Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 53

Tema: Dobili samo 350g u 4. mjesecu

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno Dobili samo 350g u 4. mjesecu

Prošli tjedan smo bili na kontroli i cijepljenju i ispalo je da smo dobili samo 350 g, beba će sad 5 mjeseci. Ja sam bila u šoku jer nisam očekivala da je dobila tako malo s obzirom da po danu jede svaka 2-3 sata. Naime ne znam da li to ima kakve veze, da li znači da ako češće jede da će i dobiti više na težini? S obzirom da je Helena rođena s 2840g i da je prvi mjesec dobila 1 kg, drugi 1.200 kg a treći 750g i do sada udvostručila svoju porođajnu težinu pedica nije ništa rekla da je to problem. Ustvari rekla je da počnemo s dohranom i dala da pije željezo. E sad sam ja na sto muka jer ne znam da li da počnemo s dohranom i da li od dohrane može dobiti više na težini.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

normalno je da malo stagniraju u prirastu kad su stariji, obično u 3.mjesecu; ako je isključivo dojena može se dogoditi čak da i ništa ne dobije. tak da nemaš brige po tom pitanju

a zakaj joj je dala željezo? jel vadila krv ili je to dala samo tako, odokativno?

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ma nije to tako malo...
    Naši prirasti prvih 6 mj.;
    1120g, 1050, 600, 150, 400, 200g

Zadnji put smo bili kod pedijatra sa 7 mj. i tada je imao 8850g, a rodio se sa 4680 - još nismo udvostručili porođajnu težinu. Uglavnom, pedijatar je bio zadovoljan. I Matej je jeo svaka 2-3 sata pa i češće ponekad.

Dohranu smo počeli sa 6 mj., a do tada isključivo dojili.

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj anki prvotno napisa
    a zakaj joj je dala željezo? jel vadila krv ili je to dala samo tako, odokativno?
    to sam i ja htjela pitati. znam da mnogi pedijatri to daju preventivno, ali to često može biti nepotrebno. Nas je pedijatar sa 3 mj. poslao na vađenje krvi jer mu se Matej činio dosta blijed (a stvarno je ko proziran, svaka žilica mu se vidi) pa mu je hemoglobin bio 130.

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Za dohranu pričekaj znakove da je beba spremna, neće dobiti značajno više na težini od tih par žličica. A probavni sustav joj nije zreo.
    Fantastično je napredovala prvih tri mjeseca i nema uopće razloga za brigu, manji prirast u trećem, četvrtom mjesecu života je očekivan i zapravo uobičajen. Više neće dobijati tako puno na težini kao do sada.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Super je beba napredovala, nemoraš se niš brinuti.S dohranom pričekaj još tih mjesec dana. Neće se udebljati s dohranom. Na početku prvih par tjedana ti je to doslovce samo par žličica. I nama je pedica s nekih 4 mj. rekla da krenemo sa sokićima, nismo je poslušali.
    Kaj se tiče željeza i Lovro ga pije preventivno. Neki pedijatri propisuju željezo preventivno do 1. rođendana, onda kasnije u životu djeca nemaju problema s željezom u krvi.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Hvala svima na odgovoru, utješile ste me. Pa kad bolje razmislim normalno je da ne mogu i dalje dobivati po kilu, sa 6. mjeseci bi imali i 10 kg. Što se tiče željeza nismo išli vaditi krv već nam je to preventivno dala. Ja sam joj jučer počela davati, škoditi valjda ne može. A koliko sam čula za tu svoju pedicu, ona zagovara rano uvođenje dohrane pa izgleda da to nema veze što je Helena "malo" dobila već bi nam to ionako rekla.
    Mislim da ću ipak pričekati sa dohranom, naročito jer ja imam problema sa alergijama pa želim što duže dojiti. Samo muči me što ću na sljedećem pregledu morati lagati da smo počeli s dohranom jer mi se ne da slušati da mi prigovara zašto ju nisam poslušala.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mi jučer bili na kontroli, Josip je u točno mjesec dana dobio samo 80 g :? . Dr. kaže da je to premalo, stvarno je. Ali u nedjelju je imao povišenu temp. - 39,1. Dali mu čepić i otišla, otada mu češće mjerim i nikad nema više od 38,2 (evo baš i sada) u guzi, a koliko ja znam 38 je normalna temp. u guzi. Dali smo urin na analizu i čekamo sada kompletnu krvnu sliku. Muči me ta misteriozna temp. u nedjelju, ali i tako mali, skoro nikakav dobitak na težini. A nije ni narastao u mjesec dana, samo pola cm. Ali on se skroz normalno ponaša.

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Mislim da su neke cure spominjale ako je u pitanju bakterija da je smanjeno dobivanje na težini :/

Sad će koja savjetnica

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Sad mu pak mjerila - 38,7. A nalazi su nam tek u 2, još i dr. radi do 2. Sad je tu sa mnom samo u peleni.On se smije i ko da mu ništa nije.

dambo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

jošmalo, znači ovo mu je treći dan takve temperature? Mogla bi to biti trodnevna groznica, pisalo se ovdje puno o tome. Ako je, sutra bi mogao izbiti osip, da se ne prepadneš. I granična temperatura u guzi nije 38, nego 37,5. A počinje se snižavati na 38,5.

kiki, ako ti je dijete jako aktivno, ovaj prirast je zapravo odličan.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Otkrili o čemu se radi - opet uroinfekt, dobio ga i 2. dan po rođenju. Od jučer pijemo antibiotik, danas više nema temperature. Naručili se i nefropedijatru, ali tek za 25.7. Valjda bude dobro :?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj jošmalo prvotno napisa
    Otkrili o čemu se radi - opet uroinfekt
    Kakav je nalaz urinokulture?

dambo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Josipu i mami

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Urinokulturu radimo sljedeći četvrtak, popili antibiotik, nalaz urina već u petak (4. dan pijenja antibiotika) bio potpuno uredan. Naručeni smo nefropedijatru pa ćemo vidit.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Urinokulturu radimo sljedeći četvrtak, popili antibiotik, nalaz urina već u petak (4. dan pijenja antibiotika) bio potpuno uredan. Naručeni smo nefropedijatru pa ćemo vidit.
    meni je malo :/ raditi urinokulturu odmah nakon antibiotika jer je često i 2 tj. nakon uzimanja nalaz lažno sterilan....

puno pusa malom Josipu

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Zar stvarno? Da ipak pričekamo još jedan tjedan?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Obično se preporuča 2-3 (bolje 3) tjedna pauze nakon završetka antibiotika, pa tek onda kontrolna UK, jer prije toga možete dobiti lažno negativan nalaz (tj. nalaz je uredan, ali zato što u organizmu još ima antibiotika).

dambo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Ivanna prvotno napisa
    Zadnji put smo bili kod pedijatra sa 7 mj. i tada je imao 8850g, a rodio se sa 4680 - još nismo udvostručili porođajnu težinu. Uglavnom, pedijatar je bio zadovoljan.
    ...pedijatri općenito više progledaju kroz prste većim (težim) bebama nego sitnijim...

Sva sreća, mi smo nadomak tog udvostručenja (sa 3mj i 20dana imao 5970g, a rođen je s 3230g). Prva dva mjeseca sam svaki put bila pokisla na vaganju, nadam se da će s 5 mj. biti sve ok jer se jako trudimo izbaciti zadnju kap adaptiranog. Opet je zaspao dok je bočica na stolu...

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

nas prirast u prva 4 mjeseca:

600, 500, 500, 200.

sad ima 11 mjeseci i oko 9,5 kila. nikad bolestan (osim vodenih kozica ), jako aktivan, jaaako prozdrljiv..

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

dumbo, kako si ti sada?

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Otkrili o čemu se radi - opet uroinfekt, dobio ga i 2. dan po rođenju. Od jučer pijemo antibiotik, danas više nema temperature. Naručili se i nefropedijatru, ali tek za 25.7. Valjda bude dobro :?
    Tek sad ovo vidim. Bila sam sa Slatkicom u Heleni kod dr. Cvitković jer sam isto za nefropedijatra trebala čekati 2 tj, a urinokultura je bila pokazala pseudomonas (reagira samo na antibiotike koji se daju u bolnici). Uzimala je urin kateterom i napravila UZV bubrega.
    Mogu ti pp-at koliko sam platila.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

da sve bude dobro i javi se kako je prošloIsta situacija i kod nas! Mali "zaradio" e.coli.. ali dohrana uopće nije dolazila u obzir, pedici . Ne brini, sve će bit ok, mi se riješili beštije nakon kure antibiotika..jošmalo vejiiikiii

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

skroz sam zbrljala post!

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ovako:
    Ista situacija i kod nas! Mali "zaradio" e.coli.. ali dohrana uopće nije dolazila u obzir, pedici . Ne brini, sve će bit ok, mi se riješili beštije nakon kure antibiotika..jošmalo vejiiikiii da sve bude dobro i javi se kako je prošlo

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Evo moja bebica i ja imamo također mali prirast u 4.mjesecu. Moja malena će 7.o.m. imati 5.mj.
    Danas smo bili kod pedijatrice i dobila je 370 g, dakle ima 6570g i duga je 65 cm. Pedijatrica nam je rekla da započmemo s kašicama, ali meni je to nekako još rano i bilo bi mi žao da je još ne dojim toliko intenzivno, inače do sad je sve bilo u redu. dobivala je u prosjeku po kilo mjesečno, a već prošli mjesec je udvostručila svoju porođajnu, rodila se sa 3100g.
    Da li da uvodim kašice ili ne, može li mi netko savjetovati?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ma kakvi, pa imate odlican prirast. samo ti doji i uzivaj. btw, ne znam jesi procitala moj gornji post, imate duplo veci prirast nego mi u 4. mjesecu.

dohrana pocinje s navrsenih 6 mjeseci, nedaj se pokolebati.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Sad sam malo gledala po forumu i neću joj još početi davati ništa prije 6.mj. Mislim da je caka zapravo u tome što je ovaj mjesec nekako svaki podoj kratko jela, podoji bi trajali max 10min, ali opet s druge strane ona nije pokazivala nikakve naznake da je gladna, vesela je, puno priča i smije se, spava, jedina stvar što je noći postala nemirnija i umjesto jednog podoja koji je bio dovoljan u prva tri mjeseca se počela buditi malo češće.
    Sada ću malo više forsirati dojenje pa će nadam se sve biti ok.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

ali opet s druge strane ona nije pokazivala nikakve naznake da je gladna, vesela je, puno priča i smije se, spava, jedina stvar što je noći postala nemirnija i umjesto jednog podoja koji je bio dovoljan u prva tri mjeseca se počela buditi malo češće.
    samo je promijenila ritam i vise doji nocu, trebas se malo prilagoditi i sve OK

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Evo da se i ja malo pojadam. Upravo smo došli od pedice i mišica je odbila samo 300 g u mjesec dana. Pedica je rekla samo da se malo izdojim da vidim koliko imam mlijeka. Sestra je spominjala ad, ali je pedica rekla da ne treba ako je beba vesela i stolica je ok. Nisam jaaaako zabrinuta ali malo jesam jer smo već imali epizode s vagom.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

tibica, to je sasvim normalno za 4. mjesec. ja sam se nacitala toliko paranoja zbog malog dobitka u tom mjesecu, a i svaki put pedijatar ili patronazna jos "zapapre" sa svojim informacijama iz `60-ih godina proslog stoljeca.

Citiraj tibica prvotno napisa
    Pedica je rekla samo da se malo izdojim da vidim koliko imam mlijeka.

ja nisam u najboljim danima mogla izdojiti vise od 50 ml iz obje dojke.
    prati opce stanje bebe pa ces vidjeti je li gladna. pusti tablice, one su ionako prosjek od hrpe djece, ne moze to biti mjerilo.

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Hvala. ma sve ja to znam u teoriji ali...žao mi je jer smo se trudili zadržati to isključivo dojenje i kad čitam kako bebe dobiju po kilo i pol u mjesec dana :shock: a ova moja manekenkica drži liniju. Ma neka je ona meni zdrava i zadovoljna.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

kaj, a moje postove si ignorirala?

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    kaj, a moje postove si ignorirala?
    Ma nisam.
    Samo...znaš...svi me pilaju da malo jedem pa da nema mlijeka itd...kako to već ide. Trebala mi je podrška...

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

pedica rekla da ne treba ako je beba vesela i stolica je ok
    samo zelim potpisati tvoju pedicu

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ajme ja sam navikla u prva 3mj po kilu čak 2!!! :shock:
    a onda od kraja 4mj do danas cca sveukupno 1,5kg
    eto!!

Ava M avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mi smo isto u 3mj dobili "samo" 400g. Sestra je rekla da je mamo "malo", ali me zatim i utješila da se ne brinem jer da nije ništa alarmantno.

Na pregledu sa 4mj smo dobili preporuku (kod pedice) da počnemo sa vodicom ili čajem jer su bile počele vrućine, ali to sam naravno ignorirala.
    Još uvijek smo samo na mm, za sada svu nadohranu odbija, i napreduje super.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Moja mala curica je u prvih mjesec dana dobila 1300, a sad u drugom puno manje - cini mi se oko 600-700g - jel to normalno? Isto tako me zabrinjava da je u posljednjih tjedan dana dobila zelenu stolicu - no ona se ponavlja samo jedan put na dan, dok su ostale stolice u danu potpuno normalne! Te zelene stolice obicno dolazi sa vjetrovima i plačem... Znam da nije ništa što sam ja pojela, jer na to jako pazim i probala sam promjeniti sve i svašta u posljednjih tjedan dana.. Čak mi se u posljednjih tjedan dva počela opet češće buditi po noći - prije se budila samo 2-3 puta, a sada jako često! Di je problem? Help!

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Minimum je 450 g mjesecno, to koliko je tvoja curica dobila je prosjek.

Koliko mlijeka pijes dnevno? Vise ili manje nego prije trudnoce?

Imas li kakve bolove tijekom ili izmedju podoja?

Ima li beba bijele naslage po jeziku i ustima? Mozes li ih skinuti gazicom?

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj CountdownToMiracle prvotno napisa
    Moja mala curica je u prvih mjesec dana dobila 1300, a sad u drugom puno manje - cini mi se oko 600-700g - jel to normalno?
    slicno je bilo s mojim misem. prvih mjesec dana 1700, drugi, 'samo' 800, treci 400, cetvrti 300... i dalje po 200-250 mjesecno. pedijatrica nijednom nije spomenula da nesto nije u redu.
    normalno je!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj NatasaM... prvotno napisa
    Minimum je 450 g mjesecno, to koliko je tvoja curica dobila je prosjek.

Ne pijem mlijeko, jer mi se činilo da joj smeta za probavu - dosta je i onda imala probleme sa vjetrovima i grčevima. Umjesto toga, više jedem mliječne proizvode.

Imas li kakve bolove tijekom ili izmedju podoja?
    Ne! Sve ide ok, što se tiče dojenja.

Ima li beba bijele naslage po jeziku i ustima? Mozes li ih skinuti gazicom?
    Nema nikakvih naslaga po jeziku i ustima!

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

:shock: Kakve to veze ima? Gdje god sam čitala o dojenju lijepo piše da količina mlijeka nema veze s tim koliko mlijeka popijem.
    Pitam zato što ja ne pijem mlijeko već sigurno mjesec dana a možda i više i baš u tih mjesec dana je dobila malo na kilaži.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Sad smo se vratili od pedijatrice. Ona veli da s kilazom sve ok, da je to sve prosjek. Al kad sam joj spomenula povremene zelene stolice, predlozila nam je testno dojenje - kao dojim ko i inace, i dok je Maša sita, probam joj dati čaja, da vidimo dal je još gladna... :?
    Meni se, iskreno, ta ideja uopće ne sviđa - jer isključivo dojim.

A i malo sam čitala okolo i možda i našla rješenje - imam jak let down, pa se ponekad Maša znala na brzinu napapati puno vodenastog (onog prvog) mlijeka, i onda bila sita, kad je doslo masno. Pa sam sad u posljednjih par dana jako pazila da potpuno ispraznimo cike - tako da je definitvno pojela i sve masno mlijeko. I evo, zadnjih par dana nema ni traga zelenoj stolici. Jel moguće da je to bilo to? Il si ja umišljam da sam rješila problem, a zapravo bilo nešto drugo..

Dal da uopće isprobavam sa čajem il ne? Ja najrađe ne bi...

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

nemoj isprobavati tu glupost s čajem, radi toga su mnoge prešle na formulu a u pitanju je bilo samo to da je beba jela dok ne bi puknula

ja mislim da si našla rješenje
    slušaj svoj instikt i prati bebača

a zelene stolice mogu biti i od nečleg što si ti popila ili pojela

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Da, ja mislim da ću preskočiti taj čaj. Pogotovo jer su zelene stolice nestale, pa mislim da nema smisla.

Nek samo moja mala Maša fino papa svoju finu papicu u ciki

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

tek sad sam ti pročitala potpis

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj tibica prvotno napisa
    :shock: Kakve to veze ima? Gdje god sam čitala o dojenju lijepo piše da količina mlijeka nema veze s tim koliko mlijeka popijem.
    Pitam zato što ja ne pijem mlijeko već sigurno mjesec dana a možda i više i baš u tih mjesec dana je dobila malo na kilaži.
    nema veze, mislim da je Natasa pitala jer mlijeko koje mama pije moze eventualno smetati bebi. ono je stara fora da "treba piti mlijeko da bi se stvaralo mlijeko". kakva glupost. relax

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Uh, dobro, već sam mislila da sam ja kriva...

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •