(ako tema ne ide ovdje neka moderatorice prebace jer ja nisam baš najsigurnija kuda s ovim)
Dakle....
Mališa je dobio cjepivo u rodilištu - BCG.
U prvom posjetu pedici dobija II dio tog cjepiva. Napominjem da tada nije imao otvoren karton kod nje jer u to vrijeme mu još nisam sredila cijelu papirologiju, tako da mu otvaraju tek evidencijski karton, a primaju ga preko moje zdravstvene.
(kod pedice smo do njegova 2 ipo mjeseca bili 4 puta:
- jednom vandredno zbog grčića koji su krenuli prije nego je navršio mjesec dana,
- drugi put smo došli na redovan pregled i tad dobija cjepivo,
- treći put opet vandredno jer je imao upalu uha i
- četvrti put dolazimo provjeriti što je s uhom, a usput je i vrijeme za redovan pregled
Posljednji put kad smo došli (kad je ima niti 2 ipo mjeseca) trebala mu je dati DTP cjepivo, ali kako ju obavještavam da ćemo se početkom 5 mjeseca preseliti, ona odlučuje da mu neće ništa davati već neka ga nastavi cjepiti dr tamo gdje idemo živit (nije zaboravila pripomenuti kako ga je do tada znači liječila besplatno - što je i istina, jer nam papiri nisu bili gotovi, ali nije bilo do nas - dakle, nije namjerno učinjeno)
E sad.
Danas sam otišla do pedijatra prijaviti ga, u novom prebivalištu i sestra me obavijestila kako ću sada morati platiti 400,00 kn za to cjepivo jer mu ga nisu dali dok je još imao 2 mjeseca (on je u međuvremenu navršio 3 mjeseca).
Inače, ja sam onu prijašnju pedicu pitala hoće li išta utjecati to što mu ga je ona tad odlučila ne dati, no ona je rekla da neće, daje sve ok i dase javim novom pedijatru kad se preselimo.
Sad mi nije jasno.
Kako to da mi zdravstveno pokriva trošak tog cjepiva dok je njemu 2 mjeseca, a sad kad je ušao u 3. mjesec onda ga moramo platiti? I to još nije zbog nas što ga nije dobio, već zbog doktorice koja ga tad nije željela cijepit (kad smo joj rekli da selimo)
Može li mi netko upućeniji objasniti zašto sad taj trošak od 400,00 kn, što učiniti u ovoj situaciji?