Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Cjepivo

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Cjepivo

(ako tema ne ide ovdje neka moderatorice prebace jer ja nisam baš najsigurnija kuda s ovim)

Dakle....

Mališa je dobio cjepivo u rodilištu - BCG.

U prvom posjetu pedici dobija II dio tog cjepiva. Napominjem da tada nije imao otvoren karton kod nje jer u to vrijeme mu još nisam sredila cijelu papirologiju, tako da mu otvaraju tek evidencijski karton, a primaju ga preko moje zdravstvene.

(kod pedice smo do njegova 2 ipo mjeseca bili 4 puta:

- jednom vandredno zbog grčića koji su krenuli prije nego je navršio mjesec dana,
    - drugi put smo došli na redovan pregled i tad dobija cjepivo,
    - treći put opet vandredno jer je imao upalu uha i
    - četvrti put dolazimo provjeriti što je s uhom, a usput je i vrijeme za redovan pregled

Posljednji put kad smo došli (kad je ima niti 2 ipo mjeseca) trebala mu je dati DTP cjepivo, ali kako ju obavještavam da ćemo se početkom 5 mjeseca preseliti, ona odlučuje da mu neće ništa davati već neka ga nastavi cjepiti dr tamo gdje idemo živit (nije zaboravila pripomenuti kako ga je do tada znači liječila besplatno - što je i istina, jer nam papiri nisu bili gotovi, ali nije bilo do nas - dakle, nije namjerno učinjeno)

E sad.
    Danas sam otišla do pedijatra prijaviti ga, u novom prebivalištu i sestra me obavijestila kako ću sada morati platiti 400,00 kn za to cjepivo jer mu ga nisu dali dok je još imao 2 mjeseca (on je u međuvremenu navršio 3 mjeseca).

Inače, ja sam onu prijašnju pedicu pitala hoće li išta utjecati to što mu ga je ona tad odlučila ne dati, no ona je rekla da neće, daje sve ok i dase javim novom pedijatru kad se preselimo.

Sad mi nije jasno.
    Kako to da mi zdravstveno pokriva trošak tog cjepiva dok je njemu 2 mjeseca, a sad kad je ušao u 3. mjesec onda ga moramo platiti? I to još nije zbog nas što ga nije dobio, već zbog doktorice koja ga tad nije željela cijepit (kad smo joj rekli da selimo)

Može li mi netko upućeniji objasniti zašto sad taj trošak od 400,00 kn, što učiniti u ovoj situaciji?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Nitko nije upućen?

Ništa, kad doznam javim što je bilo, pa ako se nekome dogodi isto da ima info...

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Vjerojatno se radi o DIteper cjepivu. To imaš dvije vrste, "živa" - koja su na trošak HZZO-a i s njima se počinje s 2 mjeseca života djeteta i "neživa" - njih plaćas sama i ona koštaju cca 400 kn, prva doza ide s tri mjeseca.

Možda tvoja pedica misli da želiš cijepiti dijete ovim drugim cijepivom?

Ili misli da ga sa tri mjeseca više ne možeš cijepiti s ovim "živim" cjepivima pa nudi ovo drugo - to stvarno ne znam, ali ako se o tome radi, probaj malo potražiti, ima puno topica o cjepivima.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

toma, tnx na odgovoru

Ova sestra od pedice misli da ne mogu s 3 mjeseca cijepit mališu s tim cjepivom koje ide preko hzzo-a, već da moramo platit to drugo cjepivo (s obzirom da ga nije redovno primio u 2. mjesecu života).

Jel u pravu kad mi to kaže?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ako se služi rječnikom: 'vak'o i 'nak'o, onda bi ti mogla bilo što podvaliti. Obje varijante imaju nekakvo ime. Nadam se da ne kaniš cijepiti dijete po preporuci medicinske sestre i 0 znanja o čemu se radi.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

"Vako" Davore. Iz tvog odgovara vrišti nadrkanost, a ne znam čemu to. I meni je isto vruće pa s ljudima komuniciram normalno.

O kojem je cjepivu riječ, rečeno je u uvodnom postu. Ekšli, cijeli problem je izložen u tom uvodnom. Ako ti se ne čita, onda ni ne komentiraj.
    A zašto sestra to "objašnjava" - zato jer do pedice ne možeš doći ako nisi prijavljen.

ontopic: znači DTP "živo" (ono ide preko hzzo-a) se ne može primiti u 3. mjesecu života?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

OK, ja sa svojom pedicom komuniciram telefonski kada, kako i koliko mi treba i nikad nemam problema s dolaženjem "na red" pa mi je sve ovo bilo čudno. Jasno mi je da imaš problem.

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Citiraj Maari prvotno napisa
    (ako tema ne ide ovdje neka moderatorice prebace jer ja nisam baš najsigurnija kuda s ovim)
    Da je pitanje postavljeno na pdf Zdravlje djece (pročešljaj tamo, imaaa toga o cijepljenju...) ili Kamo s ovim? lakše bi t skužili, ovako te pronašao (skoro) samo Davor, a on ti je nešto kao "svakoj šprici poklopac".

Citiraj Maari prvotno napisa
    ontopic: znači DTP "živo" (ono ide preko hzzo-a) se ne može primiti u 3. mjesecu života?
    Prema uputi proizvođača (vidi na: http://www.imz.hr/DT.pdf), može od 3. mjeseca nadalje.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Selim na zdravlje djece

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Dalm@ prvotno napisa
    Da je pitanje postavljeno na pdf Zdravlje djece (pročešljaj tamo, imaaa toga o cijepljenju...) ili Kamo s ovim? lakše bi t skužili

mea culpa
    (evo zadnja tri sata čitam na zdravlju...i imaaaa toga :shock

Citiraj Dalm@ prvotno napisa
    Prema uputi proizvođača (vidi na: http://www.imz.hr/DT.pdf), može od 3. mjeseca nadalje.
    Znači da je sestra u krivu i da mi je proslijedila netočne informacije.

Tnx Dalm@

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Maari, žao mi je što nisam prije vidio tvoj upit da ti odgovorim.
    Prvo, pedijatrica od koje odlazite je bezobrazna što ti uopće napominje da ti je dijete cijepila besplatno jer je neosigurano.
    SVA djeca, bez obzira na status osiguranja imaju pravo na besplatno cijepljenje.
    I točka. Ona je tvoje dijete morala besplatno cijepiti, jer cjepivo besplatno dobiva od HZZO-a, a ovjeriti za samo cijepljenje dobiva novac u glavarini. I to što se selite nije nikakav razlog za odgađanje cijepljenja
    Druga pedijatrica koja kaže da moraš platiti 400 kn jer kasnite s cijepljenjem je još bezobraznija jer kaže da moraš platiti. Kašnjenje nema nikakve veze. Ako ti daje cjepivo prema kalendaru, to je sve besplatno.
    A ako ti želi uvaliti cjepivo koje nije prema programu, onda je opravdanje o kašnjenju prevara. Jer bez obzira dobivate li prvu dozu DTP, ili Hib ili polio cjepiva točno prema kalendaru ili malo kasnije, to nije nikakvo opravdanje za upotrijebiti cjepivo koje nije u kalendaru i plaća se.
    Možeš nazvati na nekoliko mjesta provjeriti ovo. A može i pedijatrica nazvati i prako joj nije jasno.
    U HZZO (centralu ili županijsku podružnicu) - ali ne znam točno koga tražiti tamo
    U ministarstvo zdravstva - zdravstvena inspekcija
    U Zavod za javno zdravstvo (županijski ili državni) - epidemiologija.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •