Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Trajnost autosjedalica

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Trajnost autosjedalica

Kako ste zadovoljni s trajnošću autosjedalica s obzirom na intezitet i duljinu korištenja ? Pri tome mislim i na estetsku 8)
    Naša prva sjedalica 0+ je bila Peg Perego. Koristili smo je do nekih 15 - 18 mjeseci. Što se tiče funkcionalnosti i estetike do zadnjeg dana je bila kao nova.
    No ova nakon nje, baš i ne. Zapravo izgleda da i nije napravljena za tako dugo korištenje. Imamo Maxi Cosi Priori XP (9-18 kg) i ide joj 4. godina, estetski je koma, platno se počeleo derati na pregibima . Za funkcionalnost ne znam, morala bi ju odvesti na pregled autosjedalica 8)
    Baš me znaima da li ima autosjedalica iz ove grupe koje se dobro drže, a da im ide 4. godina kao našoj.
    Isto tako, ima li tko iskustva s trajnošću ove slijedeće grupe 15-36 kg ?
    Može li tko preporučiti neku koja će trajati zaista 6-7 godina ? Ili da odmah budem spremna da će nam u tom periodu trebati dvije.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

o navlakama:

brevi grand prix (the notorious ), s pamucnom presvlakom - trajala i minimalno se pocela habati nakon cetiri godine koristenja...

maxi cosi rodi, s pamucnom presvlakom (onom onda sarenom - plavo-zuto-crvenom) pocela se habati nakon par mjeseci... istrulila skroz :/

kupili jos jednu istu takvu - ista prica

concord ultimax, presvlaka kombinacija nekog ko fol jeansa i nekog srebrnog umjetnog materijala (na dijelovima koji nisu u direktnom kontaktu s djetetom) u upotrebi dvije godine, pohabao se samo rub (kosa traka na rubu), tamo kod onog prekidaca za zatezanje pojasa...

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

o navlakama:

brevi grand prix (the notorious ), s pamucnom presvlakom - trajala i minimalno se pocela habati nakon cetiri godine koristenja...

maxi cosi rodi, s pamucnom presvlakom (onom onda sarenom - plavo-zuto-crvenom) pocela se habati nakon par mjeseci... istrulila skroz :/

kupili jos jednu istu takvu - ista prica

concord ultimax, presvlaka kombinacija nekog ko fol jeansa i nekog srebrnog umjetnog materijala (na dijelovima koji nisu u direktnom kontaktu s djetetom) u upotrebi dvije godine, pohabao se samo rub (kosa traka na rubu), tamo kod onog prekidaca za zatezanje pojasa...

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hmmmm.
    Ja sam kupila nedavno rabljenu Maxi cosi Priori XP, staru tri godine, izgleda kao da je upravo stigla iz dućana.
    Patrik se vozi u Maxi cosi Rodi XP i Romer Kid (u svakom autu je jedna) već treću godinu i obe izgledaju skroz dobro osim što su trenutno očajno prljave.
    Ništa se nije pohabalo a mi se stvarno jako puno vozimo. :?

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

litala zivi u prilicno suncanom kraju a jako sunce (kao i jaka zima) utjecu negativno na materijal.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Nama su navlake posvijetlile od sunca, a tamo gdje se poklopilo znoj+sunce je katastrofa.

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Iako osobno jako volim Maxi cosi priori i XP jer se dobro montiraju, baš sam razočarana materijalom jer naša sjedalica zgleda ko da je dva svjetska rata prošla, kako je zdrapana na pregibima.

Skužila sam da se 0-13 sjedalice skoro opće ne habaju jer bebača stavljaju roditelji unutra, ali ove veće sjedalice odu kvragu ponajprije na donjim bočnim stranama kad klinci počinju sami ulaziti i zlazit pa su ti pregibi pod stalnim stresom od guze i nogica dok se koprcaju u višekratnim pokušajima samostalnog sjedanja i izlaženja iz sjedalice

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

na stranu ono sto je ancica napomenula - da je puno sunca tu kod mene (sto stoji)...

stoji i ovo sto kloklo kaze, a dodajem i to da sjedalicu od 0-13 koristis puno krace od ovih drugih... i sto recimo booster dijete prakticki koristi samo... samo sjeda, samo se veze, samo odvezuje i ostale manevre...

nama su oba boostera "riknula" na onim ruckicama na sjedalu, ispod kojih prolazi pojas automobila... tu je usko za prebacit pojas, stalno se te ruckice habaju, a materijal je boliglava los... pamuk 100posto ali tako tanak i nemocan - uzas jedan :/

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

prva - inglesina 0-13, ko nova u 10 mj korištenja, a puno sam je prala
    druga- MC Rodi XP- nakon godinu i pol -ishabana, grozna, ko da je najmanje duplo starija

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi imamo bebe confort iseos 0-18 u opticaju već 3 godine i ko nova je. a malac se već dugo vere nutra i van. jako sam zadovoljna s njom

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Barbi, očito je ovdje na jugu (Jarun) jače sunce 8)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •