Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: par novih pitanja?

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno par novih pitanja?

Sadće evo nekih 20-ak dana kako smo počeli s relaktacijom....dogodi mi se da nekad mislim da ne ide dobro ali još uvijek pokušavamo....nakon 15 dana nedojenja počeli smo ispočetka....
    u početku je bilo doslovno par kapi a sad zadnje vrijeme čak čujem gutanje na početku...zabrinjava me količina adaptiranog jer u cijelom danu moja cura koja sad ima 2 mjeseca ipak popije nekih 500ml na flašicu...dojim ju prije svakog obroka a čak i u međuvremenu ako traži....neznam koliko bi bebe njene dobi trebale piti ako piju samo adaptirano? :? ....uglavno kad smo počeli s flašicom obroci su bili svi preko 100ml a sada su svi ispod 100ml...ipak količina ad je velika pa gubim nadu da ćemo ikad uspjeti isključivo dojiti....naravno ne predajemo se :D
    druga stvar bi bila....desna dojka od početka "bolje radi"...sad neznam...da li ju je bolje stavljati prvo na bolju dojku ili prvo na tu lijevu lošiju....kako dajem obe dojke po podoju uglavnom ih obe isprazni te ih ja još i nakon toga malo izdojim (par kapi ako šta ostane ili se stvori nakon par minuta)?
    a treće pitanje bi bilo vezano uz "cuclanje"....kad ju tek stavim na prsa čujem gutanje i to ne traje baš dugo....nakon toga ako je zainteresitana ostane na dojci i ja ju pustim dok god se ne skine sama ili se ne naljuti ako je puno gladna...uglavnom zna je cuclati u prazno, onako skroz lagano...da li je to dobro...da li tako još uvijek nešto pije jer kad se skine s dojke mogu uvijek stisnuti par kapi ali ne znam da li je ona što povukla jer gutanje ne čujem...?
    Oprostite na dugom postu ali nadam se da ćete dati poneki savjet kao i uvijek...
    Padne mi nekad napamet da odustanem jer ne ide brzo s tom relaktacijom ali onda se uvijek sjetim foruma i pozitivnih iskustava i idem dalje...

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zabrinjava me količina adaptiranog jer u cijelom danu moja cura koja sad ima 2 mjeseca ipak popije nekih 500ml na flašicu...dojim ju prije svakog obroka a čak i u međuvremenu ako traži....neznam koliko bi bebe njene dobi trebale piti ako piju samo adaptirano? ....uglavno kad smo počeli s flašicom obroci su bili svi preko 100ml a sada su svi ispod 100ml...ipak količina ad je velika pa gubim nadu da ćemo ikad uspjeti isključivo
    ovo s nuđenjem dojke na zahtjev je super. ne zaboravi na noćne podoje, jako su važni.
    a vrijeme...za sve je potrebno vrijeme. ako ste pali ispod 100 a bilo je i više mililitara dobro je. kakva je bebina stolica? što bude zlatnija i kašastija znači da dobiva sve više tvog mlijeka.
    ne gubi nadu. sad dojite i to je super.

druga stvar bi bila....desna dojka od početka "bolje radi"...sad neznam...da li ju je bolje stavljati prvo na bolju dojku ili prvo na tu lijevu lošiju....kako dajem obe dojke po podoju uglavnom ih obe isprazni te ih ja još i nakon toga malo izdojim (par kapi ako šta ostane ili se stvori nakon par minuta)?
    stavi ju prvo na tu iz koje sporije ide mlijeko jer bebe u početku jače sisaju pa će iz te i jače povući.

a treće pitanje bi bilo vezano uz "cuclanje"....kad ju tek stavim na prsa čujem gutanje i to ne traje baš dugo....nakon toga ako je zainteresitana ostane na dojci i ja ju pustim dok god se ne skine sama ili se ne naljuti ako je puno gladna...uglavnom zna je cuclati u prazno, onako skroz lagano...da li je to dobro...da li tako još uvijek nešto pije jer kad se skine s dojke mogu uvijek stisnuti par kapi ali ne znam da li je ona što povukla jer gutanje ne čujem...?
    cuclanje u prazno je u redu. na taj način dijete daje preko sisanja signal koji ide do mozda da treba za idući podoj stvoriti još više mlijeka. nekad savjetujemo i izdajanje nakon podoja pa makar i u prazno tj. nema veze ako mlijeko ne izlazi.
    moguće da ne čueš gutanje jer mlijeko ide sporije tj. možda kaplje.
    bitno je da ju pustiš na dojci koliko želi.

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

pročitaj i tekst o relaktaciji s portala http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=111&Show=603

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

evo samo da prijavim da je moja cura jutros bljucnula moje mlijeko....iako je nakon dojenja popila još 60ml flašice....ali kako bi ono rekli...e pur si muove... :D
    jako mi je velika želja isključivo dojiti i iako imam još uvijek one "bad day" faze nadam se da smo na dobrom putu....pa taman prošlo još par mjeseci....a ako i ne uspijemo onda barem što manje flašice...
    sve skupa ovo kod nas traje već mjesec dana ali smo krenuli od doslovno 2 kapi tako da sam zadovoljna jutrošnjim bljuckanjem...

još samo da pitam.....ima nekad perioda u danu kad odbija sisu...odnosno sisa možda samo 5 min svaku i rasplače se....pokušam je smiriti....ili joj dam pola flašice pa pokušam ponovo....ako sve to ne upali probam se izdojiti ali ne uspjevam izvuć neku veliku količinu (svjesna sam da moja cura to bolje radi )....koliko to utječe na smanjenje iako se obično radi samo o 1 obroku dnevno :?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ajme, kao da čitam svoje probleme. Mi smo isključivo dojili nekih tjedan dana nakon čega sam ja dobila temp. ali nismo odustali. Problem je bio što mi je mali bio lijen i brzo bi zaspao, znao je spavati po 7 sati bez da je jeo, ja bi se u međuvremenu bjesomučno izdajala bilo mlijeka ili ne. Nakon nekoliko dana tako dugog spavanja otišli smo na pregled kod dr. koja je rekla da on vjerojatno spava toliko jer je gladan. E ... tad smo na žalost prešli na adaptirano. Mali kao da se ponovno rodio i to mi je bilo toliko frustrirajuće da sam znala satima plakati. No svejedno nisam odustajala od dojenja, davala bi mu na svaki zahtjev ( a to je znalo biti jaaako često i jaaako dugo; svakih pola sata-sat, bio je 24/7 na cici i opet bi plakao. Zvala sam SOS za dojenje i primila odlične savjete, mijenjala sam položaje ali mom malcu ni to nije bilo dovoljno i opet bi popio dosta adapt. Onda sam ja pala u očaj i jedno vrijeme skoro odustala od dojenja i izdajanja ali nakon par dana se trgnula i krenula opet s dojenjem na zahtjev, izdajanjem nakon svakog dojenja i evo idemo lagano prema boljem. Sad mali ima 6 tjedana i dnevno popije najviše 450 ml adapt.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •