enela , hvala ti što si stala na moju stranu (kao i spunky). iako nije ovdje bit o stranama. ja se, priznajem, osjećam napadnuto i osjećam se potrebu braniti jer me se napada da ne poznajem zakone i maltene pričam nebuloze te da sam neprofesionalna, a sve o čemu govorim je debelo provjereno i doživljeno na vlastitoj koži. naravno, svatko od nas ima pravo izreći svoje mišljnje i vjerujem da se ne bih osjećala ovoliko obaveznom obraniti da je tonalitet kojim je no@ uputila svoj prvi post meni bio mrvicu blaži, rječnik biraniji, a ne napadački i uvredljiv. sve se može izreći na lijepi način, po meni.

danas sam ponovno razgovarala s tajnicom, budući da nigdje, ni na kojem pretraživaću nisam mogla naći ništa o Pravilniku o izletima i terenskoj nastavi i lijepo mi je žena rekla da je taj Pravilnik nekad davno donosilo Ministarstvo, ali da ga godinama više ne drže pod svojim i da je sve na sebe preuzela Udruga za organizaciju putovanja (sutra će mi iskopirati taj njihov Pravilnik). također je istaknula da je bila na nedavnom seminaru gdje im je prosvjetni inspektor (igrom slučaja je baš taj bio i kod nas u školi prošle godine) objasnio da ako nešto financiraju roditelji, da onda škola mora odabrati najjeftiniju varijantu. Naravno, a to nisam specijalno napominjala jer mi je to normalno i jer tako radimo godinama, mi svakoj agenciji pošaljemo parametre: što želimo da nam se ukljući u izlet, koje izložbe, ulaznice, atrakcije želimo. pa upit pošaljemo na nekoliko agencija. Kad sve ponude stignu u školu (u nekom zakonski predviđenom roku), otvaraju se pred predstavnicima tj. roditeljima, učenicima i razrednicima i onda se odabire ona agencija koja je ispoštivala sve ono što smo naveli da tražimo. ako su sve agencije napravile identičan plan puta tj. sve obuhvatile što smo tražili, odabiremo onu agenciju koja je cijenom najjeftinija (realno, većinom svi roditelji prvo pitaju za cijenu, a onda za sadržaj) pa makar bila jeftinija i za 10 kn od neke druge agencije. eto, mi smo dobili takav naputak od Ministarstva.

a glede dnevnica mi je isto objasnila da škole nemaju novaca da bi ih iplatile svojim djelatnicima pa ukoliko razrednici žele voditi na izlet i ukoliko agencija iplati dnevnicu, super, ukoliko ne, školu se to ne tiče. jer, dolazimo do početaka rasprave, izlet nije obavezan ...