Citiraj apricot prvotno napisa
hoće li meni netko objasniti o čemu vi to
Stvarno ne znaš? Play station je konzola za igrice koja se prikapča na TV. Izumljena je negdje početkom 90-ih i od tada fascinira mušku dječju populaciju, a i njihove tate. Koliko se ja kužim u to, prednost PS je u joysticku, dakle igra se na drugačiji način nego na PC-u i još i to što je većina igrica napravljena za dva igrača, tako da prijatelji mogu igrati zajedno.

Moj M. se od treće godine igra na PC-u, uglavnom edukativne igrice, a najviše voli one glazbene, budući da ide u glazbenu školu. Voli i one o zemljopisu, povijesti i svemiru. Ali, to je drugi žanr, zbog toga ne žudi manje za PS. Pitanje koje sam postavila kreće upravo iz toga, iz njegove žarke želje za PS-om. Mislim da je prilično lako odlučiti da djetetu nećeš kupiti PS ako ono njega baš niti ne želi. Međutim, druga je situacija kada dijete to jako, jako želi. Npr. jučer kod čitanja priče o mački koja u vatri u kaminu vidi tuste miševe i plate sireva, zatvara oči i kaže: "Ja vidim Play station".

Također, ne vidim zašto uspoređivati igre vani, na biciklu, s loptom, igračkama, maštanje....s PS-om, zar jedno isključuje drugo? Pa i moje dijete igra sve te igre, svaki dan bi bio na biciklu, voli penjanje, jurnjavu po parku, po prirodi, ali opet želi PS.