Od 9-10 ce u emisiji Gradanski sat na Hrvatskom radiju 1 (98,5) gostovati VedranaV i Sanja Sarnavka iz Baba.
Slusatelji ce se moci ukljuciti u emisiju - evo prilike da javno kazete svoje misljenje :D .
Od 9-10 ce u emisiji Gradanski sat na Hrvatskom radiju 1 (98,5) gostovati VedranaV i Sanja Sarnavka iz Baba.
Slusatelji ce se moci ukljuciti u emisiju - evo prilike da javno kazete svoje misljenje :D .
Hvala Aries.
Da, na prvom je programu.
Evo, Vedrana prica (super kao i uvijek :D ).
Super su i Vedrana i Sanja.
Slusajte, bas je dobra emisija.
Doktor je užasan, ali zaista je "pravi" predstavnik ginekologa
Dajte malo prenesite nama koji ne možemo slušati! Koji doktor?
Herman.
ajme, prvo sam slusala dvojku pa pomislila da je to ipak veceras i evo me tek zadnjih 15 minuta slusam preko live streama
Koja cura to sad priča (porod prije 9 dana)? Super je
Aries.
Znala sam da je "naša"šmučka prvotno napisa
, ali se nisam mogla sjetiti tko.
ti si pricala i tipkala?šmučka prvotno napisa
![]()
ne, al sad pišem lijevom jer dojim 8)ivarica prvotno napisa
Ne, hodala uzrujano po balkonuivarica prvotno napisa
.
Joj, kako me razljutio.
mozete ukratko napisati sto je rekao i kakvi su bili komentari slusateljica, za nas koje smo prespavale 10000 mailova u kojima je pisalo kad je ovo danas![]()
Mislim da nam je svima digo zivce do neba.
AKO JA HOCU RADJATI I 100 SATI TO JE MOJA STVAR.
Kad ce oni to shvatit? Mislim nikad.
mozda ti i mozes, nisi instruktorica za autosjedalice![]()
Užasno sam se uzrujala.
I ja imam osjećaj trenutno da neće nikada shvatiti, jer tko smo mi da im oduzimamo moć koju imaju nad nama.
Jednostavno mi je nevjerojatno kako odbijaju stati i poslušati što imamo za reći.
Vedrana i Sanja su govorile ono o čemu stalno govorimo - pravo na izbor i humani pristup porodu. Sanja je spomenu primalje i kako su pod prisilom morale dati ostavku u Udruzi. Barbarina izjava je bila snimljena - ona je govorila o ulozi dobre primalje i o školi.
Herman je prvo rekao da podržava primalje u vezi školovanja, a onda je počeo pljuvati i davati posprne izjave. Klasika šovinističkog ginekologa.
Onda su se javile dvije žene koje su propagirale bezbolni porod i zašto ga je teško dobiti u Hr. Onda se javila jedna stara žena koja je radi bezobrazluka i nehumanog postupka izgubial blizance u 6. mjesecu trudnoće.
Onda se javila Aries i pričala o svom prvom i svom drugom porodu i kako ustvari žena mora biti dobro informirana, zbog toga opet ima probleme i još se ipak mora boriti za ono što želi.
Onda se javila još jedna sigurno naša cura (marta?) koja je opet ponovila važnost informiranosti i da žena na temelju toga da ju osoblje upozna sa svim postupcima, rizicima i pogodnostima postupka, mora SAMA donjeti informirani izbor, jer je i onako odgovornost na samom roditelju.
Iskreno, moj osobni stav je otisao (jos prije poprilicno vremena) u pravcu da s njima uopce nis ne treba pricat. Nego da ih treba onako nisko i ispod pojasa zaobic i tuzakat svima od ministra, predsjednika, europske komisije, NATO-a itd.Nika prvotno napisa
i ja se sve vise s ovim slazem.Iskreno, moj osobni stav je otisao (jos prije poprilicno vremena) u pravcu da s njima uopce nis ne treba pricat. Nego da ih treba onako nisko i ispod pojasa zaobic i tuzakat svima od ministra, predsjednika, europske komisije, NATO-a itd.
I jos jedan.mamma Juanita prvotno napisa
Zao mi je sto sam propustila emisiju.
Znaci, za porod, ne u majici od primalja, vec prigodnu autosjedalicarsku?![]()
I jos jedan. I usput, dok ih zaobilazis ispod pojasa, s lijevom malo zahaklatBusyBee prvotno napisa
![]()
Znas sta, toliko su umisljeni i ne kuze nista, da mislim da bi ih zaobilazenje i ignoriranje zabolilo jedno 200x i vise od stikle u jajca.Ancica prvotno napisa
a di je nestalo ono da treba lijepo s njima?marta prvotno napisa
![]()
Pa treba lijepo s njima kad ste u istoj sobi. I skroz najpristojnije i na finjaka. Dakle, totalna pristojnost kad si jedan na jedan.
Ali ako zelis nesto duboko promijeniti i duboko zagrebati onda ih treba zaobici, jer nit kuze o cemu se radi niti su spremni na ustupke.
Moj stav je da se nema sta s opstetricarima razgovarati/dogovarati/kuditi/moliti/kumiti o prirodnom porodu, a bogami ni o postivanju prava zena; ni o jednom ni o drugom pojma nemaju. Ali kad si vec u prilici da baljezgas nesto s njima, onda treba pohvaliti ono sto rade dobro, a ne napasti ono sto rade lose.
Nadam se da je sad malo jasnije sto TOCNO mislim.
za sve koje nisu slusale
http://www.hrt.hr/audio_clip/view_file.php?dat_id=9151
negdje oko 24mega
mene zanima ova "slucajnost":
na pocetku emisije ide prilog u kojem govori neka kristina o njenom iskustvu (naravno, nasa nika, prepoznat ce je svi koji je poznaju, a u rodi, izmedu ostalog, i poznata autosjedalicarka) s dva poroda (nije spomenuto niti jedno od rodilista poimence)
kasnije u eter dolazi herman koji kao ispriku odmah na pocetku veli da nije nazalost uspio slusat od samog pocetka (a nika je bila ta koja je bila na samom pocetku)
i onda veli tipa da (kao karikira) ne moze dozvoliti da njemu profesionalni edukator za montiranje autosjedalica govori kad treba dati drip i prokidanje vodenjaka
mislim, stvarno![]()
mogu si tocno zamislit sto rade primaljama ako nam nasu niku "istrazuju" i s njom "karikiraju" takvim bedastocama tipa gornja izjavabljuv!
MArta, ti nosis stikle?! :shock:i vise od stikle u jajca
Bas tako.mogu si tocno zamislit sto rade primaljama ako nam nasu niku "istrazuju" i s njom "karikiraju"
Sad slusam Sarnavku... upravo tako, cim se upetljas u problematiku poroda, odmah krenes prozivljavati i osvjestavati vlastite traumeJa i dalje, kad odrastem, zelim biti Sanja Sarnavka.
Valcica, jaaaaaaaaaako, svaka cast!![]()
Ne nosim... Jos....BusyBee prvotno napisa
Ali je svojevremeno bila u jednom muskom magazinu kolumna koju je pisala zena a zvala se Stiklom u jaja. Pa me podsjetilo.
Odslušala emisiju. Bravo naše Rode i bravo gđa Sarnavka!!!![]()
Ali sam se i iznervirala svjetski....![]()
i kaze predstojnik rodilista: "...ja sam, na zalost, u ovom poslu vise od 30 godina..." :shock:![]()
Valcica, jaaaaaaaaaako, svaka cast!
a ja želim biti valčica.
toliko mira i usredotočenosti rijetko srećem
![]()
![]()
i još nešto.....
idem vježbati hodati u štiklama 8)
Super mi je kako je voditeljica pripomenula nešto u stilu da je suludo da moramo biti odvjetnici da bi tražili pravni savjet; sukladno tome ne trebamo biti informirane ko ginekolozi/primalje da bi imali porod sa svim informacijama i ljudskim pristupom. Mislim, lijepo je da se mi informiramo o porodu, al bi lijepo bilo i da nas se pita može li se na našem tijelu napraviti taj i taj zahvat.