Evo oduži se ova diskusija po meni bez razloga. U dosadašnjim diskusijama se pokazalo i dokazalo da je majčina intuicija najvažnija i da ništa nije sigurno kao majčin osjećaj. Iz tog razloga smatram da svaka žena najbolje zna šta je za njeno dijete najbolje, kako za ono u stomaku tako i za ono starije. Žena treba da vjeruje sebi i signalima svoga tijela, a to što preporučuju jedni i drugi doktori treba po meni uvijek uzimati sa određenom rezervom. Pa ipak prije toliko godina nisu postojali veliki doktori i strašni savjeti majkama, pa su se one uvijek vodile svojim osjećajem i bile u pravu.
Mislim da bi trebalo završiti sa ovom temom i ostaviti svakoj majci da odluči za sebe i za svoje dijete, tj. djecu, jer ovo prepucavanje ne vodi nikuda. Ima tako lijepih tema o kojima bi trebalo naveliko i naširoko pisati u ovom obimu kako je pisano na ovu temu. Kada bi se sve forumašice udružile na ovaj način da pomognu gdje je pomoć stvarno potrebna, mislim da bi majke koje posjećuju ovaj forum bile presretne i prezadovoljne.
I ne želim stvarno da neko komentariše moj post, jer ga pišem u dobroj namjeri i zaista se divim RODI na trudu kojeg ulaže da pomogne gdje god je moguće i zaista se divim majkama koje žele najbolje svojoj djeci i zaista se divim svim forumašicama koje brane svoje stavove, ali mislim da je bilo dosta.
Zato žene smanjite tenzije i vratite se ljepšim stvarima