Roza prvotno napisa
Tužna sam - meni jako bliski ljudi imaju malu bebu, 2 i pol mjeseca i odlučili su se za odgoj koji u meni izaziva stravu:
- nema nošenja djeteta (dijete od rođenja leži, kad cendra, opet leži, kad ima grčeve, opet leži - samo dobije kapi za grčeve), tata još donekle nosi dijete, mama samo kod podrigivanja nakon dojenja
- nema noćnog hranjenja nakon 2 mjeseca (zadnji obrok - dojenje je u 10 navečer, u 6 ujutro ponovo može dobiti jesti, dijete su budi svaku noć, naravno, tada dobije dudu).
- dnevno dojenje je prema rasporedu, nema obroka između
- nema stavljanja djeteta u zajednički krevet: djetetu je mjesto u svom krevetu ili u kolicima, nema maženja u roditeljskom krevetu
- nema pretjerane komunikacije - beba mora biti u kolicima, nek se sama zabavlja
Mene totalno pucaju trudnički hormoni, kad sam s njima i kad bebica cendra, počne mi curiti mlijeko, i odmah bi je digla i nosala, ali ne smijem. Fascinira me to što, iako se često družimo, još nisam vidjela mamu kako nosi tu bebicu...(osim za podrigivanje).
Svaki put kad smo zajedno, ugrizem se za jezik i sve odšutim. Jeste li imali ovakve slučajeve? Riječ je o stvarno bliskim ljudima, koji mi odjednom više nisu nimalo bliski po stavovima oko odgoja djece...