pod glavu).

Zadnji put kad smo bili kod dobrih frendova ja sam sama napravila čestitku s nekakvim bebinjim motivom i lovu smo, uz prigodan tekst, stavili unutra. I ja čuvam sve čestitke koje je mališa dobio kad se rodio i to mi je baš super.

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

guranje pod glavu....to ni ja ne radim, nisam se dobro izrazila. Stavimo novce ili u krevetić ili damo roditeljima, pod glavu nikako!

Erin avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mi smo za prvo dijete, Jakova, dobili uglavnom robu a od bližih sve veće stvari koje su nam bile potrebne. Za drugo dijete smo većinom dobili novac, pogotovo od rodbine i to uglavnom za krštenje i to smo sve stavili na račun za njih (mislim, oboje tako imaju svoje štednje). Ja obično bliskije pitam što im treba a drugima nastojim kupiti nešto što mislim da će im koristiti, neki komad robe (uvijek veći broj) i neku prikladnu igračkicu uz to. Ako mi kažu da im ništa baš ne treba dajem kune, u prikladnoj čestitci i uz neki poklončić tipa igračkica..
    I kod mm-ovih je običaj stavljanja novca "pod glavu"(naravno ne doslovno) tako da smo od njegove rodbine uz poklone dobivali po po 100-200 kn tako.

paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mi smo lovu dobili jedino od krsne kume i to ne "živu" lovu već u obliku stambene štednje. zlata su dobile ohoho, ne znam šta ćemo s tim.

inače, bebama ne nosimo niti lovu niti zlato, uglavnom je to robica+igračka, za starije dijete još neka sitnica, za mamu obično nešto od preparativne kozmetike (izbjegavam rodiljama poklanjati slatkiše) i to je to.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Mi smo za Luciju dobivali svasta, a najgore mi je bilo kad bismo dobili novac. Bilo mi je neugodno primati ga u ruku i obicno gurati u dzep (ako smo negdje vani) jer nisam znala kamo bi s tim... Cak su neke starije zene (bake i slicno) davale bebi u rukice sto mi je bilo grozno!! (prljavi novac...)
    Losi pokloni su mi bili i robica koja je za bebu od recimo mjesec dana a ona je vec tada imala mjesec dana... Najbolje mi je bila robica za slijedecu sezonu odnosno za minimalno tri mjeseca stariju bebicu. Ili neke konkretne stvari, ali to su mi mogli pokloniti samo oni kojima smo rekli sta da kupe (blizi prijatelji ili rodjaci).
    Za krstiteke smo dobili dosta novaca i to mi je bilo u redu. Jer smo tako platili prekrasni rucak

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Najbolje bi bilo pitati što joj zaista treba - ako ste dobre iskreno će ti reći. Mene su sve dobre prijateljice pitale i to mi je bilo super - ja sam pazila da vrijednost traženog prilagodim platežnim mogućnostima, a one nisu bile opterećene razmišljanjem što nam treba, što smo sve dobili itd. Mi smo dobili jako puno robice, što je super jer te poštedi obilaženja trgovina dok se još uhodavaš sa bebom. Problem je bio u tome što je najveći dio te robice bio veličine 68, tako da smo dio obukli tek nekoliko puta. Zato, ako ćeš kupovati robicu, uzmi nešto veće veličine (barem 74, ako ne i veće) jer većina gostiju kupuje manje. I, što je vrlo važno, vodi računa o godišnjem dobu da ne bi kupila ljetnu robicu u veličini koju će dijete trebati po zimi.

Novac je ok od ljudi s kojima si stvarno dobra pa se neće uvrijediti, ali mnogima ga je neugodno uzimati pa razmisli da ne izazoveš neželjeni efekt. Elegantnija opcija je uplatiti poklon bon u nekoj trgovini dječje opreme pa si može sama odabrati što joj se sviđa (ne znam gdje je to moguće, ali to je lako saznati).

Osim robice, jako korisni su:
    - baby gim (ipak provjeri ima li ga već)
    - vrtuljak za iznad krevetića (ako spava u krevetiću)
    - viper
    - rezervna dekica (s tim nećeš pogriješiti, uvijek još jedna dobro dođe - za po doma, za kolica, za kod bake itd.)
    - vreća za spavanje
    - album za slike (ovo roditelji obično ne kupuju sami, a čak i ako ga već imaju, lako će popuniti još jedan)

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

E da, Super je unaprijed napraviti popis stvari, pa pitati mamu da li ima to ili to. Tako ce mama dobiti tocno ono sto joj treba, a nece proci neugodnu proceduiru narucivanja poklona... Mislim beba ce dobiti..

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

novac s čestitkom u kovertu u ruke mami ili tati, za bebu neka sitnica, grickalica za zube ili ona igračkica za pojas autosjedalice itd.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Mi smo za patrika stvarno iznadobivali svega i svačega: i lovu (u svim mogućim iznosima) i zlatnike i odjeće i igračaka i opreme.............stvarno svega..............
    Naravno da cijenim ove cash poklone, pogotovo ako se netko zaista isprsio, ali to je nešto za što znam da je linija manjeg otpora - što ću se ja mučit s poklonom kad mogu dat novce da si sami kupe što im treba.
    Moja formula baš i nije nešto inventivna, ali mislim da je učinkovita jer do sada nisam primijetila da se nekome nije svidjelo.
    Prvo pitam što im treba i s obzirom da već imam dovoljno vlastitog iskustva s tim što je kvalitetno, dovoljno skupo i lijepo, kupim uvijek nešto robice (za cca 200-300 kn) i neku ne preskupu igračkicu, pogotovo ako se radi o još maloj bebici koja to neće ni doživjeti. Malo većim haharima kupim skuplju gračku jer znam da oni uvijek gledaju što im je tko donio Za krštenja i neke veće događaje i ja pribjegavam davanju novca jer uvijek to bude neka malo veća svota koju je stvarno nemoguće samo tako potrošiti, a i glupo potrošiti na nešto što im ne treba ili im se zaista ne sviđa.

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj MalaSirena prvotno napisa
    Citiraj kristina_zg prvotno napisa
    Sori, bez uvrede, ali guranje love pod glavu novorođenčetu mi je stvarno grozno (mislim baš na doslovno guranje novčanica pod glavu).

Zadnji put kad smo bili kod dobrih frendova ja sam sama napravila čestitku s nekakvim bebinjim motivom i lovu smo, uz prigodan tekst, stavili unutra. I ja čuvam sve čestitke koje je mališa dobio kad se rodio i to mi je baš super.
    {a kaze se pod glavu ili na celo ali naravno ne stavlja se. Ja obicno kupim i neki poklocnic pa kovertu ostavim unutra u kutiji ili vrecici sa poklonom. Meni bi bilo neugodno da mi netko gurne kovertu u ruke a znam da je novac unutra...

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Meni je bilo neugodno uvijek otvoriti kovertu ispred nekoga
    a kad bi se netko stvarno iskazao, umrla bih od srama

puhovi obožavaju smokve avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Lucija Ellen prvotno napisa
    samo sam jednom dala novac (potaknuta nagovorom druge frendice) i ljudima kojima sam dala mislim da je bilo neugodno. i meni je bilo. To nisam ja. tak da novac vise ne dajem nego neke sitnice poput robice ili igracke. nama nitko nije dao novac i to mi je bas oke. M je dobila puno lijepe robice i igracaka, od jedne prijateljice i lijep nakit. Sve je bolje od novca.
    tako i ja.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •