Sadće evo nekih 20-ak dana kako smo počeli s relaktacijom....dogodi mi se da nekad mislim da ne ide dobro ali još uvijek pokušavamo....nakon 15 dana nedojenja počeli smo ispočetka....
u početku je bilo doslovno par kapi a sad zadnje vrijeme čak čujem gutanje na početku...zabrinjava me količina adaptiranog jer u cijelom danu moja cura koja sad ima 2 mjeseca ipak popije nekih 500ml na flašicu...dojim ju prije svakog obroka a čak i u međuvremenu ako traži....neznam koliko bi bebe njene dobi trebale piti ako piju samo adaptirano? :? ....uglavno kad smo počeli s flašicom obroci su bili svi preko 100ml a sada su svi ispod 100ml...ipak količina ad je velika pa gubim nadu da ćemo ikad uspjeti isključivo dojiti....naravno ne predajemo se :D
druga stvar bi bila....desna dojka od početka "bolje radi"...sad neznam...da li ju je bolje stavljati prvo na bolju dojku ili prvo na tu lijevu lošiju....kako dajem obe dojke po podoju uglavnom ih obe isprazni te ih ja još i nakon toga malo izdojim (par kapi ako šta ostane ili se stvori nakon par minuta)?
a treće pitanje bi bilo vezano uz "cuclanje"....kad ju tek stavim na prsa čujem gutanje i to ne traje baš dugo....nakon toga ako je zainteresitana ostane na dojci i ja ju pustim dok god se ne skine sama ili se ne naljuti ako je puno gladna...uglavnom zna je cuclati u prazno, onako skroz lagano...da li je to dobro...da li tako još uvijek nešto pije jer kad se skine s dojke mogu uvijek stisnuti par kapi ali ne znam da li je ona što povukla jer gutanje ne čujem...?
Oprostite na dugom postu ali nadam se da ćete dati poneki savjet kao i uvijek...
Padne mi nekad napamet da odustanem jer ne ide brzo s tom relaktacijom ali onda se uvijek sjetim foruma i pozitivnih iskustava i idem dalje...![]()