Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Koliko sat tete čuvalice?

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno Koliko sat tete čuvalice?

Cure, koliko bih u Rijeci mogla (morala) platiti sat čuvanja djeteta? Tu kod mene doma, dok sam ja doma (radim od kuće), samo da se netko sa Svenom zabavlja i igra, jednom tjedno (vjerojatno četvrtkom ili petkom) 4 ili 5 sati poslije podne? Dakle, ne treba ići van u šetnju, ne treba čak niti mijenjati pelene ni ništa posebno, samo mi zabaviti dijete na tih par (dobro, nije baš par ) sati dok ja dovršim posao koji će se sigurno nagomilati.

Koja je cijena sata inače? I jesu ovo posebni uvjeti ili ne? Ne plivamo u novcima baš :/ pa pitam da znam koja je fer ponuda.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

moja susjeda koja sad kreće raditi, treba dadilju 7 dana mjesečno po 9 sati
    (medicinska sestra je)... ugl, dogovorila se sa tetom čuvalicom za 150 kn dnevno... znači 1050kn tih 7 dana

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

hm... 150 kn za 9 sati? 16 kn sat?

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Pa cijena se mijenja ovisno o količini angažmana. Ja sam plaćala tetu za Luciju i povremeno za Nikolu 2000 kuna za mjesec, 100 kuna na dan, ili 20 kuna na sat. Mislim da su odonda cijene porasle, barem u Zg, na 2500-3000 mjesečno, 30 kuna na sat i očito ovih 150 na dan.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja sam bila u sličnom aranžmanu (radilo se o pet dana za redom, po četiri sata, ja sam radila kod kuće, žena zabavljala dijete, a dijete, naravno, u ta četiri sata spavalo dva sata ) platila 550,00 kuna za ukupno 20 sati.
    Sada sam za prekovremene (duže od 8 sati rada (8-16 je u mjesečnoj naknadi)) dogovorila 25,00 kn po satu. Smatram da taj sat pojedinačno vrijedi više, ali ipak je to u paketu. Tražeći tetu čuvalicu čula sam svakakve grozne priče o njihovoj potplaćenosti, ali sam istovremeno svjesna i toga da ih moramo platiti iz vlastite satnice, a pravična cijena je ipak stvar dogovora, dakle - ponuda i potražnja čine svoje. Činjenica da ne treba nešto posebno raditi jer si ti kući ne znači baš puno u smislu snižavanja cijene sata "prave" tete čuvalice, jer je ona potrošila svoj sat vremena bila ti kući ili ne, ali tebi olakšava izbor i otvara mogućnost da se npr. raspitaš u susjedstvu, možda neka mlađa cura može uskočiti za sitne novce.

mery_200 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Evo jedne tete cuvalice: cijena sata ovisi o dogovoru. Preko agencije je 25 za jedno, 35 za dvoje, no najcesce je 20 kuna po satu.

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

znači 20-25 kn sat je ok?

cure, pitam za rijeku, ne za zg, svjesna sam da je razlika u cijeni.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

[Evo jedne tete cuvalice: cijena sata ovisi o dogovoru. Preko agencije je 25 za jedno, 35 za dvoje, no najcesce je 20 kuna po satu.

quote]

onda sam ja stvarno našla jako jako skromnu tetu čuvalicu koja će mi čuvati dijete za 1000kn mjesečno 8 sati svaki dan uključujući i subotu...a teta inače čuva djecu punih 15 godina i svi govore samo najbolje o njoj...[/quote]

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

[Evo jedne tete cuvalice: cijena sata ovisi o dogovoru. Preko agencije je 25 za jedno, 35 za dvoje, no najcesce je 20 kuna po satu.

quote]

onda sam ja stvarno našla jako jako skromnu tetu čuvalicu koja će mi čuvati dijete za 1000kn mjesečno 8 sati svaki dan uključujući i subotu...a teta inače čuva djecu punih 15 godina i svi govore samo najbolje o njoj...[/quote]

vimmerby avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj anik prvotno napisa

quote]

onda sam ja stvarno našla jako jako skromnu tetu čuvalicu koja će mi čuvati dijete za 1000kn mjesečno 8 sati svaki dan uključujući i subotu...a teta inače čuva djecu punih 15 godina i svi govore samo najbolje o njoj...
    [/quote]

imam ja i bolji primjer:
    moja mama je čuvalica jednom četverogodišnjaku već tri godine i to za 800 (?!?!) kn mjesečno!!!

mi smo svi u nevjerici, a ona veli da nema srca naplatiti više. :?

da ne pričam da mu od te svoje zarade kupuje hranu, čaj i sl. jer se njegovi nisu još u tri godine sjetili ostaviti novac za ono kaj malom prek dana treba ili nedaj bože pitati dal uopće kaj treba.

još da napomenem da ga čuva najmanje 8 i pol sati na dan!

znam da je čisto OT, ali morala sam jer mi je to baš koma bez obzira na to koliko i ja volim malog!

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

imam ja i bolji primjer:
    moja mama je čuvalica jednom četverogodišnjaku već tri godine i to za 800 (?!?!) kn mjesečno!!!

mi smo svi u nevjerici, a ona veli da nema srca naplatiti više.
    to je i ova teta meni rekla kad je vidjela kako sam iznenađena sa cijenom, kaže da je njoj to dovoljno, da ne može u ovakvim uvjetima u kojima danas živimo tražiti više kad je i 1000kn veliki izdatak. I ja zahvaljujem dragom Bogu na njoj, jer stvarno ne znam kako bih plaćala više od toga uz sve kredite koje imamo...

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj anik prvotno napisa
    imam ja i bolji primjer:

mi smo svi u nevjerici, a ona veli da nema srca naplatiti više.
    to je i ova teta meni rekla kad je vidjela kako sam iznenađena sa cijenom, kaže da je njoj to dovoljno, da ne može u ovakvim uvjetima u kojima danas živimo tražiti više kad je i 1000kn veliki izdatak. I ja zahvaljujem dragom Bogu na njoj, jer stvarno ne znam kako bih plaćala više od toga uz sve kredite koje imamo...

ja se nadam da ću naći tako nekog

da mogu, dala bih 3000 kn, znam da vrijedi toliko...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mi smo placali 30 kn, ali zato jer je bilo povremeno. za ucestalo visesatno cuvanje sam cula da se moze dogovoriti i znatno povoljnija cijena.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Joj, dalo bi se naći i groznijih priča od ovih gore (dvokratno čuvanje - od 8-13, pa od 17-23, za 1.900,00 kn, jedan je od primjera kako obitelj može biti gora od najgoreg trgovačkog lanca). Izgleda da su ova naša gadna vremena od većine ljudi napravila kapitaliste najgore vrste. Smatram se velikom sretnicom što mogu za čuvanje svog djeteta odvojiti toliko da i mi i druga strana budemo zadovoljni, jer samo zadovoljna čuvalica može biti dobra čuvalica. O razlikama u cijeni sata u ZG i RI, dalo bi se pričati. Na nekim topicima sam ostala iznenađena visinama mjesečne naknade (i dodatnim pogodnostima: prijavom, vođenjem na more i sl.) koje neke, nažalost ipak rijetke, obitelji daju čuvalicama, ali sam sigurna da i u ZG ima masa očajnih žena koje rade na crno za nikakve novce. Da ne lutam OT, 25,00 kn po satu je fer ponuda.

Nataša T. avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Thalia, ako si zainteresirana imam super, super curu za tebe kojoj bi baš odgovaralo ovako čuvanje na par sati. Čuvala je Mara godinu dana (od kad je imao 10 mjeseci), ali je onda prestala jer je nastavila studij. S njom bi se lako dogovorila, vrlo je fleksibilna. Meni sada također povremeno uskoči kad nam treba.
    Iskreno ju preporučam, poznam ju još od djetinjstva (bile smo susjede)!
    Mislim da bi se oko cijene lako dogovorile, ja sam plaćala 1500 kuna + studentska pokazna karta, ali to je bilo za cijeli mjesec, mislim da je kod privremenog čuvanja u redu da je satnica veća. Meni je isto OK 25,00 kn sat ili 100 kn po dolasku (za 4-5 sati). Također nije svejedno gdje živite, odnosno koliko joj treba do vas i koliko ju košta autobus (ako je izvan 1. zone).
    Ako si zainteresirana, javi mi se pa ću vas spojiti. Bilo bi mi jako drago da pomognem i tebi i njoj!

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ok, šaljem pp

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •