Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: grčevi ili

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno grčevi ili

imam curicu od 3 godine. Dok sam je dojila onih prvih par mjeseci, ne sjećam se nekih velikih problema, mislim ono šta govore grčevi u stomaku, jedino što bi ponekad bila nemirna kroz popodne, a to je trajalo dva sata, onda bi se pokakala i "izdušila" i sve bi bilo ok.
    sad imam dečka od 1 mjeseca. isto ga dojim ali je on puno osjetljiviji, svaki dan ga muči drob tj. ima grčeve (bar mislim da je to ) dok ga dojim čujem kako mu kruli u stomaku, naravno tada i on jadan pušta sisu i zaplače. Kažu da djecu na umjetnome mlijeku to puno više muči, šta bi bilo tek da je na (kršitelj koda)u. zna biti nemiran cijelo popodne od 2-3 do večeri i stalno jadan pušta vjetrove.
    ne pijem gazirano, ne jedem žestoko, ali nije ni da sam stalno na juhi i lešom mesu. pazim da ne bude ništa tipa - bob, grah, biži, kukuruz..

znam za (kršitelj koda)ov čaj protiv grčeva, al koliko je to učinkovito je upitno?
    ima li netko iskustvo da pomaže, i da li bi pomoglo kad bi ga ja pila , a on primao preko mlijeka?
    mislim, nije to ništa nepodnošljivo i strašno , samo eto, ako bi se moglo pomoći i u ovo malo šta ga muči.

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Pokušaj što više zraka "istjerati" van iz njega. Neka se obavezno podrigne nakon podoja. Možeš i prekinuti podoj, pa podrignuti, pa nastaviti dalje dojiti, kako bi se što učinkovitije riješio zraka u želucu. Polegni ga na leđa i savij nogice u koljenima, pritisni ih na trbuščić. Tad će lakše pustiti vjetar. Probaj piti čaj od komorača kako bi ga on dobio preko mlijeka. Jako pomaže masaža trbuščića prstima u smjeru kazaljke na satu. Postoji i neki gel za masažu trbuha, ali možeš i namastiti prste baby uljem da bi mu masaža bila ugodnija. U smjeru kazaljke na satu jer su crijeva postavljena tako, pa time tjeraš zrak prema van. Većini beba paše kad ih se nosi polegnute na rukama trbuhom prema dolje.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

da, to nošenje na trbuhu sam primjetila da mu paše

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

baš mi je žao zbog malog
    sigurno ga boli

i ja ti savjetujem ovo masiranje trbuha
    također, možeš pokušati, obzirom da se uvijek javlja u isto vrijeme, pripremiti i sebe i njega, malo više maženja još prije nego krenu grčevi.
    jel ti piješ kravlje mlijeko? probaj prestati konzumirati jedno tjedan dva prati pa ćeš vidjeti.
    grčevi znaju biti strašno napori za bebu, a teško ga je utješiti.

što se tiče čajeva protiv grčeva, ti svakako možeš probati piti.

da li možda uzimaš neke lijekove ili vitamine? to isto može biti uzrok.

kako beba napreduje? koliko dugo traju podoji? koliko dnevno ih imate? kako često mjenjaš dojku? ako prečesto onda možda ne dobiva dovoljno zadnjeg masnog mlijeka. trebalo bi unutar dva-tri sata nuditi jednu dojku.

da li osjetiš refleks otpuštanja mlijek? možda je prejak pa mlijeko tada dolazi naglo i u jakim mlazovima. Beba možda brzo guta i postaje nemirna, zakašljava se i guta zrak, guši se i sl. To može uzrokovati grčeve u trbuščiću koji se naglo puni zrakom i velikom količinom mlijeka. kakve su bebine stolice? možda eksplozivne? mogu biti i od ovoga.

to što ima vjetrove je dobro, znači da se ne zadržavaju u crijevima jer upravo zadržavanje zraka izaziva bol. stoga su masaže dobre.

eto javi se

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Uz sve već napisano, možeš mu probati dati Sab simplex kapi. Mojem malcu su pomogle. Ne resorbiraju se u organizam, već se izlučuju, pa nema štetnog djelovanja za bebu. Djeluju po principu da mjehure zraka rasprše u hrpu malih mjehurića, koji onda lakše i bezbolnije prolaze kroz crijeva.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

kopiram sa duplog topica i brišem ga:

Citiraj MaKla prvotno napisa
    Ako ima grceve uvijek u isto vrijeme - onda su to kolike. Kod djecaka su cesce nego kod djevojcica, i cesce su poslijepodne i navecer.
    Moj ih je Marko imao, a Klara ne.
    O kolikama imas puno clanaka, i tu na rodi i dalje na internetu, pa si malo pogledaj.
    Inace, ako jesu kolike, ne mozes nesto pravo pomoci osim biti uz njega i pokazati mu da si tu i cejkati dok ta faza ne zavrsi.
    Sjecam se da je s Markom to bilo tesko, znam da ubija slusati dijete kako place i znas da ima grceve a ne mozes nista... ali proci ce i zaboravit cete to...
    SRETNO!

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Angelina, malecki ima mjesec dana?

Kod dojenih beba kolike najcesce idu sve gore i gore do cca 6 tjedana zivota, onda situacija polako postaje bolja. Znaci, slijedi vam jos malo losiji period, a onda ce se popraviti.

Glede poduzimanja bilo cega potpisujem MaKla.

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mylocin kapi, ako se ne varam, iz Italije, su se nama za sada najbolje učinile.
    I prijateljica je pila homeopatski čaj koji je malenom skroz pomogao, da saznam naziv?

ivaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Mamita prvotno napisa
    jel ti piješ kravlje mlijeko? probaj prestati konzumirati jedno tjedan dva prati pa ćeš vidjeti.
    jel se to odnosi i na jogurt :?
    ja ga jedem svki dan, a Greta ima grčeve :/

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

danas je Lucija neutješno plakala, kao nikad do sad, stavljla sam je na prsa ali ih je odbijala, prije bi plakala samo kad je gladna, predpostavila sam da su grčevi, otišli smo od pedijatra on je rekao da nije bolesna i da su najvjerovatnije grčevi,......vidjela sam gore neke savjete što da napravim,...ali me zanima, kako kod dojenja, on mi je rekao da ona nema što raditi duže od 10- tak minuta na cici i d aobavezno treba podrignuti,........ja sam je stavljala na cici desetak minuta pa bi je digli da podrigne ona u većini slučajeva ne bi podrignula ili bi zaspala pa se probudila i udri u plač tada bi je smirila opet na cici ili bi odmah čim bi je makla s cice počela plakati kao da želi još, što da radim?
    mooim savjet

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

nataša, što je Makla?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Aha , malo sam u panici pa ne vidim dobro.....skužila sma nataša

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

A duda, da li to pogoršava situaciju?

ivaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ma ti savjeti sa dužinom trajanja podoja su koma :/
    moja greta jednom sisa 10 min, jednom 5-6 min, a slijedeći put pola sata... i svaki put se jednako najede...
    a kad se najede- skupi usnice i više joj ne možeš ugurati sisu usta! tad znam da joj je dosta

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj ivaa prvotno napisa
    Citiraj Mamita prvotno napisa
    jel se to odnosi i na jogurt :?
    ja ga jedem svki dan, a Greta ima grčeve :/
    bilo kakve mliječne proizvode ili proizvode koji sadrže mlijeko u prahu (linolada, nutela, sladoled..)
    tako je bilo i kod nas, izbacila sam sve i grčevi su skoro pa nestali (pohlepno je siusala pa bi povukla zraka, ali bi to riješile sab simplex kapi)
    jela sam normalno, niš prezačinjeno ili što napuhuje

trenta avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

treba još napomeniti da treba proći 15ak dana da se organizam očisti od mliječnih proizvoda.

ja sam pila sojino i rižino mlijeko.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja često navečer pojedem jogurte sa kukuruznim pahuljicama. Da li je to razlog mukama naše Lucije?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj kurioža prvotno napisa
    ja često navečer pojedem jogurte sa kukuruznim pahuljicama. Da li je to razlog mukama naše Lucije?
    to je sve individualno, ali moguće je da joj to smeta.

Probaj na nekoliko dana izbaciti mliječne proizvode pa vidi.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

neznam, pila sam ih zbog soora........i sad ga imamo, misliš da ih triban izbaciti

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Moja P je imala uzasno jake grčeve koji su prestali s 2,5 mjeseca, moj savjet je svim mamama čiji babači imaju grčeve:
    1) kupite maramu ili sling, ja konkretno imam sling, kad sam ga kupila preporodila sam se, kad bi grčevi započeli stavila bih je u sling i ona bi se smirila i zaspala
    2) nama je pomagalo da radimo polučučnjeve ili kao da stupate u vojsci, ne šalim se, to sam pročitala ovdje na forumu i stvarno pali.
    3) usisavač, fen, mašina za robu, auto odmah bi se smirila zapravo im odgovaraju ti monotoni zvukovi jer im je tako zvučalo dok su bili u maternici.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Sab simplex i čajevi, masiranje trbuha, podrigivanje tjekom jela i nakon - 0 bodova
    Nositi, nositi i samo nositi bebicu.
    Matej je imao grčeve skoro pa do 7. mj. Već sam bila izludila, mislila sam da nikada neće prestati. A onda su samo nestali......

Jonna avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ja nema nikakve savjete ali imam pitanje. Kako prepoznati da li beba ima grceve bilo koje vrsta....???

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

evo jonna, pročitaj OVAJ tekst

Jonna avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Hvala Sun,
    Tekst mi je puno pomogao. Zanimalo me je to da li Jonna ima grceve ili ne. Ona bas i ne place i jakoje dobra beba. Sisamo od prvog dana i ne pada mi na pamet umjetna hrana, jedem sve i ne pazim bas nesto pretjerno na preharanu. Dojim preko nastavaka jer imam uvucene bradavice i imamo oko 6-7 podoja.
    Netko mi je rekao ne znam tko da kad beba dize noge i trza se npr prije spavanja da ima grceve pa me je samo zanimalo. A ovo za kravlje milijeko nisam znala. Eto sad sam nesto novo naucila Hvala jos jednom

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

drago mi je jonna da ti je tekst pomogao. I super za dojenje
    evo ti i LINK na tekst o uvučenim bradavicama, možeš i to malo proučiti
    Ima puno mama kojima su bebice izvukle bradavice pa su mogle nastaviti dojiti bez šeširića.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •