Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 95 od 95

Tema: poklon - prvo gledanje bebe

puhovi obožavaju smokve avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Lucija Ellen prvotno napisa
    samo sam jednom dala novac (potaknuta nagovorom druge frendice) i ljudima kojima sam dala mislim da je bilo neugodno. i meni je bilo. To nisam ja. tak da novac vise ne dajem nego neke sitnice poput robice ili igracke. nama nitko nije dao novac i to mi je bas oke. M je dobila puno lijepe robice i igracaka, od jedne prijateljice i lijep nakit. Sve je bolje od novca.
    tako i ja.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj puhovi obožavaju smokve prvotno napisa
    Citiraj Lucija Ellen prvotno napisa
    samo sam jednom dala novac (potaknuta nagovorom druge frendice) i ljudima kojima sam dala mislim da je bilo neugodno. i meni je bilo. To nisam ja. tak da novac vise ne dajem nego neke sitnice poput robice ili igracke. nama nitko nije dao novac i to mi je bas oke. M je dobila puno lijepe robice i igracaka, od jedne prijateljice i lijep nakit. Sve je bolje od novca.
    tako i ja.
    Tamo gdje sam rođena, a i gdje sam se udala, potpuno je normalno dati i primiti novac. Ne za rođendan npr. frendici i njenom klincu, blagdane i tako (doduše i tu je iznimka, lovu znam tutnuti starijoj djeci jer znam da im je tako draže) ali za rođenje je kod nas dati lovu kao popiti čašu vode.
    Nadam se da nisam nikoga time uvrijedila...

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mejra's mommy prvotno napisa
    Citiraj MalaSirena prvotno napisa
    Citiraj kristina_zg prvotno napisa
    Citiraj Mejra's mommy prvotno napisa
    Citiraj palcica prvotno napisa
    Da se nadovezem na temu i pitam. Kako dajete novac kad prvi put vidite bebu,jel u kovertu pa upakovano sa nekim malim pokloncicem ili ...? Sorry ako je glupo pitanje :/
    Stavis u kovertu sa cestitkom...
    da, puno je ljepše u kovertu sa čestitkom...ja bih obično samo pod glavu stavila- bez čestike
    Sori, bez uvrede, ali guranje love pod glavu novorođenčetu mi je stvarno grozno (mislim baš na doslovno guranje novčanica pod glavu).

Zadnji put kad smo bili kod dobrih frendova ja sam sama napravila čestitku s nekakvim bebinjim motivom i lovu smo, uz prigodan tekst, stavili unutra. I ja čuvam sve čestitke koje je mališa dobio kad se rodio i to mi je baš super.
    {a kaze se pod glavu ili na celo ali naravno ne stavlja se. Ja obicno kupim i neki poklocnic pa kovertu ostavim unutra u kutiji ili vrecici sa poklonom. Meni bi bilo neugodno da mi netko gurne kovertu u ruke a znam da je novac unutra...

Stavlja se. DOživjeh. :/

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Meni je moj stric uguro 100€ u đep od suknje da strina nevidi živi užas...to mi je bio jedini neugodnjak ..inace kod nas je novac pod glavu uobičajena pogotovo kod starijih onak direkt pod glavu malo mi je to bljak..ja prakticiram neki poklončić i bar malo love u koverticu sa čestitkom (super su i male kasice)sve zavisi koliko smo si bliski od 100 do 500 kn...
    Zlato mi je skroz glupo kupovat pogotovo bebi narukvice i sl.A za vece poklone svakako se dogovorit s mamom od bebulinca
    Mi smo lovu od prvorođenog cca 10000kn u prvoj godini uzeli za auto(i on se vozi u njemu )ali zato čim sam ostala trudna napravili smo si police životnog isključivo zbog njega, malo mu uzmem a sa druge strane mu dam i dođe na isto.Sad što skupi po petaka ili eventualno koju stotku ubacim mu na njegov račun (ima super fora za klince sa tim računima)

anitalu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ja ne bih poklanjala novac. Bližim osobama naravno veći poklon i to uvijek pitam treba li im nešto. Najčešće kupim odjeću + nekakav fora okvir ili album za slike.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Prije (dok nisam imala dijete niti znala ista o tome) nisam imala pojma da se za prvo gledanje djeteta nesto poklanja :? - mislila sam da se ceka krstenje
    Sada bih nesto kupila sto je upotrebljivo bez obzira na broj istih stvari koje dobije - znaci, robicu veceg broja ili neku didakticku igracku za kad malo naraste. Ako je drugo dijete, obavezno bih pitala.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Bome kad ovo čitam dođe mi žao što kod nas nema takvih običaja

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

di sam se ja udala isto je običaj "stavit pod glavu" ali ne doslovno. uđe se u sobi, počiri dite i mami tutne kuverta (a može i bez kuverte).
    ovdje se sve vrti oko love i plaćanja: krštenja, pričesti, krizme, vjenčanja, a bome i kad umiru.

Šefica je s moje strane dobivala samo konkretne poklone, nešto zlata, ali većinom roba. i baš mi je super došlo.
    s mm-ove strane, od cile rodbine, je dobila čistu figu, ništa, nula.

najbolje iskorišten poklon joj je bio autosidalica koju sam ja koristila kao stolicu za hranjenje kad je počela s dohranom jer je imala neko veliko postolje. drugu smo imali u autu.

moja vjenčana kuma će rodit krajem 8. miseca i već sam počela pripremat poklone za bebušku

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Kod nas kad su dolazili vidjeti bebu svi su donijeli novac i oblekicu. Tako i mi radimo kad idemo u babinje. Ja s tim sretna i zadovoljna.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Nama je vecina poklanjala novac koji nam je dobro dosao, dio smo stavili i malcu u stednju. Nitko mi kuvertu nije dao u ruke nego malom u kindac. Bolje to nego plisane igracke kojih sam ionako dobila jako puno previse.
    Ja isto obicno darujem novac, bliskima 200 a manje bliskima 100 kn. Uz to obicno uzmem i nesto od robice za bebu, recimo bodice. Znam po sebi da toga uvijek treba.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

mi nismo dobili ni jednu kuvertu. svi su pitali a ja imala odma nekoliko odgovora, i to stvari od deset kuna pa na više pa koliko se kome troši....sada imamo sve mm kaže i previše

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ja sam uvijek kupila neku sitnicu za bebu - bodic, zvecku, grickalicu ili sl, i dva do tri paketa pelena od kojih sam napravila tortu, i svi su bili redom oduševljene.

ella avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

mi smo pametno kupili ogradicu za kindac za depicima i lovu su stavljali unutra meni osobno draze

a od ostalih drazi poklona su mi bili robica vecih brojeva i neke draze igracke primjerene toj dobi

mali mrav avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj paljetak prvotno napisa
    Eto, ja nisam pobornik lova poklona, draze mi je da poklone nekaj konkretno, pitati prije mozda, neku robicu je ok. NIKAKO PLISANE IGRACKE. Mi imamo punu vrecu, a nis nismo sami kupili, ne znam kam cu s tim
    najbolje je pitati što treba. A mi smo od prijatelja dobivali ugl. robicu( što mi je bilo ok) jer smo od rodbine dobili "velike" poklone.

OT paljetak možeš igračke viška odnijeti u neki od domova za nezbrinutu djecu. I ja tako planiram.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

mi smo dobili sve sto nam je trebalo...kolica,autosjedalica,baby phone,krevetac,dosta robice...uglavnom sve sto nam treba i svima smo rekli sta da kupe...i mislim da je tako bolje neg da dobijemo neke dvije iste stvari ili nesto sto nam nikada nece trebati...po meni bolje da je pitas a ak nece reci, onda malo u kuvertu i par sitnica poput pelena,zveckice,...

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Slažem se da je najbolje pitati.Inače, naš bebač je od većine dobio lovu plus neku igračku ili nešto od robice. Ja uskoro idem kod prijateljice koja je meni poklonila bon u DM-u plus majicu za bebača. Sad se dvoumim ili vratiti isto bon (ako se ne bude izjasnila za nešto konkretno) ili dati npr. 200kn plus neku sitnicu za obući ili igračkicu za uspomenu.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

nakon što sam rodila odlučila sam da ću svim novopečenim roditeljima poklanjati one igračkice koje kad im potegneš konopac sviraju uspavljujuće pjesmice. Ne da je moje dijete ikad od toga zaspalo ali je znalo biti za nijansu mirnije a to mi je već jako puno značilo.

Novac kod nas nije toliko obavezan, više se kupuje neka robica i ostale potrebne stvari. Ali kad kupujem odjeću nikad ne znam hoće li to pasati i da li će se svidjeti, kad se sjetim koliko sam promašenih poklona ja dobila... jedino što je uvijek bilo dobrodošlo su ručnici za bebe.

I normalno, svakom tko pokaže minimum interesa poklonit ću po koju platnenu pelenu.

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja na pitanje što nam treba nikad nisam imala odgovor jer smo sve što smo mislili da treba kupili još u trudnoći. Zapravo me iznenadilo to silno darivanje. Dobili smo svašta i robice i igračkica i novaca... Sve mi je bilo ok i isto tako bi mi bilo ok da nismo dobili ništa. Mislim da nije uvredljivo nekome dati novac jer to najčešće ide uz poruku - 'najbolje da vi kupite ono što znate da treba'.

bundevica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ima li tko ideju što kupiti rodilji, a da nije cvijeće i bombonjera?

jella avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Košaru punu raznog voća zamotaš u celofan... Sad su joj vitamini prijeko potrebni.

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj jella prvotno napisa Vidi poruku
    Košaru punu raznog voća zamotaš u celofan... Sad su joj vitamini prijeko potrebni.
    Kupila ja tako frendici lijepu zdjelu i u njoj hrpu voca, a ona kad me vidla: "Ne voće, svi mi ga nose, bolje da si mi čokoladu donijela". Eto, da znaš. Mene bi to razveselilo, a nekog, eto, ne bi

jella avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

A dobro, ni opcija košare pune finih slatkih proizvoda uopće nije loša! Meni bi se svidjelo i jedno i drugo.

dragoness avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

totalno nemam srama - pare ili pelene ! to mi se jedino sviđa. s obzirom da budu blizanci u igri biće pare = pelene

MMK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

U mom okruženju, kad se ide na babine porodilji možeš, ali nije pod moranje nositi išta(rijetki su se sjetili, par ljudi donijelo kafu i bonbonjeru), biilo je par bliskih, koji su donijeli hranu-ručak i to me baš obradovalo.
    Bebi niko nije došao da nije " stavio na čelo"- pod glavu, uz neku odjećicu. Igračku nismo ni jednu dobili.

Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

I voće i čokolada! Mene je obradovala košara puna voća, ali i prenatal vitamini uza sve to...sjetila se moja prija da su skupi, a da mi trebaju pojačane doze vitamina i minerala...

Onavi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

potpisujem...a upravo toga sam najmanje dobila....dobila tonu robice i igračaka šta mi nije bilo potribno....pogotovo robice jer je baka sve u njamačkoj u ogromnim količinama kupila za bebinu prvu godinu života.

a.k. avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

mi smo najvise voljeli dobiti lovu ili pelene

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Joj nakon njih troje mogu iskreno reci da nisam dobila ni jedan promaseni poklon.Bilo je tu i novaca i pelena i robice.Nekako se uvjek sjecam kako mi je muz od moje sestre koji tad to nije bio, donio ogromnu kolicinu robice i jednu prelijepu dekicu.Uz to je bila i niveina torba puna njihovih proizvoda koje sam koristila cjelu godinu.Kad nekome idem uopce ne pitam sto im treba nego kupujem po onom sto bi meni trebalo znaci robica koja je bar dva broja veca i sl.U zadnje vrijeme odem u dm zatrazim njihov bom od 200 ili 100 kn i tako uz lijepu cestitku poklonim.Mami obavezno nosim naravno ako je malo bolje poznajem ,svjece i neke soli za kupanje i slicne stvari.Ako idemo kolektivno nas par prijateljica onda se vec i prije dogovorimo s trudnicom sto bi zeljela da joj poklonimo.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

mi dobili i love i odjeće i igračke za bebu i slatkiša i kave i babysense, a voljela bih još dobiti i ovo http://online.konzum.hr/categories/5...ducts/60026481

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Nama su uglavnom poklanjali robicu i igracke. I jednom poklon bon za kupovinu u trgovini s djecjom robicom (to mi je bio super poklon).
    Super mi je poklon i dekica jer koliko god ih imala sve sam ih koristila. Isto tako i posteljina za krevetic.

Jednom smo jednom paru poklonili tri jambo paketa pelena Sada mi je to smijesno, ali tada smo bili mladi i nismo znali sto se kupuje bebama. A prva asocijacija na bebu su nam bile pelene Ta mama nam je kasnije rekla da joj je to bio jedan od najboljih poklona (mama je jako prakticna osoba)

Ovo s novcima prvi put sada cujem, kod nas (primorje) to stvarno nije obicaj. Niti sam dobila novac niti sam ikada poklonila isti.
    Ali, nemam nista protiv takvog nacina darivanja beba. Roditelji kasnije sami odluce sto im treba i na koji nacin ce potrositi ili stediti novac koji je beba dobila i svi zadovoljni.
    Meni ce ubrzo roditi tri frendice i ipak cu kao i do sada kupiti neke poklone.........meni je stvarno gust kupovati za bebe!
    S jednom sam se dogovorila sto joj treba, a ostale dvije cu iznenaditi svojim odabirom.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Pričala mi je mama da kad je ona mene rodila da je bio običaj pokloniti neku robicu, kolače/torte i kokoš...malo uviđavniji su zaklani kokoš/pile a neki tradicionalni su donjeli živu kokoš. Probam si to zamislit, ono u babinjama se sjedi, pije kavica i jedu kolači a kokoš kokodače iz korpe.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

S obzirom da smo preuzeli toliko američkih običaja šteta da baby shower nije zaživio kod nas. za mene je to sasvim ok i praktično za sve!

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja sam za Doriana dobila odlican poklon - tortu od pelena!
    Slozena su 3 kata, na nju su privezane jedne male papucice, mala cetka i cesalj, mali plisanac, zlica i vilica za malene...ne znam jel bila jos koja sitnica. Izgledalo je strasno efektno a ujedno je i sve korisno. U sredini torte je bila butelja vina, to jos nije iskoristeno jer ceka dok prestanem dojiti. Srecom, vino je bolje sto je starije

Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Od svih poklona meni se najkorisnijom pokazala baby gym dekica iz Ikee. Ne onaj tip baby gyma kakav se viđa po našim dućanima s lukovima na koje su obješene igračke, nego didaktička podloga za igru, većih dimenzija i periva. Većinu opreme za bebe smo već prerasli, podijelili, prodali, ali ta dekica je još u upotrebi i mislim da će biti najmanje još par godina. Zimi nam služi umjesto tepiha, ljeti kao podloga za piknik.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mlade mame...što pokloniti bebi od 2 mjeseca..večinu stvari ima...ali ajde nešto što je sad"in"...svako doba ima svoj "In" ja sam rodila prije 5 godina i ipak se to promjenilo nisam više u toku kad su bebice u pitanju.........oni vrtuljci npr. jel i bolje kupiti one kaj samo bacaju neku sliku na zid i sviraju ili one što se okreću...beba ima robicu,nosiljku, ljulačku-hranilicu....kupila bi joj nešto baš za sad..za 2 mjeseca....mame koje imate tako male bebe šta je vama tada trebalo? hvala

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mislim ak kupuješ baš za sad tog ima malo, zakaj ne bi pitala mamu kaj hoće, kad sam ja rodila zadnjeg tražila sam frendicu veće covere, a ja njoj po njenoj želji poklonila jako toplu dekicu, imaču su nam klinci razlika 2.5 mjeseca.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    Pričala mi je mama da kad je ona mene rodila da je bio običaj pokloniti neku robicu, kolače/torte i kokoš...malo uviđavniji su zaklani kokoš/pile a neki tradicionalni su donjeli živu kokoš. Probam si to zamislit, ono u babinjama se sjedi, pije kavica i jedu kolači a kokoš kokodače iz korpe.
    ovu kokoš bi i ja

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

meni je najdraže bilo kad smo dobili novce, a tog smo dobili najmanje
    hrpa promašene robice, jednokratne pelene (a mi pp)- totalna šteta. da sam tad znala za forume i oglasnik prodaju još bi mi se i isplatilo ali ovako... uopče ni ne znam gdje je sva ta roba zavrsila, rasprčkala sam ju okolo na poklone mislim
    a od novceka smo svako malo čopkali kad nam je nesto zatrebalo za bebu, to mi je bilo super

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mislim da su pelene odlican poklon kao i kozmetika za bebe, ali treba pitati najprije sta mama preferira. Robica se nasljedjuje, oprema posudjuje, a ovo je potrosno, potrebno i skupo.

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    ovu kokoš bi i ja
    ja dobila kokoš . friško zaklanu, domaću kokoš

u početku sam bila šokirana, a nakon prve juhice & rižota - više nikad nismo kupili kokoš u dućanu- 2 god smo nabavljali od istih od kojih je stigla i moja babinjača-kokoš, zadnju godinu imamo novi izvor domaće piletine, uglavnom 3+ godine isključivo domaće kokoši- definitivno najbolji (i najutjecajniji) dar.

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

ta se kokoš bome isplatila onome ko ju je poklonio

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj mala-vila prvotno napisa Vidi poruku
    ta se kokoš bome isplatila onome ko ju je poklonio
    ma nije, nespretno sam se izrazila.
    osoba koja mi je poklonila kokoš nije uzgojila kokoš-nego ju je kupila kod svog stalnog dobavljača,pa je još naredne 2 godine svaki put kad sebi kupuje, morala i meni kupiti par komada, i dovesti mi na prag i pobrinuti se za plaćanje uzgajivaču kokoši...
    a 'ko joj je kriv kad me voli

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

mislim da je moja mama dobila odojka, tortu gajbu pive od svojih rođakinja sa sela (ili je to neka šala, moram provjeriti) kad sam se ja rodila.
    iako sam vegeterijanka mislim da to uopće nije loš poklon, praktično je za cijelu obitelj.

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Ja kad idem frendici na babinje onda kupim pelene vlažne maramice,nešto za obuć il body il neku trenirkicu obično da ima za kasnije kuvertu od 200 kn i naravno pinklec kava bombonjera vino.

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Evo i ja ću napisati što najviše volim dobiti , pa možda pomogne nekome. Ja uvik nosim bebi, pelene, maramice, pavlovićevu kremu, piđamicu ili komplet bodija i to dva broja veće nego što sad nosi, vino i bombonjera, ako mi je rodilja baš draga onda joj kupim i cvijeće.Kuverta sa 50 eura.
    Nikad ne kupujem traperice, košuljice jer se to obuče jedan put ili ni jedan...
    Posljednje uređivanje od ardnas : 05.02.2012. at 11:47

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •