Pokazuje rezultate 1 do 37 od 37

Tema: sta s jagodama?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno sta s jagodama?

    evo, odoh brat jagode
    Imate li recept za lagani, ljetni kolac od jagoda, a da nije komplikovan za napravit 8)

  2. #2

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    5,467

    Početno

    Imas clafouti. Upisi u pretrazivac, anek je dala dobar recept. Njezin je mislim s kruskama i borovnicama ili tako nesto, a ja uvijek pravim s jabukama i jagodama, bude skroz dobro.
    Ukusno i super lagano za napraviti.

  3. #3
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    jučerašnji uradak, eno još pola zdjele u frižideru. 8)

    ispekla sam vodeni biskvit (3 žumanjka + 10dkg šećera + naizmjenično dodavati 15 dkg brašna+pola praška i snijeg od tri bjelanjka, peći na 180 20 min). izrezala na kockice.

    dok se biskvit pekao skuhala žutu kremu (jaja, mlijeko, vanilija, malo brašna) i u nju umiješala narezane jagode.

    u zdjelu slagala red kockica biskvita, red kreme s jagodama. ostavila preko noći (moš mislit ) da se nasafta.

    mljac!

  4. #4

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    jučerašnji uradak, eno još pola zdjele u frižideru. 8)

    ispekla sam vodeni biskvit (3 žumanjka + 10dkg šećera + naizmjenično dodavati 15 dkg brašna+pola praška i snijeg od tri bjelanjka, peći na 180 20 min). izrezala na kockice.

    dok se biskvit pekao skuhala žutu kremu (jaja, mlijeko, vanilija, malo brašna) i u nju umiješala narezane jagode.

    u zdjelu slagala red kockica biskvita, red kreme s jagodama. ostavila preko noći (moš mislit ) da se nasafta.

    mljac!
    djeluje mi mljac, ali i komplikovano. Ima li nesto sto se ne mora mutut u pet posuda.
    Razljevusa od jagoda

  5. #5

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    mutut-mutit 8)

  6. #6
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    uopće nije komplicirano, zato sam to i radila jučer - biskvit umutiš za 5 minuta u jednoj zdjeli + druga za bjelanjke, kremu smiksaš u loncu za 2 minute, dok se kuha miješaš i usput rezuckaš jagode - sve skupa gotovo za pola sata.

  7. #7

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    5,467

    Početno

    Snorki, clafouti ti se muti ko i najobicniji biskvit ili palacinke. Jedna posuda, voce naslazes po tepsiji, na to izlijes tijesto, pobacas jagode i eto.

  8. #8

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    koje koristite vrhnje za kuhanje.
    Trenutno ga nemam kuci, pa cu kolac sutra pravit. Imam preko 3 kg jagoda 8)

  9. #9
    Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    966

    Početno

    Snorki, a ne bi ih jela sirove? Narežeš ih na polovice ili još manje dijelove, ako su jagode velike, staviš gore žlicu meda, ulupaš Hola-šlag, pa s njim na vrh i klinci će prste lizati (s kupa s tobom )!

  10. #10
    Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    966

    Početno

    s kupa = skupa*

  11. #11
    sasana avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    493

    Početno

    Ja danas smislila:

    Crno bijela Jagodica Bobica

    Sastojci

    Biskvit
    4 jaja
    4 žlice šećera
    4 žlice brašna
    Krema1
    1 vrećica čokoladne šlag pjene Dolcela
    Šlag
    2 dl šlaga
    Voće
    500 g jagoda

    Priprema
    1. Odvojiti bjelanjke i žumanjke.
    2. Žumanjke umutiti sa šećerom.
    3. Dodati brašno.
    4. Umutiti bjelanjke, pa ih pažljivo dodati u smjesu bjelanjaka.
    5. Ispeći biskvit na 200 stupnjeva cca 15 minuta.
    6. Dok se biskvit peče, oprati i očistiti jagode i nasjeći na četvrtine ili polovine. ( ostaviti nekoliko čitavih za ukrašavanje. Također umutiti čokoladnu šlag pjenu i šlag.
    7. Kada je biskvit gotov, preliti ga sa 1 dl mlijeka u koju ste stavili 1 žičicu ruma.
    8. Na biskvit poslagati jagode, preko njih staviti čokoladnu šlag pjenu, a na vrh šlag.
    9. I za ukras čitave jagode na vrh.

    Dobar tek

  12. #12
    sasana avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    493

  13. #13

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    5,467

    Početno

    Snorki, ako si mislila praviti clafouti, ja sam neki dan umjesto vrhnja stavila mrvicu jogurta (pola kolicine od vrhnja)i svejedno je ispalo ok. Cak i bolje nego s propisanom kolicinom vrhnja.

  14. #14

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zaprešić
    Postovi
    1,609

    Početno

    KOLAČ S JAGODAMA

    6 žutanjaka izmiješati sa 20 dag šećera, dodati 10 dag griza.
    Ostaviti da odstoji pola sata. Dodati pola praška za pecivo i lagano umiješati snijeg od 6 bjelanjaka.
    Na pečeni biskvit složiti jagode (može i neko drugo voće:višnje, trešnje) i sve zaliti sa 2 vruća pudinga sa okusom slatkog vrhnja ili vanilije.

  15. #15

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    hvala vam cure. Mislim da cu popodne pravit ovaj clafouti od Anek. Javit cu vam kako je ispao. Nemam iskustva sa kolacima

    p.s samo vi pisite recepte, jer je sezona jagoda 8)

  16. #16

    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,729

    Početno

    ja sam ih isto brala u subotu.

    Ispekla običan biskvit (ovaj što je susana napisala od 4 jaja) - poslaga polovice jagoda i stavila 1 preljev za torte (crveni).

    MM se davi

  17. #17

    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,729

    Početno

    hm, dakle..... MM se ne davi trenutno.... nego u kolaču

  18. #18

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zaprešić
    Postovi
    1,609

    Početno

    ŠARENI KOLAČ SA JAGODAMA

    BISKVIT
    3 žutanjka
    12 dag šećera
    10 dag maslaca ili margarina
    4 velike žlice vode

  19. #19

    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Postovi
    105

    Početno

    pojedi ih ali obavezno ih prije operi

  20. #20

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    e jel ova smjesa clafouti mora biti tvrda. Poslije 25 min. pecenja, sa vrha mi ko kakva krema :? Ostavila sam jos u rerni

    p.s zaboravila sam kupit vanilija secer. Ne bih ja bila Snorki kad nesto ne bi zaboravila

  21. #21

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    Citiraj sasana prvotno napisa
    nije lose

  22. #22
    sasana avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    493

    Početno

    Hvala ! A okus mmmmmmm

  23. #23
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    snorki, ja jučer bila na rođendanu poslije kojega sam prošle godine napisala ovaj recept:

    Citiraj apricot prvotno napisa
    Evo jednog super kolača (može i torta, kako je ukalupite):

    TIJESTO:
    150g mekog brašna
    75g margarina
    75g šećera
    1 jaje
    prašak za pecivo

    Umijesiti.

    KREMA:
    1/2l mlijeka
    2 pudinga od vanilije
    150g šećera (original recept je 200)
    3 kisela vrhnja (crvena)

    Pudinge skuhati u mlijeku i dodati šećer. Kad prokuha, skinuti s vatre i dodavati vrhnje, jedno po jedno.

    ODOZGO:
    cca 500g jagoda (ili nešto drugo)


    Tijesto razvaljati u protvan (ili formu za tortu), na dno i po stranicama, na to preliti vruću kremu, po tome poslagati jagode (ili neko drugo voće) i staviti peći 70 minuta na 150°C.

    Kada se ohladi, preliti preljevom za torte, a može i šlag, kako tko voli.

    Ali za tebe, ko za tebe...

    Kupi ti lijepo gotove kore (žute ili smeđe), umuti neku šlag kremu i bacaj između kora kremu i jagode.
    Gotovo doslovno za 15 minuta, a lagano i osvježavajuće (ja nekada stavim parfe kremu, nekad šlag kremu od vanilije - ne običan šlag jer "nestane" nakon tri sata)

  24. #24

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    Kolac mi je ispao tak-tak Srednja zalost
    Malo mi je mecav

  25. #25

    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    986

    Početno

    cure, može recept za džem od jagoda?

  26. #26

    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Postovi
    1,981

    Početno

    ja sam jučer radila džem od jagoda jer je MM kupio 3 kile jagoda u interšparu koje za razliku od onih prefinih koje smo kupili prošli put nisu uopće bile jestive
    Nasjeckala sam jagode (cca 1 kg) na krupno, i dodala sok od naranče. U nekim receptima čak piše da na kilu jagoda ide kila naranči. Stavila sam vrećicu želina, i cca 30 dag šećera. I onda sam sve to kuhala, dok nisam procijenila da je gotovo. Vjerojatno sam mogla i kraće kuhati, jer zapravo se ništa ne stvrdne dok ne usipaš u staklenke. Za drugi put planiram staviti više naranči, i malo manje šećera.
    Ispalo je savršeno, džem spasio jagode.

    osim toga, evo još jedan recept za iskoristiti jagode koje se ne mogu pojesti sirove:
    2 jaja
    1 jogurt
    1 čaša šećera (mislim da bi ipak trebalo staviti malo manje)
    1/2 čaša ulja
    3/2 čaše oštrog brašna
    1 prašak za pecivo
    sve sastojke promiješati mikserom, uliti u tepsiju, i obilno posipati jagodama, i ispeći. Mljac!

  27. #27

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Split
    Postovi
    161

    Početno torta od sira i jagoda recept?

    Plizzzzzz ima li ko dobar recept?

  28. #28
    Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Lokacija
    Zd
    Postovi
    653

    Početno Re: torta od sira i jagoda recept?

    Citiraj katica prvotno napisa
    Plizzzzzz ima li ko dobar recept?
    U prilogu od jutaranjeg nedavno je bas bio cini mi se recept za tortu od jagoda i sira, cim ga pronadjem, javim

  29. #29
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,865

    Početno

    Ja sam u subotu ispekla kolač prema receptu od apricot, jako je fin ispao!

  30. #30
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    svejedno ti neću oprostiti promjenu nicka

  31. #31
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,865

    Početno

    Ajme majko, što ću sad

  32. #32
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    jedan je način: kad drugi put napraviš kolače, znaš što ti je činiti

  33. #33
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,865

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    jedan je način: kad drugi put napraviš kolače, znaš što ti je činiti
    Nemam pojma

  34. #34
    Tessa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    393

    Početno

    Obožavam jagode (smajliću sline cure).

    Dok traje sezona uglavnom radim tortu od jogurta s jagodama (malo je kiselkasta), vege džem (na očišćene jagode posipam malo smeđeg šećera i ostavim stajati da puste sok, dodam agar-agara, kratko kuham i stavljam u sterilizir. staklenke - mljac), a najdraža i najbrža varijanta - narežem jagode, posipam s više smeđeg šećera, dodam šampanjca ili slatkastog vina, ostavim 2h u frižideru da se napravi sirup i na to šlag.

    Najbrža torta od jagoda: kupim beze kore (kore od bjelanjaka) i slažem: kora, jagode, šlag, kora, jagode, šlag. Ukrašavanje po želji. I tortu stavim u duboko da se stisne. Ako nema kora, kupim beze puslice.

    Ana Ugarković je radila zadnjoj emisiji juhu od jagoda s prženim cvjetovima bazge. Zvuči i izgleda super, isprobat ću ovih dana (ako nadjem koji cvijet bazge).

  35. #35

    Datum pristupanja
    Feb 2006
    Lokacija
    Lux
    Postovi
    903

    Početno

    Evo jedna torta od jagoda i sira, ja radila prvi put u petak za perin roćkas, nestala u trenu, šifra pitajte buby zašto
    1/2 kg svježeg sira
    150 g šećera u prahu
    1 naranča i limun
    1/2 kg jagoda
    1/2 i slatkog vrhnja
    gotove kore za tortu
    1+1/2 želatine u prahu
    malo slatkog vrnja za ukrašavanje
    nešto voćnog sirupa ili smiksanih jagoda ili ruma za malo navlažiti kore
    U pomiješani sir sa šećerom dodati naribanu koricu i sok naranče i limuna, čvrsto umutiti vrhnje, smiksati želatinu(pripremiti po uputi na vrećici), te smiksati jagode.
    Kalup za tortu bez dna staviti na tanjur/ pladanj za posluživanje, navlaženu koru za tortu staviti u kalup, umiješati, sir, jagode, vrhnje i želatinu, te uliti u kalup na biskvit, poravnati, prekriti drugim navlaženim biskvitom i ohladiti. Kad se stvrdne, otvoriti kalup i ukrasiti šlagom i jagodama :D

  36. #36
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    ja najcesce ne radim nista od njih jer ne stignem. pojedemo ih putem.

  37. #37
    Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006
    Postovi
    3,113

    Početno

    Cure, jeste li probale pitu od jagoda? Radio mm jučer. Bilo je mmmmm

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •