Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 72 od 72

Tema: što na stolić?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Betty prvotno napisa
    Pa ako mislis one mozaik plocice koristiti one su obicno sastavljene sa onim tankim slojem koji se lako prereze . Mislim da bi bilo fino kada bi svaku onu malecku plocicu odvojila , tako da mozes da korigujes kako hoces a da ne rezes kroz plocicu .
    Ima li za kupiti mozaik plocica ili moram sama razbijati plocice?

Leina mama avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj angelina_2004 prvotno napisa
    Citiraj aenea prvotno napisa
    Nemam pojma, al kad sam vidjela naslov topica mislim si..kako šta? Pa heklani stoljnjačić i vazu s plastičnim cvijećem

To sam i ja pomislila!
    I ja. I još si mislim - šta razglabate na dvije strane o stoljnjačićima i vazama (da možda ne razmjenjujete mustre za heklanje )

A što se tiče teme, ja sam za pločice, i baš mi se sviđa ideja da ih sama porazbijaš i onda lijepiš.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Leina mama prvotno napisa
    A što se tiče teme, ja sam za pločice, i baš mi se sviđa ideja da ih sama porazbijaš i onda lijepiš.
    Lako vama tako...

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ja sam tak radila s roštiljem na moru; razbila sam pločice i cijelu onu kapu tj. dimnjak sam obukla u mozaik...mogu staviti sliku, iako sam ja shvatila da bi ti nešto sasvim drugo :?

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

možeš pločice rezati kružno. možeš koristiti i fleksu, samo treba znati... ima hrpa raznih tehnika, klješta su samo jedno od pomagala. pravi mozaik, od kamena, se tucka sa posebnim čekićem na klin.
    pločice možeš i brusiti, tsk da možeš dobiti dosta pravilne rubove.

samo treba alata i zanata

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj anki prvotno napisa
    možeš pločice rezati kružno. možeš koristiti i fleksu, samo treba znati... ima hrpa raznih tehnika, klješta su samo jedno od pomagala. pravi mozaik, od kamena, se tucka sa posebnim čekićem na klin.
    pločice možeš i brusiti, tsk da možeš dobiti dosta pravilne rubove.
    Hvala anki, a kako se zove osoba koja se bavi plocicama? Jer, to nije ista stvar kao i oni sto postavljaju plocice na zid ili je?
    Sto se tice onog pitanja iz drugog posta, pa radije bih ovo s plocicama nego mozaik jer za to nemam ni znanja ni vremena s malom bebom. Plocice lako oslikam doma dok on spava a za to razbijati i lijepiti bih morala biti u radioni ipak.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ma najobičniji keramičar; samo nek se malo potrudi 8)

predlažem ti da si prvo nacrtaš oblike kako hoćeš, onda ih izreži i precrtaj na pločice; to odnesi nekom keramičaru i nek ti ih tako izreže. obavezno ih probaj prije da li ti pašu u stolić.

pitanje je jedino koliko će se nekome dati zezati s tim jer ti to ne može naplatiti ne znam koliko...

ak ti je tata stolar, sigurno je vješt s alatima...pa nije to neka nauka; jesi pitala njega da li bi ti mogao to izrezati?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

pitanje je jedino koliko će se nekome dati zezati s tim jer ti to ne može naplatiti ne znam koliko...
    To sam se i ja mislila.
    ak ti je tata stolar, sigurno je vješt s alatima...pa nije to neka nauka; jesi pitala njega da li bi ti mogao to izrezati?
    Pa... nema potrebne alate :? I on je sam rekao da ce vidjeti da li se to da napraviti tako da vjerujem da mu nije palo na pamet da bi mogao sam.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

flexericu sigurno ima, samo treba drugu šajbu za nju, ne onu za drvo. ako nisu neki minijaturni zavoji, mislim da mu ne bi trebao biti problem...

mene i dalje više muče boje s kojima misliš oslikavati
    jel buš uzela sjajne ili mat pločice? koje boje?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

flexericu sigurno ima, samo treba drugu šajbu za nju, ne onu za drvo. ako nisu neki minijaturni zavoji, mislim da mu ne bi trebao biti problem...
    Bas cu ga pitati!
    mene i dalje više muče boje s kojima misliš oslikavati
    jel buš uzela sjajne ili mat pločice? koje boje?
    Mene ne muce.
    Mislila sam bijele ili neke jako blago kremaste pa ih skroz obojati rucno bojama za keramiku. Koja se ne treba stavljati prije pečenja.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

već si to radila? ne bu ti se to ljuštilo? npr. ak se pošprica sa ajaxom?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Nisam radila. Kad se sve dobro raspitam cu znati. Sad znam jos manje nego prije. :/

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Predlažem da svojoj frendici za poklon uz taj stolić priložiš i isprintane ove naše razgovore. Da ženska vidi koliko ljudi je "radilo" na njenom stoliću!!

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj rosa prvotno napisa
    Predlažem da svojoj frendici za poklon uz taj stolić priložiš i isprintane ove naše razgovore. Da ženska vidi koliko ljudi je "radilo" na njenom stoliću!!
    Da, to mi je sinoc palo na pamet. To cu i napraviti.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj sbuczkow prvotno napisa
    Citiraj rosa prvotno napisa
    Da, to mi je sinoc palo na pamet. To cu i napraviti.
    ps mozete joj usput onda i cestitati.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Dakle, stari mi je rekao da je on kad je to radio prije...25 godina najprije oslikavao plocice pa ih onda pekao. Dem it! Kaze da ce se inace ljustiti, i sa stakla isto. Tako da cu najvjerojatnije morati napraviti na staklu i oslikati ga od ispod.
    Ili cu naprosto tebe uzeti da mi to napravis kad ti vec tako dobro ide. :D

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

probala sam ti to reći na fini način

a jesi razmišljala o glini ili glinamolu? oblikuješ ga kako ti paše, osuši se, a onda ga možeš bojati kak hoćeš; polakiraš i sve 5.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

probala sam ti to reći na fini način
    Pa nisi trebala tako ako si bila sigurna. Ja sam bila (gotovo) uvjerena da je to fest boja.
    a jesi razmišljala o glini ili glinamolu? oblikuješ ga kako ti paše, osuši se, a onda ga možeš bojati kak hoćeš; polakiraš i sve 5.
    ako mi uspiju odrezati ovo staklo kako zelim onda ce ici staklo. :/ Iako palo mi je jos nesto na pamet. Posto frendica obozava Tarzana palo mi na pamet da zataknem ispod tog stakla osuseni list s nekog africkog drveta ili neku lijanu Ima li koja africka sorta kod nas osim babane?

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

a da zatakneš tarzanove gaćice?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

a da zatakneš tarzanove gaćice?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Samo javljam da sam kupila boje za staklo i da će ipak ici staklo, kaze staklar da ga moze tako izrezati. Obojati su ga s donje strane da se boja ne skida.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Evo me nazad da zatvorim topic.
    Nista od stolica jer a) otac nije imao toliko vremena
    b) previse komplikacija
    Na kraju je ispalo ogledalo.
    Ćaća je radio okvir a ja ono malo oslikala unutra. I da, ne znam jeste li ikada probali slikati ogledalo? Nemoguca misija... Nisam nijednu pametnu sliku uspjela napraviti jer se stalno nesto reflektira ili od laka ili od stakla tako da izgleda bolje u prirodi. Vjencanje je danas a ogledalo je dovrseno jucer. (a naravno, jos ne znam ni sto cu obuci ). Eto, pa kako obecah da cu pokazati...Vuala!
    http://picasaweb.google.com/sbuczkow/OgledalceOgledalce

(boja nije ona bijela- to nisam uspjela izbjeci refleksije, nego ona malo žuća)

Usput se oprastam od vas na jedno mjesec dana jer idemo na godisnji :D :D :D

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •