Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: beba od mjeseci pol ima stolicu jednom u tri dana

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno beba od mjeseci pol ima stolicu jednom u tri dana

moja curica je iskljucivo dojena bebica i suoer napreduje i sve je ok. probleme rjesavamo ako se pojave (imala je soor) i pedijatar je zadovoljan.dobila je kilu i 300 u mjesec dana.Ali ona od rodjenja kaka jako rijetko, na pocetku je to bilo jednom dnevno,a sad je vec i jednom u tri ili cetiri dana..
    imam stariju curicu pa usporedjujem; ona je kakala nekolko puta dnevno, zuto zlatna stolica, miris na jogurt, a ova bebica ima stolicu tamno zutu i konzistencije kao gusta krema.
    moje pitanje: jel imate ideju od cega je to tako, odnosno jel mogu nesto uciniti (promjeniti prehranu npr.) da joj olaksam...jer kad dugo ne kaka vidim da se muci. isto tako jel ima mjesta zabrinutosti ako stolica ima ponekad neugodan miris(mislila sam da iskljucivo dojene bebe nemaju takvu stolicu).
    pedijatar nije zabrinut, ali njegova i moja zabrinutost nije ista stvar. meni je bitna i udobnost moje bebicei iako mogu nesto uciniti da joj pomognem ucinit cu to jako rado. hvala na odgovorima
    Posljednje uređivanje od sophie girafe : 01.02.2012. at 17:05

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

iskljucivo dojena beba na mora imati stolicu i po 10 dana....

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Meni je patronažna rekla da isključivo dojene bebice mogu ne kakati do 3 tjedna.Naravno to je u ekstremnim slučajevima.To je podatak sa zadnjeg seminara o prehrano dojenčadi za patronažne.
    Majčino mlijeko je vrlo lako razgradivo i nemoj to uspoređivati s našim organizmom koji se muči ako nema stolice 3 dana.To male bebuške uopće ne smeta.Ako vidiš da se muči pokušavajući kakati,pomozi joj tako da joj priviješ nogice na trbuh i tako stimuliraš tiskanje.Onako kao da čuči.Znači,beba je u tvojim rukama leđima na tvom trbuhu,a ti rukama pridržavaš savinute noguće u položaju da beba čuči.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

hvala cure.
    Znam to za pridrzavanje nogica i tako joj i pomazem.
    A znam i da bebe mogu dugo ne kakati,ali ono sto me zbunilo i zabrinulo je da je to tako i kod ovako male bebe. Negdje sam si pospremila u mozgu da to od dva tjedna nekakanja vrijedi za bebice koje su starije od tri mjeseca.

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

probaj piti donat mg, normalizirat će joj se probava, tako smo mi

lisica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Moja najstarija kćer je od rođenja do nekih 5, 6 mj. kakala isključivo svakih 7 dana. Subota je bila dan za iskrcaj. Dobivala u prosjeku 1200 g, pedijatrica je objasnila da je ona očigledno dijete kojem se prima sve i to malo što ostane treba vremena da stigne do sfinktera i da se skupi dovoljno da ga stisne i tako nismo ni paničarili. Svako kakanje je bilo vrlo očigledno-puhala je ko puh, radila grimase i kao da je davala signale da je razmotamo. Čim je počela sjediti počeli smo je stavljati na kahlicu. Ljudi me vrlo čudno gledaju kad kažem da ta u životu nije imala pokakanu pelenu ni guzicu. Nije imala prilike. Ostala djeca nisu takve "fine" guze. Ni blizu!
    Ne brini, pokušaj piti sok od naranče ujutro, malo si ga razblaži za početak, mislim ako ga još nisi pila do sad. I ovo sa Donatom je super savjet. Sigurno ćeš pronaći nešto što otvara.

susmiga avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

pročitala sam u nekoj knjižici o dojenju ( napisali liječnik i patronažna) da to znači da beba iskorištava sve iz mlijeka, tj. nema otpada. naravno, samo isključivo dojene bebe.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Popij malo soka od marelice, kod mene upali svaki put. Ako nema 3-4 dana kakice, nalijem se soka i nakon pola dana eto je

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ili kompot od šljiva i jabuka-zdravo, ukusno i korisno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •