evo, odoh brat jagode![]()
Imate li recept za lagani, ljetni kolac od jagoda, a da nije komplikovan za napravit 8)
evo, odoh brat jagode![]()
Imate li recept za lagani, ljetni kolac od jagoda, a da nije komplikovan za napravit 8)
Imas clafouti. Upisi u pretrazivac, anek je dala dobar recept. Njezin je mislim s kruskama i borovnicama ili tako nesto, a ja uvijek pravim s jabukama i jagodama, bude skroz dobro.
Ukusno i super lagano za napraviti.
jučerašnji uradak, eno još pola zdjele u frižideru. 8)
ispekla sam vodeni biskvit (3 žumanjka + 10dkg šećera + naizmjenično dodavati 15 dkg brašna+pola praška i snijeg od tri bjelanjka, peći na 180 20 min). izrezala na kockice.
dok se biskvit pekao skuhala žutu kremu (jaja, mlijeko, vanilija, malo brašna) i u nju umiješala narezane jagode.
u zdjelu slagala red kockica biskvita, red kreme s jagodama. ostavila preko noći (moš mislit) da se nasafta.
mljac!
djeluje mi mljac, ali i komplikovano. Ima li nesto sto se ne mora mutut u pet posuda.ms. ivy prvotno napisa
Razljevusa od jagoda![]()
mutut-mutit 8)
uopće nije komplicirano, zato sam to i radila jučer - biskvit umutiš za 5 minuta u jednoj zdjeli + druga za bjelanjke, kremu smiksaš u loncu za 2 minute, dok se kuha miješaš i usput rezuckaš jagode - sve skupa gotovo za pola sata.
Snorki, clafouti ti se muti ko i najobicniji biskvit ili palacinke. Jedna posuda, voce naslazes po tepsiji, na to izlijes tijesto, pobacas jagode i eto.
koje koristite vrhnje za kuhanje.
Trenutno ga nemam kuci, pa cu kolac sutra pravit. Imam preko 3 kg jagoda 8)
Snorki, a ne bi ih jela sirove? Narežeš ih na polovice ili još manje dijelove, ako su jagode velike, staviš gore žlicu meda, ulupaš Hola-šlag, pa s njim na vrh i klinci će prste lizati (s kupa s tobom)!
Ja danas smislila:
Crno bijela Jagodica Bobica
Sastojci
Biskvit
4 jaja
4 žlice šećera
4 žlice brašna
Krema1
1 vrećica čokoladne šlag pjene Dolcela
Šlag
2 dl šlaga
Voće
500 g jagoda
Priprema
1. Odvojiti bjelanjke i žumanjke.
2. Žumanjke umutiti sa šećerom.
3. Dodati brašno.
4. Umutiti bjelanjke, pa ih pažljivo dodati u smjesu bjelanjaka.
5. Ispeći biskvit na 200 stupnjeva cca 15 minuta.
6. Dok se biskvit peče, oprati i očistiti jagode i nasjeći na četvrtine ili polovine. ( ostaviti nekoliko čitavih za ukrašavanje. Također umutiti čokoladnu šlag pjenu i šlag.
7. Kada je biskvit gotov, preliti ga sa 1 dl mlijeka u koju ste stavili 1 žičicu ruma.
8. Na biskvit poslagati jagode, preko njih staviti čokoladnu šlag pjenu, a na vrh šlag.
9. I za ukras čitave jagode na vrh.
Dobar tek
E da imam i sliku![]()
http://public.fotki.com/sasana/crno-...ic/img018.html
Snorki, ako si mislila praviti clafouti, ja sam neki dan umjesto vrhnja stavila mrvicu jogurta (pola kolicine od vrhnja)i svejedno je ispalo ok. Cak i bolje nego s propisanom kolicinom vrhnja.
KOLAČ S JAGODAMA
6 žutanjaka izmiješati sa 20 dag šećera, dodati 10 dag griza.
Ostaviti da odstoji pola sata. Dodati pola praška za pecivo i lagano umiješati snijeg od 6 bjelanjaka.
Na pečeni biskvit složiti jagode (može i neko drugo voće:višnje, trešnje) i sve zaliti sa 2 vruća pudinga sa okusom slatkog vrhnja ili vanilije.
hvala vam cure. Mislim da cu popodne pravit ovaj clafouti od Anek. Javit cu vam kako je ispao. Nemam iskustva sa kolacima![]()
p.s samo vi pisite recepte, jer je sezona jagoda 8)
ja sam ih isto brala u subotu.
Ispekla običan biskvit (ovaj što je susana napisala od 4 jaja) - poslaga polovice jagoda i stavila 1 preljev za torte (crveni).
MM se davi
hm, dakle..... MM se ne davi trenutno.... nego u kolaču![]()
ŠARENI KOLAČ SA JAGODAMA
BISKVIT
3 žutanjka
12 dag šećera
10 dag maslaca ili margarina
4 velike žlice vode
pojedi ihali obavezno ih prije operi
e jel ova smjesa clafouti mora biti tvrda. Poslije 25 min. pecenja, sa vrha mi ko kakva krema :? Ostavila sam jos u rerni![]()
p.s zaboravila sam kupit vanilija secer. Ne bih ja bila Snorki kad nesto ne bi zaboravila![]()
nije losesasana prvotno napisa
![]()
snorki, ja jučer bila na rođendanu poslije kojega sam prošle godine napisala ovaj recept:
apricot prvotno napisa
Ali za tebe, ko za tebe...
Kupi ti lijepo gotove kore (žute ili smeđe), umuti neku šlag kremu i bacaj između kora kremu i jagode.
Gotovo doslovno za 15 minuta, a lagano i osvježavajuće (ja nekada stavim parfe kremu, nekad šlag kremu od vanilije - ne običan šlag jer "nestane" nakon tri sata)
Kolac mi je ispao tak-takSrednja zalost
![]()
Malo mi je mecav![]()
cure, može recept za džem od jagoda?
ja sam jučer radila džem od jagoda jer je MM kupio 3 kile jagoda u interšparu koje za razliku od onih prefinih koje smo kupili prošli put nisu uopće bile jestive![]()
Nasjeckala sam jagode (cca 1 kg) na krupno, i dodala sok od naranče. U nekim receptima čak piše da na kilu jagoda ide kila naranči. Stavila sam vrećicu želina, i cca 30 dag šećera. I onda sam sve to kuhala, dok nisam procijenila da je gotovo. Vjerojatno sam mogla i kraće kuhati, jer zapravo se ništa ne stvrdne dok ne usipaš u staklenke. Za drugi put planiram staviti više naranči, i malo manje šećera.
Ispalo je savršeno, džem spasio jagode.
osim toga, evo još jedan recept za iskoristiti jagode koje se ne mogu pojesti sirove:
2 jaja
1 jogurt
1 čaša šećera (mislim da bi ipak trebalo staviti malo manje)
1/2 čaša ulja
3/2 čaše oštrog brašna
1 prašak za pecivo
sve sastojke promiješati mikserom, uliti u tepsiju, i obilno posipati jagodama, i ispeći. Mljac!
Plizzzzzz ima li ko dobar recept?
U prilogu od jutaranjeg nedavno je bas bio cini mi se recept za tortu od jagoda i sira, cim ga pronadjem, javimkatica prvotno napisa
Ja sam u subotu ispekla kolač prema receptu od apricot, jako je fin ispao!
svejedno ti neću oprostiti promjenu nicka![]()
jedan je način: kad drugi put napraviš kolače, znaš što ti je činiti![]()
Obožavam jagode (smajliću sline cure).
Dok traje sezona uglavnom radim tortu od jogurta s jagodama (malo je kiselkasta), vege džem (na očišćene jagode posipam malo smeđeg šećera i ostavim stajati da puste sok, dodam agar-agara, kratko kuham i stavljam u sterilizir. staklenke - mljac), a najdraža i najbrža varijanta - narežem jagode, posipam s više smeđeg šećera, dodam šampanjca ili slatkastog vina, ostavim 2h u frižideru da se napravi sirup i na to šlag.
Najbrža torta od jagoda: kupim beze kore (kore od bjelanjaka) i slažem: kora, jagode, šlag, kora, jagode, šlag. Ukrašavanje po želji. I tortu stavim u duboko da se stisne. Ako nema kora, kupim beze puslice.
Ana Ugarković je radila zadnjoj emisiji juhu od jagoda s prženim cvjetovima bazge. Zvuči i izgleda super, isprobat ću ovih dana (ako nadjem koji cvijet bazge).
Evo jedna torta od jagoda i sira, ja radila prvi put u petak za perin roćkas, nestala u trenu, šifra pitajte buby zašto![]()
1/2 kg svježeg sira
150 g šećera u prahu
1 naranča i limun
1/2 kg jagoda
1/2 i slatkog vrhnja
gotove kore za tortu
1+1/2 želatine u prahu
malo slatkog vrnja za ukrašavanje
nešto voćnog sirupa ili smiksanih jagoda ili ruma za malo navlažiti kore
U pomiješani sir sa šećerom dodati naribanu koricu i sok naranče i limuna, čvrsto umutiti vrhnje, smiksati želatinu(pripremiti po uputi na vrećici), te smiksati jagode.
Kalup za tortu bez dna staviti na tanjur/ pladanj za posluživanje, navlaženu koru za tortu staviti u kalup, umiješati, sir, jagode, vrhnje i želatinu, te uliti u kalup na biskvit, poravnati, prekriti drugim navlaženim biskvitom i ohladiti. Kad se stvrdne, otvoriti kalup i ukrasiti šlagom i jagodama :D
ja najcesce ne radim nista od njih jer ne stignem. pojedemo ih putem.![]()
Cure, jeste li probale pitu od jagoda? Radio mm jučer. Bilo je mmmmm![]()