Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 51

Tema: Ljuta ko pas - šlag

  1. #1
    chris blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    980

    Početno Ljuta ko pas - šlag

    Radim beze tortu od svježeg sira, jagoda, želatine.

    I hoću stavit šlag. Brzo i fino, Dukatov. Dodam, ko i obično, dvije, tri kapi arome ruma i 1 žlicu štauba. Uključim mikser. Zuji, zuji, zuij, zuji - NIŠTA!! :shock:

    Dodam šlagfix.

    Ništa.

    Već mi se počelo odvajati, grrr...

    Niš, bacim sve i otvorim novi paket.

    Go to line one....

    SVE iznova. I opet bacila....

    Ostao mi je još jedan, ali sam za sad odustala. Danas je neki loš dan za rađenje šlaga.

    NIKAD dosad mi se to nije dogodilo. A često radim šlag.

    A torta je mojoj curici za drugi rođendan, šmrc...

    Izgubila sam živce i ljuta sam ko pas. I umorna. I još moram peglat...



    Što se to zbilo???? :?

  2. #2

    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    ZG
    Postovi
    1,652

    Početno

    ne gubi živce, tortica je za tvog malog anđela...

  3. #3

    Datum pristupanja
    Jul 2006
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    1,292

    Početno

    jel inače koristiš Dukatov šlag...
    Probala sam i ja jednom i mnogo me razočarao...prvo šta je bija rijedak, a i bljutav
    Ne beri brigu...stavi jagoda na vrh...
    Sretan rođendan curi!

  4. #4
    Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    966

    Početno

    Hm, i ja imam loših iskustava s Dukatovim šlagom !

  5. #5
    sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagabria
    Postovi
    9,218

    Početno

    moja kikica koristi hole šlag (onaj u tetrapaku). ja imam jedan u prašku "za rezervu", a u sprayu - za jesti .

  6. #6
    Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    966

    Početno

    Citiraj sorciere prvotno napisa
    moja kikica koristi hole šlag (onaj u tetrapaku). .
    Da, s tim Hole šlagom u tetrapaku nisam nikad imala problema. Uvijek se lijepo napravio .

  7. #7
    MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    10,389

    Početno

    reka bi vam moja Varaždinec: samo Vindija zna

    Vindijino vrhnje za šlag me nije dosad iznevjerilo

  8. #8

    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Lokacija
    Jarun
    Postovi
    296

    Početno

    Super mi je Dukatov slag. Miksam ga sa zicom od stapnog miksera 3-4min. Ako miksam predugo, nastane maslac.

  9. #9
    chris blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    980

    Početno

    Kupila jutros plavi z'bregov i još tri vrećice za svaki slučaj kao podršku

    Ali nije trebalo. Šlag uspio iz prve i bio super :D

    Mislim da je dukat upravo izgubio jednog kupca. Zapamtit ću ovo zauvijek

    PS: tortu su smazali do kraja :D

  10. #10
    Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,030

    Početno

    Sretan rođendan ljepotici iz avatara

    btw, ni ja ne kupujem dukat ako ne moram jer sam čula svašta o mlijeku u prahu iz uvoza, provjerena informacija.

  11. #11
    MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    10,389

    Početno

    Citiraj chris blue prvotno napisa
    Kupila jutros plavi z'bregov i još tri vrećice za svaki slučaj kao podršku

    Ali nije trebalo. Šlag uspio iz prve i bio super :D
    8)

    što se tičer mlijeka u prahu, to vam vridi za sve velike firme, jer domaćeg svježeg mlijek aza otkup ima malo pa se koristi za proizvodnju jogurta, sireva... jeftinije je uvoziti mlijeko u prahu (em radi transporta , em radi trajnosti...) nego sviježe mlijeko
    probajte KIM ili MILS mlijeka i primjetiti ćete veliku razliku u odnosu na velike firme

  12. #12
    Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,030

    Početno

    MGrubi hvala na informaciji, ja sam mislila da sam sa vindijom ziher 8)

  13. #13

    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    1,610

    Početno

    I ja sam imala problema s Dukatovim vrhnjem, zato koristim Vindijino i uvijek mi uspije.

  14. #14
    sasana avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    493

    Početno

    Citiraj Dream prvotno napisa
    Hm, i ja imam loših iskustava s Dukatovim šlagom !
    I ja !!!

  15. #15

    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Postovi
    2,709

    Početno

    Mi smo na Đurđevačkom mlijeku i to mi je jedino fino, kao i njihov sir, vrhnje i namaz. Nekako podsjeća na vremena kad nam je navečer jedna draga teta donosila mlijeko u kantici.
    Pliz, dajte te informacije o mlijeku u prahu. Kaj se isplati kupovati i gdje (cijena mi stvarno nije važna: htjela bih kvalitetno mlijeko)? Problem je kad nema Đurđevačkog jer ne znam koje da kupim.

  16. #16
    Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    966

    Početno

    Joooj, kako napravismo dobru reklamu za Dukatovo vrhnje !
    8)

  17. #17
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    selo
    Postovi
    14,788

    Početno

    Citiraj upornamama prvotno napisa
    I ja sam imala problema s Dukatovim vrhnjem, zato koristim Vindijino i uvijek mi uspije.
    potpisujem

  18. #18

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Koprivnica
    Postovi
    507

    Početno

    Citiraj spajalica prvotno napisa
    Citiraj upornamama prvotno napisa
    I ja sam imala problema s Dukatovim vrhnjem, zato koristim Vindijino i uvijek mi uspije.
    potpisujem
    Tak i kod mene!

  19. #19
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Citiraj Dream prvotno napisa
    Citiraj sorciere prvotno napisa
    moja kikica koristi hole šlag (onaj u tetrapaku). .
    Da, s tim Hole šlagom u tetrapaku nisam nikad imala problema. Uvijek se lijepo napravio .
    Hole nije slag od mlijeka, nego nekakvo biljno cudo teknike.

  20. #20
    chris blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    980

    Početno

    Dukat je onak crveno i bijelo
    Z'bregov je plavo
    Kako izgleda Vindijino :? Zaboravila sam? Na njihovoj stranici ga ne vidim.

  21. #21
    Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    966

    Početno

    Citiraj marta prvotno napisa
    Citiraj Dream prvotno napisa
    Citiraj sorciere prvotno napisa
    moja kikica koristi hole šlag (onaj u tetrapaku). .
    Da, s tim Hole šlagom u tetrapaku nisam nikad imala problema. Uvijek se lijepo napravio .
    Hole nije slag od mlijeka, nego nekakvo biljno cudo teknike.
    Naravno, "slatko vrhnje" od biljnih masnoća. Nikakvo čudo tehnike. :/

  22. #22
    Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,006

    Početno

    Citiraj chris blue prvotno napisa
    Dukat je onak crveno i bijelo
    Z'bregov je plavo
    Kako izgleda Vindijino :? Zaboravila sam? Na njihovoj stranici ga ne vidim.
    Vindija = Z'bregov

  23. #23
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Meni su gornji simptomi nalik na probleme s prejakim mikserom - vrhnje direktno pretvaraju u putar.

  24. #24
    vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Split
    Postovi
    7,562

    Početno

    Vrhnje često neće da se stuče ako nije hladno.

  25. #25
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    I vertex i Davor imaju pravo. Slatko vrhnje (ovo od mlijeka - dakle pravo) mora se jaaako dobro ohladiti i treba ga mutiti na najmanjoj brzini dok god se ne umuti do pola. Onda se moze brzina povecati.

  26. #26
    vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Split
    Postovi
    7,562

    Početno

    Citiraj marta prvotno napisa
    Slatko vrhnje (ovo od mlijeka - dakle pravo)
    Drago mi je da ima još ljudi koji prave razliku između vrhnja i biljnih nadomjestaka!

  27. #27

    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Postovi
    2,709

    Početno

    Citiraj vertex prvotno napisa
    Drago mi je da ima još ljudi koji prave razliku između vrhnja i biljnih nadomjestaka!
    Meni Hola i ostala biljna vrhnja nisu fina. Ono što ne mogu pojesti samo ne stavljam na kolač. Samo slatko vrhnje. I, da, miksa se jako ohlađeno, prvo na najmanjoj brzini, a onda na najvećoj.

    Nego, može li mi netko reći koje mlijeko da pijemo???? Pliiiiz

  28. #28
    MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    10,389

    Početno

    ono čiji ti okus paše

    pa većina beba pije mlijeko u prahu, zar ne?

  29. #29

    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Postovi
    2,709

    Početno

    Citiraj MGrubi prvotno napisa

    pa većina beba pije mlijeko u prahu, zar ne?
    Paaa...s ovim se baš ne bih složila. Moja beba nije pila formulu ni mlijeko u prahu. S dvije godine sam je prestala dojiti i od tad pije kravlje, kozje, sojino ili rižino.
    A okus mi baš nije mjerilo. Željela bih kvalitetno mlijeko.
    Đurđevačko mi je po okusu savršeno, ali ga nema u svakoj trgovini pa me zanima koja je alternativa. Dukat očito nije.

  30. #30
    MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    10,389

    Početno

    s obzirom na podatak od 16% dojenih 6mj beba .....
    nadam se da se taj % ozbiljno povečao

  31. #31

    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    1,610

    Početno

    Citiraj vertex prvotno napisa
    Citiraj marta prvotno napisa
    Slatko vrhnje (ovo od mlijeka - dakle pravo)
    Drago mi je da ima još ljudi koji prave razliku između vrhnja i biljnih nadomjestaka!
    Ja mislim da se biljno "vrhnje" ne bi trebalo zvati vrhnjem, kao sto ni maslac nije isto i margarin, kao sto i biljni nadomjestak za sir nije sir.

  32. #32
    sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagabria
    Postovi
    9,218

    Početno

    Citiraj Dream prvotno napisa
    Citiraj marta prvotno napisa
    Citiraj Dream prvotno napisa
    Citiraj sorciere prvotno napisa
    moja kikica koristi hole šlag (onaj u tetrapaku). .
    Da, s tim Hole šlagom u tetrapaku nisam nikad imala problema. Uvijek se lijepo napravio .
    Hole nije slag od mlijeka, nego nekakvo biljno cudo teknike.
    Naravno, "slatko vrhnje" od biljnih masnoća. Nikakvo čudo tehnike. :/
    al se stuče kad ga trebaš natrackat na kolač .

    kad bi išla analizirati svaku stvar koju jedem, vjerojatno bi bila stalno gladna :/ ...

  33. #33
    Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    Molvice
    Postovi
    1,830

    Početno

    i hocemo li na kraju balade dobit taj recept za beze tortu ?

  34. #34
    chris blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    980

    Početno

    Defintivno nešto nije bilo u redu s tim dukatovim šlagom.

    Naime, danas sam otvorila treću kutiju, najpažljivije ga pripremila i bio je pun grudica.

    Izgleda da čitava ta pošiljka ne štima. (kupljeno 20. 05. u getrou na črnomercu)

    S druge strane, vindijin radi ko vurica. Šlag je super i ukrasila sam njime tortu od sira :D

    Beze torta:

    3 beze kore (kupljene)

    svježi sir (600g) izmiksati s kiselim vrhnjem (3 dcl). Naribati koricu od cijelog limuna, dodati štaub šećera po ukusu (ne pretjerati, 2-3 velike žlice otprilike).

    Otopiti dvije vrećice želatine u prahu prema uputama na vrećici (ostaviti da nabubri u malo vode, otopiti na laaaganoj vatri ili u mikrovalnoj).

    Oprezno umiješati sa gornjom smjesom. Ako je prevelika temperaturna razlika, želatina vam se može zgrušati.

    Izrezati jagode, što više to bolje, mislim da sam ih oko 800 g sigurno ubacila. Umiješati u kremu.

    Slagati: kora pa krema, dok sve ne potrošite. Gornji sloj namazati kremom.

    Ostaviti u frižideru dva sata najmanje da se stisne.

    Istući pola litre slatkog vrhnja sa dvije kapi arome ruma i 1 velikom na vrh žlicom štauba.

    Premazati obilno izvana.

    Ovo se mora raditi friško jer se beze kore napiju tekućine i "sjednu" ako se ostave preko noći, a fora je baš u krckavosti.

    Što manje šećera jer je pečeni šaum (tj. beze) jako sladak.


    Torta od sira

    25 dag keksa samljeti i umijesiti sa 15 dag margarina.

    Peći u pećnici 15 min u okruglom kalupu (moj kalup je 28 cm)

    Ohladiti.

    Prirediti želatinu (dvije vrećice, bilo listića, bilo praha)

    Skuhati puding od vanilije. Rastopiti želatinu u njemu.

    Pustiti da se hladi.

    Izmiksati 500 dag mascarponea sa 3 deci kiselog vrhnja, naribati koricu od cijelog limuna, štauba jedno 4-5 velikih žlica (prst u smjesu i probati )

    Kad temperature pudinga sa želatinom i mascarponea nisu predrastično različite, smiješati dvije kreme.

    Ako se podloga dovoljno ohladila, uliti kremu od sira i pudinga.

    Istući slatko vrhnje sa vanilijom (2-3 kapi arome) i 1 žlicom štauba. Naliti na kremu od sira.

    Strpati u friz na dva sata.

    Kad se stisne, možete maknuti stranicu od kalupa i strpati tortu na tanjur.


    Sve ovo skupa gore zvuči kao da sam neki manijak za torte, ali istina je sljedeća: ne pečem često kolače, pa moram vježbati za Mišičino slavlje. Prošli vikend smo slavili sa starcima, a ovaj ćemo najvjerojatnije s frendovima. :D

    Pa da se ne osramotim, moram probati napraviti kolač unaprijed

  35. #35
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Stvarno nešto ne štima s tim dukatovim šlagom. I ja sam ga na kraju bacila neki dan jer mi se nije htio umutiti. Na svu sreću pa sam imala u vrećima za rezervu. A nisam baš neka neiskusna domaćica.

  36. #36

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    meni je dukatovo vrhnje najbolje i uvijek mi uspije.

    razlog tvog neuspjeha je vjerovatno šećer koji se stavlja na kraju a ne na početku miksanja


    glede biljnog šlaga-bljak!

  37. #37
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj ivancica prvotno napisa
    Stvarno nešto ne štima s tim dukatovim šlagom.
    Citiraj dolega prvotno napisa
    meni je dukatovo vrhnje najbolje i uvijek mi uspije.

  38. #38
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    želatina :bljuc:

  39. #39

    Datum pristupanja
    Jul 2006
    Postovi
    589

    Početno

    Citiraj sorciere prvotno napisa
    kad bi išla analizirati svaku stvar koju jedem, vjerojatno bi bila stalno gladna :/ ...
    ja i analiziram, a i stalno sam gladna

  40. #40

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    Citiraj ivancica prvotno napisa
    Stvarno nešto ne štima s tim dukatovim šlagom.
    Citiraj dolega prvotno napisa
    meni je dukatovo vrhnje najbolje i uvijek mi uspije.
    a kaj se ti ceriš?

  41. #41

    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Lokacija
    Jarun
    Postovi
    296

    Početno

    Citiraj dolega prvotno napisa
    meni je dukatovo vrhnje najbolje i uvijek mi uspije.

    razlog tvog neuspjeha je vjerovatno šećer koji se stavlja na kraju a ne na početku miksanja


    glede biljnog šlaga-bljak!

    Potpisujem.

    Danas nisam u opce stavila secer i sve je ispalo super, cak je stajalo otvoreno 5 dana u frizideru.

    Biljni slag je koma. Procitajte koliko aditiva ima, a pogotovo ne bih preporucila vegetarijancima.

  42. #42

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    Citiraj MGrubi prvotno napisa
    Citiraj chris blue prvotno napisa
    Kupila jutros plavi z'bregov i još tri vrećice za svaki slučaj kao podršku

    Ali nije trebalo. Šlag uspio iz prve i bio super :D
    8)

    što se tičer mlijeka u prahu, to vam vridi za sve velike firme, jer domaćeg svježeg mlijek aza otkup ima malo pa se koristi za proizvodnju jogurta, sireva... jeftinije je uvoziti mlijeko u prahu (em radi transporta , em radi trajnosti...) nego sviježe mlijeko
    probajte KIM ili MILS mlijeka i primjetiti ćete veliku razliku u odnosu na velike firme
    ovo nije istina.kod nas ima toliko mlijek da ga izvozimo.
    uvozi se u manjim količinama jedino kroz zimske mjesce ako domaće kravice ne zadovolje naše potrebe.

  43. #43
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    Meni je super riječko, pikovo, slatko vrhnje, uvijek se dobro istuče.

  44. #44
    sandy2006 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    185

    Početno

    Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    Meni je super riječko, pikovo, slatko vrhnje, uvijek se dobro istuče.
    A Riječki svježi sir,kiselo vrhnje,junior voćni jogurti,mlijeko ima jednu manu-nema čep ali po okusu je meni zakon.Pik "uzima" mlijeko iz Gorskog kotara i Istre.
    I jedna jako važna stvar.Pikovo sl. vrhnje traje nekih 20-ak dana dok kod drugih proizvođača isti proizvod traje mjesecima što znači da u njemu nema konzervansa.
    Slažem se da vrhnje treba biti jako hladno kada ga se tuče a i da su ona biljna vrhnja zbilja bljak.

  45. #45
    ive avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    182

    Početno

    Istina, Ako je svježe riječko slatko vrhnje se uvijek istuče! Uvijek me sveki čudno gleda kad kažem da mi donese slatko vrhnje, ALI RIJEČKO! Misli: joj, al ga komplicira! Jednom mi je donijela neko žnj i rekla: ma, dobro istuć će ti se i ovo. I gleda ona, a vrhnje ni makac. Sve smo izlili u školjku, a MM išao kupit riječko.

  46. #46
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    Kad smo već OT od pika jedino ne volim jogurt, kad je i najsvježiji bude kiseo.
    Al zato mama kad god ide doma u Novi mora donjeti tonka mlijeko, te kiselo i slatko vrhnje.
    MM okreće očima na to, njemu je mlijeko, mlijeko, ali tonkino i mlijeko i drugi proizvodi imaju kraći rok trajanja kao što je rekla sandy2006 i fakat se pokvare, a dukatovo mljeko pređe rok nekoliko dana i ne ukiseli se.

  47. #47
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Ma Tonka je zakon, ali ju ne nađem u ZG.
    Za jogurte mi nije važno, jer je svaki domaći (iz fuš produkcije) puno bolji od bilo kojeg komercijalnog.

  48. #48
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    aleksandra70vanja:
    .....a dukatovo mljeko pređe rok nekoliko dana i ne ukiseli se.
    Uvijek se pitam šta su dodali u njeg da se ne ukiseli

  49. #49
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Ništa, samo su ga totalno sterilizirali. Postoji debata o svježe/sterilizirano mlijeko, gdje pobornici steriliziranog tvrde: "takvo mlijeko se ne skiseli", a ovi drugi dodaju "nego strune".

  50. #50
    sandy2006 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    185

    Početno

    Davore Pikove proizvode imaš u Plodinama(koliko znam Plodine su i u Zagrebu,ne?)

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •