Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Molim pomoć!

ia30 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Molim pomoć!

Naime,radi se o mojoj kolegici koja je posljednjih nekoliko god.provela u Njemačkoj...Dobila je treću bebu,sad je u Hrvatskoj(tu je i rodila),da bi ostvarila porodiljni ponovno se prijavila u firmu u kojoj je radila prije 5 god.kad je dobivala porodiljni za 2.dijete.Međutim dobila je odbijenicu s obrazloženjem da se prijavila s namjerom ostvarivanja porodiljnog(što je u biti i točno),ali me interesira može li zakonski dobiti takvo rješenje ako se uredno prijavila u radni odnos 2 mj.prije poroda i kako to funkcionira sa zakonom?
    Nisam u tim vodama pa mi nemojte zamjerit ako sam napisala nešto nelogično!Hvala....

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: Molim pomoć!

Citiraj ia30 prvotno napisa
    Naime,radi se o mojoj kolegici koja je posljednjih nekoliko god.provela u Njemačkoj...Dobila je treću bebu,sad je u Hrvatskoj(tu je i rodila),da bi ostvarila porodiljni ponovno se prijavila u firmu u kojoj je radila prije 5 god.kad je dobivala porodiljni za 2.dijete.Međutim dobila je odbijenicu s obrazloženjem da se prijavila s namjerom ostvarivanja porodiljnog(što je u biti i točno),ali me interesira može li zakonski dobiti takvo rješenje ako se uredno prijavila u radni odnos 2 mj.prije poroda i kako to funkcionira sa zakonom?
    Nisam u tim vodama pa mi nemojte zamjerit ako sam napisala nešto nelogično!Hvala....
    Možeš li napisati točno što se desilo.

U koju firmu (mislim da li se radi o privatnoj ili državnoj firmi) se je htjela prijaviti?

Tko joj je "dao odbijenicu" odnosno odbio je prijaviti i gdje?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

+ da li je dobila tu odbijenicu na pismeno i na koje odredbe (zakona, pravilnika i ostalog) se je ta osoba pozvala?

ia30 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Sve sam pobrkala kad nisam dovoljno informirana....
    Naime,nakon 35 radnih dana u jednoj privatnoj firmi prije poroda gospodja je otvorila bolovanje,predala papire za dječji doplatak što je i ostvarila,međutim kad je zatražila od HZZO naknadu za porodiljni dobila je rješenje(jedan primjerak u firmu a drugi na kućnu adresu)u kojem stoji-da se gđa prijavila zbog novca,tj.zbog naknade te joj nisu dužni isplaćivati naknadu za porodiljni u tom slučaju!
    Nju sad interesira može li zakonski dobiti rješenje s takvim obrazloženjem?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

sori,al po meni je ovo ispravno.

ako sam dobro skužila,ona se prijavila 15 dana prije početka porodiljnog dopusta.
    pa tu i ćorav vidi koja joj namjera bila.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bez obzira na namjere..što stoji u tom pismu? Pozvali su se na koji članak Zakona / Pravilnika?

ia30 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

To da su joj namjere bile dobit naknadu jesu,ali ako zakonski ima pravo na to kao hrv.građanin i zaposlenik e onda ne znam u čemu je kvaka?
    U vrijeme dok je radila duže vrijeme u navedenoj firmi (3,4 godine)normalno je dobila porodiljnu naknadu za prvih dvoje djece.

Uzet ću to njeno rješenje pa ću vam napisat na koji članak su se pozvali?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •