Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: Hrkanje i šlajm u grlu !

tileo02 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno Hrkanje i šlajm u grlu !

Ne znam više što mu je. Unatoč mom obilaženju doktora, odlasku na Srebrnjak, tegobe se ponavljaju ali olakšanja ili barem dijagnoze niotkud.
    prije 3 tjedna je dobio virozu (valjda) i jako mu se spustila na bronhije. Dobio je antibiotik Cedax i pio ga 12 dana. Ajde, bronhitis se smirio, ali grlo.... ni malo.
    Preko dana još kako tako, osim što povremeno ispuhuje od prozirnih do žuto-zelenih, sukrvavih šmrkljića, ali po noći-katastrofa. Imam osjećaj da će se ugušiti. Hrče, guta šlajm, davi se, ajde...još ne kašlje, ali ujutro jedva progovori koliko mu je grlo zaštopano. Mislim, antibiotik je završio prije 6 dana. Mislim, možda je treći krajnik, ali nije to klasična angina, nema temperture, a alergija nam nije dokazana.
    Pije Singulair mini koji nam je u zimskim mjesecima pomagao, ali sada-baš ništa. Traje, traje i ne prestaje. Cijelu noć mu se cjedi "otraga" taj nesretni šlajm, a nosić mu nije zaštopan.
    Pokušavam ispirati fiziološkom, dala sam mu par puta i Rinolan (po savjetu doktorice), ali to niti prestaje, niti se poboljšava. Došla sam u slijepu ulicu. Bili kod specijalista orl, na Srebrnjaku, i gdje smo već trebali, od toga svega ni dijagnoze, ni pomoći. Ne znam više šta da radim.
    Ima li tko iskustvo ili savjet, već mi je bedasto obilaziti njegovu doktoricu kad nas ne šalje nikuda. Službeno su nam sve dijagnoze isključene, a njemu nije dobro.

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Jeste napravili briseve? Možda je neka beštija u nosu ili grlu?

tileo02 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Briseve nam doc radi na izričitu zamolbu, a mislim da bi se ne bar malo trebalo smiriti nakon Cedaxa ?
    No, tko zna, jer beštiju smo imali zimus, možda je prezimila ili se vratila što je moguće jer ide u vrtić.
    Jooj, ne znam. Koliko koštaju brisevi ?

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Brisevi su besplatni (bar kod našeg pedijatra!). možeš i u privatni laboratorij, ne znam cijene. Ali obavezno napravite bris grla!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

I mi smo bili u takvoj situaciji i dijete je bilo doma, šest mjeseci nije vidio vrtić ni izvana. I nemožeš vjerovati nije ni zašmrcal tih šest mjeseci.
    I sad je krenuo natrag i išao sedam dana u vrtić i nakon toga imao tri tjedna oporavka. Istina da sam ga ja povukla iz vrtića već sa laganom šmrcalicom i izvukao se bez antibiotika, istina sa Ventolinom, pola litre fiziološke, ali je prošlo. Danas sam ga opet otpeljala u vrtić, a dok smo se vozili ja razmišljam kak sam bedesta, vodim djete po novu bolest, tak da neznam jel bude sutra išao. Moje djete jednostavno nije za vrtić i gotovo.

tileo02 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

rinama-znam cijelu tvoju priču jer je gotovo identična našoj, ali sam se ponadala da nam je krenulo.

Nemam više ideja. Ako odem Richteru, mogli bi nas vući po kojekakvim invazivnim pretragama, a nemam srca malog maltretirati.

Ali, dojadilo mi je da ga sama liječim i molim doktoricu za svaku uputnicu.
    Ako je za jednu, pretpostavljam, banalnu dijagnozu potrebno tako puno muke i nauke, ne znam više kud da se okrenem.

Jedna doktorica mi je rekla da prestanem toliko brinuti i da se strpim još koju godinu, kao proći će samo. A do tada ? Ne znam...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Pokušaj mu nakapati nos Operilom pred spavanja, ali pravilno.
    Mi imamo sličnih problema.

tileo02 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Kupila sam jučer Sterimar Mn, prošle godine nam je donekle pomoglo, a laviću ne smeta.
    Operil više ne smijemo jer ove godine smo ga koristili čini mi se i previše. Sluznica mu je u nosu dosta iziritirana, nisam sigurna ni da je Sterimar dobar, ali nešto moram. Inače, znam mu namazati i Petrovićevu žutu kremu, ima propolisa i eukaliptusa, pa štiti i lagano inhalira.

tileo02 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Priča ima nastavak. Jučer je lavić zakurio. Malo, najviše 37,2, ali opet je temperaturica. Moguće da je od grla, a moguće je da je i ona nake viroza koja sad vlada. (mala temperatura, boli glava, bole noge, spava mu se).
    Moja mama ga je vodila kod doktorice, i ona je potvrdila da je grlo upaljeno, ali s obzirom da je nedavno pio antibiotik nije dobio ponovno.

No, ipak, konačno je napravila bris grla. Danas ćemo dobiti nalaz.
    Noćas kurio 37,2, ujutro temperatura pala.
    S jedne strane bolje je da je nalaz o.k., ali ako se to grlo ne sanira, može samo biti lošije, ne može proći samo od sebe, ako je zbog toga zakurio.
    Nemam pojma, ima li kakav prirodan način liječenja grla. Mislim, nije da ne znam kako, ali ako je već upala došla do toga da je dobio temperaturu, čisto sumnjam da će se to samo od sebe poboljšati.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj bibai prvotno napisa
    bibai, što ovo znači?
    kako je pravilno, a kako nepravilno?

(već vidim da ću se ukomirati)

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    bibai, što ovo znači?
    kako je pravilno, a kako nepravilno?

(već vidim da ću se ukomirati)
    Pravilno: najlakše je leći na krevet na leđe i zabaciti (nagnuti) glavu s ruba kreveta prema tlu. Dolaze u obzir i sve ostale varijacije ovog položaja, preko jastuka i sl. Ukapati kapi i pričekati u tom položaju barem pola minute.
    Nepravilno: sve ostalo, jer kapi ili odmah icure van (uz plač npr) ili zadrže u prednjem dijelu nosa.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

I dalje- najbolje u nos inače ništa ne špricati, niti ulijevati, osim kad se stvarno razvije infekcija (ma ni tada, osim ev operil, efedrin-kratko).

Probajte sebi našpricati nos vodom, fiziološkom, morskom svejedno- ja probala i odustala od mučenja djeteta.
    Osim toga razvodnjavanje tog sekreta olakšava cijeđenje u bronhe i samo podržava kašalj.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ukapati kapi i pričekati u tom položaju barem pola minute.
    Nepravilno: sve ostalo, jer kapi ili odmah icure van (uz plač npr) ili zadrže u prednjem dijelu nosa.
    Pola minute??? Nema šanse da bih ga mogla toliko zadržati u tom položaju bez primjene fizičke sile (a to nikako ne želim). Zar stvarno drukčije nema smisla?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Nema, na žalost.

Od dva zla biramo manje.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ah, dobri smo!
    muž je to dobro hendlao.

mi koristimo OperilP ako je to jedini način da joj omogućimo spavanje.
    pokušala sam rastaviti bočicu ne bih li unutra nasula sterimar ili nešto (mrzi onaj jaki mlaz iz sterimara), ali mi nije uspjelo...

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

apri, pa možeš kupiti običnu fiziološku u bočici.

i mi kapamo prije spavanja, nemam srca pustiti ga da cvili jer ne može disati.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

to je kapanje, ni to joj se ne sviđa.
    njoj su super ti mali suspenzori, kao operil.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Nama najbolje paše mar plus s dekspantenolom jer mu je sluznica nosa jako osjetljiva i kod svake viroze ima sukrvice i nekih žilica u sekretu... preporučila mi frendica magistra farmacije...
    I mlaz nije jak kao kod sterimara i sličnih nego je kao kod npr. Operil P raspršivača.

Tu je i njegova stranica
    http://www.stada.de/gesundheitundmeh...s.asp?AGID=263

tileo02 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Joooj, jučer ponovno bili kod doktorice jer mu je temperatura, to sam i očekivala, počela rasti.
    Bakteriološki nalaz nije jučer bio gotov, bit će valjda danas, a meni ga je stvarno bilo žao gledati kak se pati još jednu noć. S obzirom na veliku sumnju na streptokoknu anginu, dobio je Silapen. Preko noći je temperatura skroz pala (kuc,kuc,kuc) i jutros se konačno napapao. Nadam se da će tako i ostati. E, još čekamo nalaz brisa i kulture, pa ćemo biti sigurni.
    Osim toga, dobili smo uputnicu i za određivanje AST-a, ja odmah skočila s pitanjem da li su to jetrene probe, ali ovo se zove antistreptolizinski titar i ima neke veze sa streptokokom i tećim krajnikom. Ajoj, nije dobro, ali nadam se da će biti sve u redu i da ćemo beštiju potjeerati. Čini mi se da ona već dugo, potiho radi probleme u malom organizmu, ali eto doc nije u tome prepoznala simptome za daljnje pretrage. Ne volim antibiotike niti puno bespotrebnog prčkanja po dječici, ali ova beštija je stvarno opasna.

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    pokušala sam rastaviti bočicu ne bih li unutra nasula sterimar ili nešto (mrzi onaj jaki mlaz iz sterimara), ali mi nije uspjelo...
    nabavite aquamaris! On je na potisak i funkcionira na istom principu kao i Operil.

Inače, mi muku mučimo s nosićem skoro od rođenja. Hrkanje nam je uobičajena pojava. Dva puta imali streptoccocus u nosu, jednom haemophilus, popili radi toga tonu antibiotika. Prije mjesec dana popili zinnat a nos već mjesec dana ne prestaje curiti. Fiziloške kapamo u litrama, na pravilan način, vadimo s pumpicom. Za vikend smo se našli u nestašici fiziloške i 36 h nismo kapali i od tada nos manje curi i manje je zaštopan!!! Valjda treba pustit da priroda radi svoje! Jeste li se ikada zagrcnuli morske vode pa vas je nos i grlo peklo minutama kasnije? E, isto tako je našim klincima dok im kapamo fizilošku, samo mi to radimo više puta dnevno pa je tim još gore. Koliko god doktori tvrdili da je fiziološka preporučljiva i da se može kapati u neograničenoj količini, ja ipak smatram da mi nismo ni ribe a ni vodozemci kao ni naša djeca. Zrak je prirodna atmosfera za naše dišne puteve a ne slana voda...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •