stray-cat
ocigledno je da je zena stvorila pogresne navike hranjenja kod svog djeteta. pogresno je pogresno, i nema veze s ap ili non-ap metodom. djetetu se ne daju keksi, smoki (cokolino?), kasasto u njegovoj 3. god (
sic!) a kamo li da se posadi pred tv. to sve znamo, a manje vise se ni same ne drzimo toga (recimo jedenje pred tv-om se i nama dogodi).
umjesto da ju sad napadamo i jos vise joj prisjedamo na muku (ionako je i sama svjesna svega), pokusala sam joj pomoci. i rekla bih joj odmah da se otarasi svega loseg sto je uvela, al mislim da onda tek ne bi u nicemu uspjela. stoga je moj prijedlog bio,
postepeno mijenjanje jedne lose navike za drugom. al da su lose, lose su.
no, naravno,svjesna sam da je meni lako pricati, jer moje dijete voli jesti. i nikad nisam imala problema oko jela. da neki roditelji iz ocajanja pribjegavaju raznoraznim metodama, to potpuno razumijem, al da ne treba teziti ipak popravku situacije, i sve prepustiti na racun djetetove individualnosti, ni s tim se ne mogu sloziti. koliko vidim, u njenom primjeru nije problem da mali ne zeli jesti, nego ne zeli ono, na sto nije naucio... a tu se opet vracamo na pitanje tko ga je naucio...
antonelica

samo hrabro i polako. ali dosljedno.