Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 64

Tema: Pozitivan nalaz tripl testa - sindrom Edwards

Datum pristupanja
    May 2007

Početno Pozitivan nalaz tripl testa - sindrom Edwards

Pozdrav svima, nova sam na forumu i jako zabrinuta. Molim da se javi netko tko je imao pozitivan nalaz tripl testa, a posebice ako je bilo onih koje su imale sumnju na sindrom Edwards. To je trisomija isto kao i Down, ali koliko sam čitala puno su teže malformacije ploda i šanse za preživljavanje su nikakve. Doktorica mi je predložila 3D ultrazvuk i amniocentezu i priznala mi je da joj u dosadašnjoj praksi nitko nije došao pozitivan na sindrom Edwards. Osjećam se užasno i molim za pomoć

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Draga Tesa, jako mi je žao. Da sam na tvom mjestu, ja bih prvo otišla na 3D UZV, ne znam otkuda si, al ako ti je Zg blizu, preporučam polikliniku Vili, dr. Kos je pravi ekspert koji će ti sigurno pomoći otkriti o čemu se radi. To je ipak neinvanzivna pretraga za razliku amniocinteze. Tek nakon toga, ako liječnici i dalje sumnjaju, odi na amniocintezu, a onda je na tebi teška odluka. Informiraj se o Edwards sindromu. Ja imam jednu poznanicu koja je rodila dijete s tim sindromom, nije znala jer se nije testirala u trudnoći. Dijete nikad nije napustilo bolnicu, nažalost, umrlo je nakon otprilike mjesec dana.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

tesa, žao mi je, javlja se sa novostima, nadam se boljim vijestima

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

tesa žao mi je, nadam se da će sve biti ok!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Hvala na dobrim željama. I prije nego sam dobila nalaz tripl testa bila sam već naručena kod dr. Kosa. Kad sam došla kod svoje dr. ona je odmah nazvala polikliniku Vili i pokušala me ugurati ranije, ali nije uspjela jer je gužva prevelika. Naručena sam tek u petak. Inače sam do sada bila 3 puta na color dopler ultrazvuku i dr. nije uočila ništa neobično. Gledala je nuhalni nabor, mjerila trbuščić, glavicu i rekla mi je da joj sve izgleda OK. Luda sam od brige jer sam danas napunila 18 tjedana.
    vmartina, da li je tvoja prijateljica išla redovito na ultrazvuk i kako to da joj taj sindrom nije otkriven ranije?

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

tesa,samo da ti poželim sve najbolje.
    Nadam se da je ipak sve u redu

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Tesa, nije mi to prijateljica pa mi je malo bed pitat takve stvari, to je jedna poznanica, ali sigurna sam da nije išla ni na kakve testove tipa triple testa ili sličnih krvnih testova jer znam da se to kasnije pričalo i kometiralo. Što se uzv tiče, sigurno je bila bar na ovom običnom jer je išla kod ginekologa. Ono što ti ja mogu reći je da su ti testovi zapravo prilično netočni, bar ovi double i triple. Prosurfaj malo pa ćeš vidjeti koji je postotak točnosti. Najtočniji za sada od ovih neinvanzivnih je kombinirani probir, al on se radi u 1. tromjesečju. I nuhalni se isto mjeri rano, mislim od 11 do 14 tjedna. Ne znam kad je tebi mjereno. Samo ti odi kod Kosa, ako itko zna, on zna šta radi.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

da, znam da su tripl rezultati dosta netočni, stalno surfam i čitam o tome i sve više ludim jer je nalaz prilično čudan i piše ovako:

"Izračunani rizik sindroma Down u testu je manji od rizika prema dobi trudnice stare 19 godina (ja imam 37). Nije potrebno izvršiti amniocentezu i kariotipizaciju stanica plodove vode. Rizik razvojnih anomalija CNS-a (NTD) nije povišen. Razina hCG je vrlo niska za getacijsku dob što može biti pokazatelj sindroma Edwards."

Dakle, nalaz se odnosi isključivo na Down sindrom, kao nema zime, nalaz mi je ko u curice, a onak usput se spominje da je moguće da beba ima još gori sindrom od DS-a. :shock:

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Tesa ja ti šaljem puuno vibri da bude sve ok
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

i btw kad čitam ovaj nalaz iz zadnjeg posta zvuči mi nekako kao da je taj sindrom naveden kao neka nebitna natuknica na kraju. Znam da je besmisleno jer nisam nikakav stručnjak, ali nekako imam feeling da će biti sve ok. Drž se i javi nam čim obaviš uzv

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Koliko znam double i triple ne mogu potvrditi neku anomaliju već samo daju statistički izračun vjerovatnosti da je prisutna anomalija uzimajući u obzir nalaze krvi, dob majke, gestacijsku dob.
    Tako mislim da sam nalaz ništa ne govori. Ukoliko su rizici mali, nikome ništa, ukoliko su povećani onda se tek ide na daljnje pretrage.

A ako smijem komntirati nalaz, ovo sa hCG-om mi zvuči kao neka usputna informacija. Dr-i se moraju ograditi. 99% je sve ok, ali ako je onih 1 % ipak, ako ne napišu... znaš da su u strahu!!!

Držim fige da ipak sve bude ok!!!

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pokusaj cuvati hladnu glavu i razmisli jel ti stvarno treba amnio

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Tesa, ja sam odbila raditi double test iz razloga što sam se informirala o tom testu i rečeno mi je da te neke vrijednosti koje mogu bit povečane a da pokazuju neke anomalije isto tako mogu biti povečane ako je dijete veće ( u mom slučaju bi bio sigurno pozitivan jer se Karlo rodio sa 5300g), blizanačke trudnoće isto tako povećavaju šansu da je test pozitivan itd. Uglavnom, test uopće nije siguran i sama sebi sam rekla, što mi dragi Bog da, tako neka i bude. Hvala Bogu sve je u redu. Sad sam opet trudna i opet ću potpisati da ga obdijam raditi. Držim ti fige da sve bude u redu s tvojim malim anđelom.

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Tesa, želim ti da s tvojom bebom bude sve u redu!

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

jer se Karlo rodio sa 5300g
    na ovo mogu samo :shock:

mama

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Fala curke. Nadam se da bude sve OK, a ako ne bude onda sam gotova. Primjetila sam da je u travnju 2006. bila već ova tema pa bi mi bilo drago da se oglasi izvjesna navi kojoj je frendica bila pozitivna na ovaj sindrom, zanima me kak je sve završilo

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

I ja sam odbila raditi double test jer ga smatram netočnim zbog načina računanja . Sigurna sam da će s tvojom bebicom biti sve najboljem redu

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Tesa drži se, sigurno je sve ok, meni su dr. Lučinger i dok. na Merkuru koja je radila uzv, rekli da mogu radit tripl al da bi rezultati mogli biti loši zato što sam starija od 35 godina a godine se uzimaju u toj računici, oni su za da stanje pratimo samo uzv pa ako se na uzv pokaže neka anomalija onda raditi amniocintezu inače ne.
    Ne brini, bit će beba super, sretno

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj tesa prvotno napisa
    Fala curke. Nadam se da bude sve OK, a ako ne bude onda sam gotova. Primjetila sam da je u travnju 2006. bila već ova tema pa bi mi bilo drago da se oglasi izvjesna navi kojoj je frendica bila pozitivna na ovaj sindrom, zanima me kak je sve završilo
    Prijateljica je išla na amniocintezu i nalaz je bio pozitivan pa se odlučila za prekid trudnoće. Nadam se da će se kod tebe sve pozitivno završiti

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj emira prvotno napisa
    Koliko znam double i triple ne mogu potvrditi neku anomaliju već samo daju statistički izračun vjerovatnosti ...
    Mislim da je neophodno ovo ne izgubiti iz vida - ovi testovi nisu dijagnosticki.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Evo izvještaja: bila sam u petak kod dr. Kosa i NEMAM VRAŽJI EDWARDS :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
    Pročitao je nalaz, postavio par pitanja u vezi trudnoće i prije samog ultrazvuka mi je rekao da beba sigurno nema taj sindrom jer su obično te trudnoće prilično ekstremne u smislu određenih bolova (dojke), pretjeranog povraćanja itd., a i da bi se takve stravične malformacije vidjele i prije na običnom ultrazvuku te da je puno teže detektirati Down sindrom i da ginekolozima zna promaknuti.
    Uglavnom beba je zdrava, saznali smo da nosim curicu, dobili smo i CD i preporučujem dr. Kosa nakon pozitivnih nalaza tripl testa.
    Kad smo MM i ja izašli iz poliklinike bili smo sigurno najsretniji ljudi na svijetu i nakon devetodnevnog pakla od neizvjesnosti konačno smo dobili apetit i išli se počastiti dobrim ručkom i šopingom.
    Svima koji su bili uz mene šaljem puno

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Izvrsne vijesti.
    Čestitke od srca na zdravoj, krasnoj curici :D :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

:D

fjora avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ma suuuuper :D :D :D

Baš mi je drago da je sa malim anđelom sve u redu

Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

:D :D

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Rekla sam ti ja da je dr. Kos pravi majstor, baš mi je drago da je sve ok s bebicom :D . Sad se lijepo smiri, moraš nadoknaditi i sebi i bebi sve ove dane kad si bila loše .

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A ja ti baš htjedoh napisati priču kako treba iznijeti dijete, a sad ne moram...kako mi je to drago...

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

jako mi je drago :D :D :D

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Prekrasne vijesti :D

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ajme kako divno Dr Kos je zaista izvrstan dijagnosticar!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

:D :D

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Prekrasne vijesti! :D :D :D

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

:D :D :D

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

divno, super da je beba zdrava

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

prekrasno :D

a sada uživaj u trudnoći i maloj curici

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Joj baš vam hvala , nisam ni slutila da ću dobiti toliko postova.
    Moram priznati da sam bila na samom dnu, sanjala sam odurne snove, da idem bebi na grob po noći i nosim cvijeće koje naglo vene u ruci i počinje smrditi i tome slično.
    Nakon posta od navi sam izgubila skoro svaku nadu jer sam mislila da je njezina frendica bolje prošla.
    Uh, neću puno likovati jer sam još daleko od poroda, tek sam na pola puta. Za sada je super, čak ne moram ni na amniocentezu :D

vimmerby avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

tesa,

točno znam kakav je osjećaj izaći iz ordinacije dr. Kosa s osmjehom od uha do uha nakon višednevnog mučenja i agonije!
    i MM i ja smo plakali od sreće!

jako mi je drago, mazi bušicu i svoju malu curu...

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Jako mi je drago zbog vas

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Super vijesti :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ajde super! :D :D :D

Marna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

tesa, radujem se s vama! :D
    Iskreno ti želim da ti i tm uživate u vašoj ljubavi-bebici, koja svakoga dana sve više raste.

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Super vijesti :D

stelerina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

juhuuuuu

huraaaaaaaaa :D :D

na dr. Kos je najbolji