Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: aterom

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno aterom

Pozdrav svima,
    Već dvije i pol godine se educiram i informiram na Rodinim stranicama i uvijek sam našla odgovore na svoja pitanja. Evo baš o ovome nisam nigdje čitala. Moj sin Aquila (2,5 godine) ima iznad oka aterom (masno tkivo) od rođenja. Ta kvržica raste proporcionalno s glavom. Vodili smo ga na pregled i na Očnoj klinici u Osijeku su rekli da to nije ništa opasno i da se to lako može odstraniti jer je aterom na čeonoj strani a ne u očnoj duplji. Ali evo u čemu je problem. Tu u Osijeku bi morao ostati u bolnici nekoliko dana i to na odjelu za odrasle. Što je za nas pakao (mislim za odvajanje). E sad mogli bi još čekati da malo naraste, ali mislim da će i onda to biti teško. Da li je iko imao problem ateroma i kako se rješava u drugim gradovima?

Hvala!!!!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ne bi ti ništa znala reći za sam aterom, ali mogu reći da je moja sestra, kada joj je malena ležala 2 dana na neurologiji (za odrasle), mogla biti s njom cijelo vrijeme....nazovi Rijeku i pitaj sve detalje (od operacije do smještaja).

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne znam kako je s operacijom ateroma kod djece, ali ja sam prije 6 mjeseci operirala aterom u Novoj bolnici na odjelu čeljusne kirurgije. Aterom je bio smješten oko 3 cm ispod uha, na čeljusti, operacija je bila uz lokalnu anesteziju, trajala niti pola sata sa svim pripremama, odmah sam išla kući.
    Prvo se treba naručiti za ambulantni pregled, nako kojeg se odredi termin za zahvat (i za jedno i za drugo sam čekala oko mjesec dana, što je još dobro, ali možda djeca imaju prednost).
    Inače, meni je osobasu savjetovali da za bilo kakav zahvat na licu idem na čeljusnu (maksilofacijalnu) kirurgiju, navodno oni to najbolje srede.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno hvala

hvala na savjetima,
    problem za ležanje je u tome što Aquila mora ići pod opću anesteziju (jer je mali i mogao bi se vrtiti), a u bolnicu bi morao doći dan ranije da ga "pripreme" za operaciju ( krvni nalaz itd). Ali pogledati ću na drugim odjelima kirurgije. Možda imaju nekakvo rješenje. A poslije anestezije bi morao ostati barem dan na promatranju.

Aquila 24.04.2002
    Saira 03.11.2003.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ne vidim razlog zašto bi morao doći dan ranije.
    Mi smo pregled kod anesteziologa obavili par dana prije, a na dan operacije došli ujutro na tašte.
    Pitaj, možda i vi možete tako dogovoriti.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ima li ko kakve nove spoznaje o ateromima kod djece?????

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •