Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: biopsija

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno biopsija

Hi cure,
    na redovnom kolposkopskom pregledu, dr je videla ektopiju, odnosno kako je ona rekla "ranicu na grlicu materice". To se javilo posle drugog porodjaja, jer pre toga ga nije bilo. Rezultati papa testa su mi dobri (II grupa), bakterioloski rezultati su negativni, ali mi je ona ipak preporucila biopsiju, pa zatim i "spaljivanje" te ranice. Ja sam vec prosurfala internetom oko tog mog problema, ali me interesuju prakticne stvari. Da li ta biopsija boli (i koliko?), da li se posle krvari, da li cu biti sposobna na posao isti dan itd. I kako izgleda to "spaljivanje" (moram da priznam da mi lose zvuci)?

Ako je neka ovo dozivela, molim za iskustva
    Unapred hvala.

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nisam imala takvu situaciju, ali sam bila na biopsiji.
    ne boli jako, vise je nelagodno.
    poslije ti stave neku duuuuugacku gazu koju moras izvaditi nakon ( mislim) 2 sata.
    meni su rekli da mirujem taj dan i dan iza ( ovo opet nisam za ziher- dosta davno je to bilo pa sam zaboravila pol toga).
    za spaljivanje ne znam nista.

sretno!!!!!

lidac2004

Početno

bas tako,ne boli jer dobijes lokalnu ali malo je neugodno jer osjetis toplinu i "cackanje" dolje.
    ja sam poslije dosta krvarila ali to je kriv moj posao a ne doktor-radim u ducanu pa teglim teske stvari.

Maggie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ovako kao što su cure opisale (sjećam se te kilometarske gaze... ), osim što kad sam ja bila, a tome ima nekih 15ak godina, onda se to radilo bez lokalne i još pamtim da me zabolilo kao da me netko piknuo u mozak!
    Dakle svakako inzistiraj na lokalnoj.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Hvala cure,
    idem cim mi prodje menstruacija, pa cu vam javiti kako je bilo.

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

[quote="Maggie"]Ovako kao što su cure opisale (sjećam se te kilometarske gaze... ), osim što kad sam ja bila, a tome ima nekih 15ak godina, onda se to radilo bez lokalne

ja bila prije par mjeseci i nisam dobila lokalnu, tako da to vjerojatno ovisi o bolnici ili dr. Bilo je dosta neugodno, čudan osjećaj poslije, ali normalno sam se odvezla kući, malo odmorila i drugi dan išla na posao. Dobiva se terapija u trajanju 3 dana.

A za "ranicu" se još raspitaj, meni dr. rekla da se ne mora dirati, već je to prilično uobičajena pojava. osim ako nalaz ne izlazi iz granica normale.

sretno bit će ok

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja isto nisam dobila lokalnu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •