Pokazuje rezultate 1 do 28 od 28

Tema: Pa zar nitko nije gledao Oprah show!?

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno Pa zar nitko nije gledao Oprah show!?

radi toga sam sišla sa trešnje i gledala epizodu o majkama diljem svijeta

izmjenjivale su se lagodne i teške uloge majki, no najviše me dojmila mama iz Norveške i prilog snimljen u njenom domu i okolici.
    mame doje bez pol frke svugdje i kaže žena kako se ne vide sise i da tu nema ničeg uvrnutog, čisto kad bebe traže mame daju dojku i u kafiću ili na ulici. fantastičnih 99% majki doji.
    također se, u toj zemlji u kojoj je najmanji postotak zločina djeca igraju vani bez brige majki da će im se nešto loše dogodit.
    kad je spočitala amerikankama kako se malo bave djecom, kako su prefleksibilne i kako im zamjera davanje prevelikih količina junk fooda i Oprah se zabezeknula. kaže žena da kikiriki maslo nema šta tražit u njenoj kući svi su ostali paf!
    a kaže žena kroz smije kaže: iza jednom NE stoji puno ljubavi!

nadalje je rekla da iako smatra da je stroga niti ne pomišlja udariti svoje dijete, em je zakonom zabranjeno, em se to ne uklapa u njenu viziju odgoja.
    dodatni dani bolovanja zbog njega djeteta se plaćaju ko da radi, koristi ih jednako i mama i tata.
    zakon zabranjuje davanje imena koja nisu norveška, za svako "drugačije" ime - traži se posebna dozvola.

'bem ti, uvijek sam ja govorila da je ta Skandinavija pala sa druge Planete!

e da, neka Amerikanka je pokrenula akciju da mame koje imaju "višak" svog mlijeka izdajaju isto, nakon pasterizacije se šalje u Afriku svim bebama kojima su mame umrle pri porodu kao i onim bebama koje su oboljele od AIDS-a kako bi dobila toliko vrijedna antitijela.

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

inače ju pratim, sad nisam

:D

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

gledala sam ali ne sve i mislim se sigurno je netko već otvorio temu
    Norveška
    i da dodam tamo je godinu dana porodiljni sa punom plaćom kolika god bila

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Gledali...
    Takodjer mi je zapelo za oko ovo iz Norveske.
    Jednostavno predivno...

vanjci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

i ja sam gledala, ahhhhhhhhh

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ja sam gledala dio kad mama za 25centi nosi kilometrima teret na leđima

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Baš mi je žao što nisam gledala...

Citiraj Andora prvotno napisa
    'bem ti, uvijek sam ja govorila da je ta Skandinavija pala sa druge Planete!
    E da, i ja...

laura neo

Početno

Gledala i baš sam se oduševila

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja bih se pojela što nisam gledala!

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

i ja gledala...
    baš me raznježilo...
    a žao mi bilo onih jadnih žena u africi...
    i svaka čast nami sa 40-oro djece... o njoj bi trebale novine pisati

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja pak, od Norvezana koje poznajem, cujem da oni nisu zadovoljni zivotom u Norveskoj.

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

gledajući zdravstvo, školstvo, vrtiće, postotak zaposlenja, ekologiju, ekonomiju.... mislim da im samo sunca malo više fali - ostalo ne znam šta im je loše!?

(ajd, porez im je stravičan, al bar vide u što odlazi)

Leina mama avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Romina prvotno napisa
    I ja sam vidjela samo taj dio, suosjećala sa ženom, i onda kad je Oprah krenula da ju nije zaboravila, i da su ju njeni producenti našli, i da još uvijek tegli teret za 25 centi... čekala sam da kaže svoj uobičajeni nastavak u stilu - "pa sam joj odlučila pomoći, sagraditi kuću, otvoriti račun..." il nešto slično. Al Oprah ništa nije rekla. Samo da žena i dalje tegli i, paf, kraj emisije. A ja ostala :shock:

A što se tiče toga da Norvežani nisu zadovoljni životom u Norveškoj - pa to je tako ljudski! Svi su nezadovoljni onim što imaju. Kovrčavi ljudi hoće ravnu kosu, a oni ravne kose kovrčavu. Ovoj ženi s početka priče vjerojatno se Hrvatska čini daleko kao nama Norveška, i vjerojatno bi se isto čudila što mi nismo zadovoljni životom ovdje.

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Ancica prvotno napisa
    Ja pak, od Norvezana koje poznajem, cujem da oni nisu zadovoljni zivotom u Norveskoj.
    pa ak moraju pitati državu "smije li mi se dijete zvati xy" ni ne čudim se

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

I ja sam gledala i nekako mislim da je mogla biti i bolje napravljena, ne znam, nedostajalo mi je topline koju inače znam osjetiti gledajući Oprah.
    Meni je najgore bilo gledati one jadne žene što im ubijaju muževe i siluju ih, ajme prestrašno, ne znam kako mi to svi tako možemo gledati a ništa ne poduzimati :shock:

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj anima prvotno napisa
    I ja sam gledala i nekako mislim da je mogla biti i bolje napravljena, ne znam, nedostajalo mi je topline koju inače znam osjetiti gledajući Oprah.
    Meni je najgore bilo gledati one jadne žene što im ubijaju muževe i siluju ih, ajme prestrašno, ne znam kako mi to svi tako možemo gledati a ništa ne poduzimati :shock:
    pa čak i jedna milijarderka Oprah

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

kako ne poduzima ništa?
    ako itko išta radi na području osvještavanja žena onda je to ona, a tek izgradnje škola, putovanja i njene odluke da će nakon isteka ugovora pokrenuti još jaču kampanju za osuđivanje pedofila..... hej!

žena koja ju je mučila godinama.... ponovno je pronašla i sva ponosna rekla kako je žena uspjela u svom naumu da obrazuje djecu i četvoro od deset djece je završilo osnovnu školu.

no, ne želim sad temu razvijati o nastojanjima i uspjesima Oprah, mene je zaintrigirala pomisao;
    šta ako je npr. novinar CNN-a dao ženi, koja kralježnicu ostavlja svaki dan noseći teret nedostojan magarca, 10$??!!
    to bi bio iznos od višemjesečne agonije - bi li bila sposobna i dovoljno spretna sakriti iznos, rasporediti ga da traje, a da nitko ne posumlja?
    bojim se najgoreg....
    a opet - ne dati joj tako simboličan iznos i pustiti da sudbina odradi svoje u njenom životu mi se čini još okrutnija.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Leina mama prvotno napisa
    I ja sam vidjela samo taj dio, suosjećala sa ženom, i onda kad je Oprah krenula da ju nije zaboravila, i da su ju njeni producenti našli, i da još uvijek tegli teret za 25 centi... čekala sam da kaže svoj uobičajeni nastavak u stilu - "pa sam joj odlučila pomoći, sagraditi kuću, otvoriti račun..." il nešto slično. Al Oprah ništa nije rekla. Samo da žena i dalje tegli i, paf, kraj emisije. A ja ostala :shock:

A što se tiče toga da Norvežani nisu zadovoljni životom u Norveškoj - pa to je tako ljudski! Svi su nezadovoljni onim što imaju. Kovrčavi ljudi hoće ravnu kosu, a oni ravne kose kovrčavu. Ovoj ženi s početka priče vjerojatno se Hrvatska čini daleko kao nama Norveška, i vjerojatno bi se isto čudila što mi nismo zadovoljni životom ovdje.
    potpisujem

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Andora, ok, u pravu si, Oprah zaista i djeluje. Ali toliko me je to pogodilo, toliku gorčinu ostavilo, žalim ih sve što su se uopće rodili i što moraju tako živjeti!

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Oprah stvarno pomaže mnogima i ima srca. Meni je jedino žao da nema djece...

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

još je najmanji problem šta ih mi možda žalimo jer su se rodili - al i žena sam za sebe kaže da nema volje za život... jedina joj je satisfakcija da djeca završe školu, što je četvorici od njih i uspjelo. :D

netko je spomenuo da tema nije išla "duboko", bez nekih emocija..... možda je to teško postić kad imaš ovakve slučajeve iz Afrike, a onda se pojavi reportaža ženske koja je udana za južnoameričkog Brad Pitta i kojoj je ljepota važna... jede vjerojatno ko ptičica, baš ko i ona u Africi koja jede toliku količinu jer za više nema - šaka žitarica na njih desetak. i tu je sav apsurd življenja na ovoj planeti.
    jedna se prisiljava i ustručava jest "ko čovjek", a druga nije nikad vidila pun lonac hrane.
    dok jedna ne zna kad će joj banut u kućicu, silovat i otet sve stečeno, druga upošljava 15 čuvara da joj upravo siromašni ne uzmu nešto od luksuza....

zbilja... biti mama je nešto toliko relativno i čak geografski određeno. biti ona koja štiti svim silama svoju djecu i omogućava im da prežive slijedeći dan.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

zakon zabranjuje davanje imena koja nisu norveška, za svako "drugačije" ime - traži se posebna dozvola.
    joj, da mi je samo znati kako onda ovi nasi bosanci gore daju svojoj djeci imena ? bude ono olaf hadziselimovic?

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Ancica prvotno napisa
    Ne bih ni ja bio da imam klimu kao oni.
    Koliko znam, neki ljudi se tamo bune zbog previsokih poreza (otud se financira drzava blagostanja), imigranata i slicnog.
    Zivio sam neko vrijeme (goduinu dana) u Svedskoj koja je vrlo slicna NOrveskoj i tamo je slicno. Obitelj i djeca su svetinja, drustvo se brine za sve aspekte roditeljstva itd, no sve to ima svoju cijenu. Prosjecni svedjanin ima nizu placu nego njegov kolega iste struke u Austriji ili Njemackoj ili negdje drugdje u srednjoj Evropi, a cijene su bitno vise. Ljudi to primjecuju, nizu kupovnu moc,, i ne gledaju na ukupni standard koji se ne vidi samo u tome sto sjedne na racun svaki mjesec nego i u socijalnom aspektu zivota koji je u Skandinaviji, rekao bih, dosegao maksimum tamo negdje 80-tih,a sad je u padu koliko znam, no jos uvijek daaaaleko iznad nasega.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ah, ima ovdje masu svicaraca koji nisu zadovoljni standardom... straaasno!
    no to su u stvari ljudi koji bi se bunili i da su rockefelleri...
    a najsmjesnije mi je kad se budne sto zive u jednom od najsiromasnijih gradova i svici (moj grad)... e, pa, ako je ovo siromasno onda stvarnooo!!!

no to ti uvijek dodje kad se usporedjujes s drugima - na privatnom ali i drustvenom nivou!
    a za norvesku - pa jedan od najvecih izvoznih proizvoda im je vrsta glazbe 'black metal' - crno da crnje nemre bit! mora negdje bit i balansa, ne? 8)

a oprah, iako ne gledam tv, po onome sto sam vidjela prije - je moja crna boginja :dubok naklon: (i ima onda djece jaaako puno koju pomaze, a uz takvu karijeru sumnjam da bi bila dobra 'prava' mama)

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja sam daaavno čitala njenu biografiju i mislim da je bila neka priča oko toga da je bila silovana od rođaka u mladosti,čak je i rodila dijete ali koliko se sjećam mislim da je bilo mrtvorođenče....tko zna je li i mogla poslije postati majka.
    Ne znam,neki za nju kažu da je fake,meni se tako ne čini.Djeluje mi kao dobra osoba.

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

I meni se čini da je dobra osoba, a samim time što Amere osvještava o većini stvari (odgoj, prehrana, dobročinstvo) je puno napravila. Puno nas okrene glavu na takve stvari, ili se iščuđavamo koju minutu, pa zaboravimo.

Istina je da Oprah ima para, ali puno i daje. Gledala sam kad je pomagala ljudima unesrećenima new Orleansu.

A jeste gledale kako postupa sa svojim zaposlenicima? U firmi svi imaju vrtić i mogu posjetiti dijete kad god to posao dozvoljava, otići u SPA, frizeru... trudi se pomoći koliko može, ja joj se

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ma mene ne zadivljuju njena dobrocinstva, jer ona ako nisu poslijedica sretne i ispunjene osobe uvijek se pokazu jalova...

mene bas 'pere' njezina osobnost... a i zivotni put siromasne, zlostavljane afroamerikanke...
    mene ne zadivljuje toliko njezino bogatstvo koliko njena hrabrost... da mi toga malo moze uplatiti na racun - ne bi imala nis protiv

bas me briga ak je fake (a kaj bi to uopce bilo? da nas se stavi pod povecalo svima bi se moglo zakeljiti bar negdje 'fake' naljepnica) - ono sto sam vidjela mi je bas inspirativno...

tenshi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Leina mama prvotno napisa
    ja mislim da je i bolje tako. mislim, prikazati na televiziji. na neki joj je nacin vjerojatno i pomogla - no sto bi bilo da je rekla 'sad sam joj ja fino izgradila kucu i sve je ej oukej' - milijuni amerikanaca uzdahnuli bi pustili suzu sretnicu i zapljeskali i zakljucili 'eto, ipak se sve dobro svrsilo, nista strasno'. ovaka kraj ipak ostavlja okus gorcine i navodi na razmisljanje i prave suze, sto u konacnici moze i njih same potaknuti na djelovanje.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •