Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 50 of 51

Thread: Ljuta ko pas - šlag

  1. #1
    chris blue's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    zagreb
    Posts
    980

    Default Ljuta ko pas - šlag

    Radim beze tortu od svježeg sira, jagoda, želatine.

    I hoću stavit šlag. Brzo i fino, Dukatov. Dodam, ko i obično, dvije, tri kapi arome ruma i 1 žlicu štauba. Uključim mikser. Zuji, zuji, zuij, zuji - NIŠTA!! :shock:

    Dodam šlagfix.

    Ništa.

    Već mi se počelo odvajati, grrr...

    Niš, bacim sve i otvorim novi paket.

    Go to line one....

    SVE iznova. I opet bacila....

    Ostao mi je još jedan, ali sam za sad odustala. Danas je neki loš dan za rađenje šlaga.

    NIKAD dosad mi se to nije dogodilo. A često radim šlag.

    A torta je mojoj curici za drugi rođendan, šmrc...

    Izgubila sam živce i ljuta sam ko pas. I umorna. I još moram peglat...



    Što se to zbilo???? :?

  2. #2

    Join Date
    Nov 2005
    Location
    ZG
    Posts
    1,652

    Default

    ne gubi živce, tortica je za tvog malog anđela...

  3. #3

    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Šibenik
    Posts
    1,292

    Default

    jel inače koristiš Dukatov šlag...
    Probala sam i ja jednom i mnogo me razočarao...prvo šta je bija rijedak, a i bljutav
    Ne beri brigu...stavi jagoda na vrh...
    Sretan rođendan curi!

  4. #4
    Dream's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    966

    Default

    Hm, i ja imam loših iskustava s Dukatovim šlagom !

  5. #5
    sorciere's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    zagabria
    Posts
    9,218

    Default

    moja kikica koristi hole šlag (onaj u tetrapaku). ja imam jedan u prašku "za rezervu", a u sprayu - za jesti .

  6. #6
    Dream's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    966

    Default

    Quote Originally Posted by sorciere
    moja kikica koristi hole šlag (onaj u tetrapaku). .
    Da, s tim Hole šlagom u tetrapaku nisam nikad imala problema. Uvijek se lijepo napravio .

  7. #7
    MGrubi's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Šibenik
    Posts
    10,389

    Default

    reka bi vam moja Varaždinec: samo Vindija zna

    Vindijino vrhnje za šlag me nije dosad iznevjerilo

  8. #8

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Jarun
    Posts
    296

    Default

    Super mi je Dukatov slag. Miksam ga sa zicom od stapnog miksera 3-4min. Ako miksam predugo, nastane maslac.

  9. #9
    chris blue's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    zagreb
    Posts
    980

    Default

    Kupila jutros plavi z'bregov i još tri vrećice za svaki slučaj kao podršku

    Ali nije trebalo. Šlag uspio iz prve i bio super :D

    Mislim da je dukat upravo izgubio jednog kupca. Zapamtit ću ovo zauvijek

    PS: tortu su smazali do kraja :D

  10. #10
    Joe's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Zagreb
    Posts
    3,030

    Default

    Sretan rođendan ljepotici iz avatara

    btw, ni ja ne kupujem dukat ako ne moram jer sam čula svašta o mlijeku u prahu iz uvoza, provjerena informacija.

  11. #11
    MGrubi's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Šibenik
    Posts
    10,389

    Default

    Quote Originally Posted by chris blue
    Kupila jutros plavi z'bregov i još tri vrećice za svaki slučaj kao podršku

    Ali nije trebalo. Šlag uspio iz prve i bio super :D
    8)

    što se tičer mlijeka u prahu, to vam vridi za sve velike firme, jer domaćeg svježeg mlijek aza otkup ima malo pa se koristi za proizvodnju jogurta, sireva... jeftinije je uvoziti mlijeko u prahu (em radi transporta , em radi trajnosti...) nego sviježe mlijeko
    probajte KIM ili MILS mlijeka i primjetiti ćete veliku razliku u odnosu na velike firme

  12. #12
    Joe's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Zagreb
    Posts
    3,030

    Default

    MGrubi hvala na informaciji, ja sam mislila da sam sa vindijom ziher 8)

  13. #13

    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    1,610

    Default

    I ja sam imala problema s Dukatovim vrhnjem, zato koristim Vindijino i uvijek mi uspije.

  14. #14
    sasana's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Osijek
    Posts
    493

    Default

    Quote Originally Posted by Dream
    Hm, i ja imam loših iskustava s Dukatovim šlagom !
    I ja !!!

  15. #15

    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    2,709

    Default

    Mi smo na Đurđevačkom mlijeku i to mi je jedino fino, kao i njihov sir, vrhnje i namaz. Nekako podsjeća na vremena kad nam je navečer jedna draga teta donosila mlijeko u kantici.
    Pliz, dajte te informacije o mlijeku u prahu. Kaj se isplati kupovati i gdje (cijena mi stvarno nije važna: htjela bih kvalitetno mlijeko)? Problem je kad nema Đurđevačkog jer ne znam koje da kupim.

  16. #16
    Dream's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    966

    Default

    Joooj, kako napravismo dobru reklamu za Dukatovo vrhnje !
    8)

  17. #17
    Osoblje foruma spajalica's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    selo
    Posts
    14,789

    Default

    Quote Originally Posted by upornamama
    I ja sam imala problema s Dukatovim vrhnjem, zato koristim Vindijino i uvijek mi uspije.
    potpisujem

  18. #18

    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Koprivnica
    Posts
    507

    Default

    Quote Originally Posted by spajalica
    Quote Originally Posted by upornamama
    I ja sam imala problema s Dukatovim vrhnjem, zato koristim Vindijino i uvijek mi uspije.
    potpisujem
    Tak i kod mene!

  19. #19
    marta's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,678

    Default

    Quote Originally Posted by Dream
    Quote Originally Posted by sorciere
    moja kikica koristi hole šlag (onaj u tetrapaku). .
    Da, s tim Hole šlagom u tetrapaku nisam nikad imala problema. Uvijek se lijepo napravio .
    Hole nije slag od mlijeka, nego nekakvo biljno cudo teknike.

  20. #20
    chris blue's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    zagreb
    Posts
    980

    Default

    Dukat je onak crveno i bijelo
    Z'bregov je plavo
    Kako izgleda Vindijino :? Zaboravila sam? Na njihovoj stranici ga ne vidim.

  21. #21
    Dream's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    966

    Default

    Quote Originally Posted by marta
    Quote Originally Posted by Dream
    Quote Originally Posted by sorciere
    moja kikica koristi hole šlag (onaj u tetrapaku). .
    Da, s tim Hole šlagom u tetrapaku nisam nikad imala problema. Uvijek se lijepo napravio .
    Hole nije slag od mlijeka, nego nekakvo biljno cudo teknike.
    Naravno, "slatko vrhnje" od biljnih masnoća. Nikakvo čudo tehnike. :/

  22. #22
    Jelka's Avatar
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    4,006

    Default

    Quote Originally Posted by chris blue
    Dukat je onak crveno i bijelo
    Z'bregov je plavo
    Kako izgleda Vindijino :? Zaboravila sam? Na njihovoj stranici ga ne vidim.
    Vindija = Z'bregov

  23. #23
    Davor's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    8,984

    Default

    Meni su gornji simptomi nalik na probleme s prejakim mikserom - vrhnje direktno pretvaraju u putar.

  24. #24
    vertex's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Split
    Posts
    7,562

    Default

    Vrhnje često neće da se stuče ako nije hladno.

  25. #25
    marta's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,678

    Default

    I vertex i Davor imaju pravo. Slatko vrhnje (ovo od mlijeka - dakle pravo) mora se jaaako dobro ohladiti i treba ga mutiti na najmanjoj brzini dok god se ne umuti do pola. Onda se moze brzina povecati.

  26. #26
    vertex's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Split
    Posts
    7,562

    Default

    Quote Originally Posted by marta
    Slatko vrhnje (ovo od mlijeka - dakle pravo)
    Drago mi je da ima još ljudi koji prave razliku između vrhnja i biljnih nadomjestaka!

  27. #27

    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    2,709

    Default

    Quote Originally Posted by vertex
    Drago mi je da ima još ljudi koji prave razliku između vrhnja i biljnih nadomjestaka!
    Meni Hola i ostala biljna vrhnja nisu fina. Ono što ne mogu pojesti samo ne stavljam na kolač. Samo slatko vrhnje. I, da, miksa se jako ohlađeno, prvo na najmanjoj brzini, a onda na najvećoj.

    Nego, može li mi netko reći koje mlijeko da pijemo???? Pliiiiz

  28. #28
    MGrubi's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Šibenik
    Posts
    10,389

    Default

    ono čiji ti okus paše

    pa većina beba pije mlijeko u prahu, zar ne?

  29. #29

    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    2,709

    Default

    Quote Originally Posted by MGrubi

    pa većina beba pije mlijeko u prahu, zar ne?
    Paaa...s ovim se baš ne bih složila. Moja beba nije pila formulu ni mlijeko u prahu. S dvije godine sam je prestala dojiti i od tad pije kravlje, kozje, sojino ili rižino.
    A okus mi baš nije mjerilo. Željela bih kvalitetno mlijeko.
    Đurđevačko mi je po okusu savršeno, ali ga nema u svakoj trgovini pa me zanima koja je alternativa. Dukat očito nije.

  30. #30
    MGrubi's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Šibenik
    Posts
    10,389

    Default

    s obzirom na podatak od 16% dojenih 6mj beba .....
    nadam se da se taj % ozbiljno povečao

  31. #31

    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    1,610

    Default

    Quote Originally Posted by vertex
    Quote Originally Posted by marta
    Slatko vrhnje (ovo od mlijeka - dakle pravo)
    Drago mi je da ima još ljudi koji prave razliku između vrhnja i biljnih nadomjestaka!
    Ja mislim da se biljno "vrhnje" ne bi trebalo zvati vrhnjem, kao sto ni maslac nije isto i margarin, kao sto i biljni nadomjestak za sir nije sir.

  32. #32
    sorciere's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    zagabria
    Posts
    9,218

    Default

    Quote Originally Posted by Dream
    Quote Originally Posted by marta
    Quote Originally Posted by Dream
    Quote Originally Posted by sorciere
    moja kikica koristi hole šlag (onaj u tetrapaku). .
    Da, s tim Hole šlagom u tetrapaku nisam nikad imala problema. Uvijek se lijepo napravio .
    Hole nije slag od mlijeka, nego nekakvo biljno cudo teknike.
    Naravno, "slatko vrhnje" od biljnih masnoća. Nikakvo čudo tehnike. :/
    al se stuče kad ga trebaš natrackat na kolač .

    kad bi išla analizirati svaku stvar koju jedem, vjerojatno bi bila stalno gladna :/ ...

  33. #33
    Lu's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Molvice
    Posts
    1,830

    Default

    i hocemo li na kraju balade dobit taj recept za beze tortu ?

  34. #34
    chris blue's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    zagreb
    Posts
    980

    Default

    Defintivno nešto nije bilo u redu s tim dukatovim šlagom.

    Naime, danas sam otvorila treću kutiju, najpažljivije ga pripremila i bio je pun grudica.

    Izgleda da čitava ta pošiljka ne štima. (kupljeno 20. 05. u getrou na črnomercu)

    S druge strane, vindijin radi ko vurica. Šlag je super i ukrasila sam njime tortu od sira :D

    Beze torta:

    3 beze kore (kupljene)

    svježi sir (600g) izmiksati s kiselim vrhnjem (3 dcl). Naribati koricu od cijelog limuna, dodati štaub šećera po ukusu (ne pretjerati, 2-3 velike žlice otprilike).

    Otopiti dvije vrećice želatine u prahu prema uputama na vrećici (ostaviti da nabubri u malo vode, otopiti na laaaganoj vatri ili u mikrovalnoj).

    Oprezno umiješati sa gornjom smjesom. Ako je prevelika temperaturna razlika, želatina vam se može zgrušati.

    Izrezati jagode, što više to bolje, mislim da sam ih oko 800 g sigurno ubacila. Umiješati u kremu.

    Slagati: kora pa krema, dok sve ne potrošite. Gornji sloj namazati kremom.

    Ostaviti u frižideru dva sata najmanje da se stisne.

    Istući pola litre slatkog vrhnja sa dvije kapi arome ruma i 1 velikom na vrh žlicom štauba.

    Premazati obilno izvana.

    Ovo se mora raditi friško jer se beze kore napiju tekućine i "sjednu" ako se ostave preko noći, a fora je baš u krckavosti.

    Što manje šećera jer je pečeni šaum (tj. beze) jako sladak.


    Torta od sira

    25 dag keksa samljeti i umijesiti sa 15 dag margarina.

    Peći u pećnici 15 min u okruglom kalupu (moj kalup je 28 cm)

    Ohladiti.

    Prirediti želatinu (dvije vrećice, bilo listića, bilo praha)

    Skuhati puding od vanilije. Rastopiti želatinu u njemu.

    Pustiti da se hladi.

    Izmiksati 500 dag mascarponea sa 3 deci kiselog vrhnja, naribati koricu od cijelog limuna, štauba jedno 4-5 velikih žlica (prst u smjesu i probati )

    Kad temperature pudinga sa želatinom i mascarponea nisu predrastično različite, smiješati dvije kreme.

    Ako se podloga dovoljno ohladila, uliti kremu od sira i pudinga.

    Istući slatko vrhnje sa vanilijom (2-3 kapi arome) i 1 žlicom štauba. Naliti na kremu od sira.

    Strpati u friz na dva sata.

    Kad se stisne, možete maknuti stranicu od kalupa i strpati tortu na tanjur.


    Sve ovo skupa gore zvuči kao da sam neki manijak za torte, ali istina je sljedeća: ne pečem često kolače, pa moram vježbati za Mišičino slavlje. Prošli vikend smo slavili sa starcima, a ovaj ćemo najvjerojatnije s frendovima. :D

    Pa da se ne osramotim, moram probati napraviti kolač unaprijed

  35. #35
    ivancica's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    3,356

    Default

    Stvarno nešto ne štima s tim dukatovim šlagom. I ja sam ga na kraju bacila neki dan jer mi se nije htio umutiti. Na svu sreću pa sam imala u vrećima za rezervu. A nisam baš neka neiskusna domaćica.

  36. #36

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    zgb
    Posts
    1,984

    Default

    meni je dukatovo vrhnje najbolje i uvijek mi uspije.

    razlog tvog neuspjeha je vjerovatno šećer koji se stavlja na kraju a ne na početku miksanja


    glede biljnog šlaga-bljak!

  37. #37
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Quote Originally Posted by ivancica
    Stvarno nešto ne štima s tim dukatovim šlagom.
    Quote Originally Posted by dolega
    meni je dukatovo vrhnje najbolje i uvijek mi uspije.

  38. #38
    Davor's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    8,984

    Default

    želatina :bljuc:

  39. #39

    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    589

    Default

    Quote Originally Posted by sorciere
    kad bi išla analizirati svaku stvar koju jedem, vjerojatno bi bila stalno gladna :/ ...
    ja i analiziram, a i stalno sam gladna

  40. #40

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    zgb
    Posts
    1,984

    Default

    Quote Originally Posted by apricot
    Quote Originally Posted by ivancica
    Stvarno nešto ne štima s tim dukatovim šlagom.
    Quote Originally Posted by dolega
    meni je dukatovo vrhnje najbolje i uvijek mi uspije.
    a kaj se ti ceriš?

  41. #41

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Jarun
    Posts
    296

    Default

    Quote Originally Posted by dolega
    meni je dukatovo vrhnje najbolje i uvijek mi uspije.

    razlog tvog neuspjeha je vjerovatno šećer koji se stavlja na kraju a ne na početku miksanja


    glede biljnog šlaga-bljak!

    Potpisujem.

    Danas nisam u opce stavila secer i sve je ispalo super, cak je stajalo otvoreno 5 dana u frizideru.

    Biljni slag je koma. Procitajte koliko aditiva ima, a pogotovo ne bih preporucila vegetarijancima.

  42. #42

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    zgb
    Posts
    1,984

    Default

    Quote Originally Posted by MGrubi
    Quote Originally Posted by chris blue
    Kupila jutros plavi z'bregov i još tri vrećice za svaki slučaj kao podršku

    Ali nije trebalo. Šlag uspio iz prve i bio super :D
    8)

    što se tičer mlijeka u prahu, to vam vridi za sve velike firme, jer domaćeg svježeg mlijek aza otkup ima malo pa se koristi za proizvodnju jogurta, sireva... jeftinije je uvoziti mlijeko u prahu (em radi transporta , em radi trajnosti...) nego sviježe mlijeko
    probajte KIM ili MILS mlijeka i primjetiti ćete veliku razliku u odnosu na velike firme
    ovo nije istina.kod nas ima toliko mlijek da ga izvozimo.
    uvozi se u manjim količinama jedino kroz zimske mjesce ako domaće kravice ne zadovolje naše potrebe.

  43. #43

    Default

    Meni je super riječko, pikovo, slatko vrhnje, uvijek se dobro istuče.

  44. #44
    sandy2006's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Rijeka
    Posts
    185

    Default

    Quote Originally Posted by aleksandra70vanja
    Meni je super riječko, pikovo, slatko vrhnje, uvijek se dobro istuče.
    A Riječki svježi sir,kiselo vrhnje,junior voćni jogurti,mlijeko ima jednu manu-nema čep ali po okusu je meni zakon.Pik "uzima" mlijeko iz Gorskog kotara i Istre.
    I jedna jako važna stvar.Pikovo sl. vrhnje traje nekih 20-ak dana dok kod drugih proizvođača isti proizvod traje mjesecima što znači da u njemu nema konzervansa.
    Slažem se da vrhnje treba biti jako hladno kada ga se tuče a i da su ona biljna vrhnja zbilja bljak.

  45. #45
    ive's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Rijeka
    Posts
    182

    Default

    Istina, Ako je svježe riječko slatko vrhnje se uvijek istuče! Uvijek me sveki čudno gleda kad kažem da mi donese slatko vrhnje, ALI RIJEČKO! Misli: joj, al ga komplicira! Jednom mi je donijela neko žnj i rekla: ma, dobro istuć će ti se i ovo. I gleda ona, a vrhnje ni makac. Sve smo izlili u školjku, a MM išao kupit riječko.

  46. #46

    Default

    Kad smo već OT od pika jedino ne volim jogurt, kad je i najsvježiji bude kiseo.
    Al zato mama kad god ide doma u Novi mora donjeti tonka mlijeko, te kiselo i slatko vrhnje.
    MM okreće očima na to, njemu je mlijeko, mlijeko, ali tonkino i mlijeko i drugi proizvodi imaju kraći rok trajanja kao što je rekla sandy2006 i fakat se pokvare, a dukatovo mljeko pređe rok nekoliko dana i ne ukiseli se.

  47. #47
    Davor's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    8,984

    Default

    Ma Tonka je zakon, ali ju ne nađem u ZG.
    Za jogurte mi nije važno, jer je svaki domaći (iz fuš produkcije) puno bolji od bilo kojeg komercijalnog.

  48. #48
    kalimero's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Slavonija-Bistrinci
    Posts
    1,424

    Default

    aleksandra70vanja:
    .....a dukatovo mljeko pređe rok nekoliko dana i ne ukiseli se.
    Uvijek se pitam šta su dodali u njeg da se ne ukiseli

  49. #49
    Davor's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    8,984

    Default

    Ništa, samo su ga totalno sterilizirali. Postoji debata o svježe/sterilizirano mlijeko, gdje pobornici steriliziranog tvrde: "takvo mlijeko se ne skiseli", a ovi drugi dodaju "nego strune".

  50. #50
    sandy2006's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Rijeka
    Posts
    185

    Default

    Davore Pikove proizvode imaš u Plodinama(koliko znam Plodine su i u Zagrebu,ne?)

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •