ma dobro prvi zub, al njemu ce skoro tri godine... pa nije prvi zub dosao s 2 god i 11 mj. joj, joj... no, sad, umjesto da te kudim ajd da ti pomognem(o)...

za pocetak bih ostavila ovo jedenje uz crtani. mozda mu crtici za pocetak odvuku paznju pa mu uspijes davati malo po malo sve cvrsce stvari.

pokusavala bih izbaciti sve cipse, smokije (nemoj da me srce strefi ) i slicne stvari izmedju obroka. i ja sam prestajala te stvari davati, recimo izmedju dorucka i rucka (naravno pod pretpostavkom da izmedju ta dva jela ne prodje vise od 3-4 sata max.) ne dajem joj nista (osim mozda voca). i onda mi lijepo ruca. nek malo "ogladni", pa ce htjeti jesti ono sto mu ponudis za glavni obrok. nema potrebe za keksicima, za dezertima... znam da si mislis, daj da mu dam bilo sto, samo da jede, al to nije bas uvijek najbolje rjesenje. to ja zovem bapskom filozofijom, jer moja stara upraznjava takav nacin "shopanja", ma nek samo jede, pa bilo sto.

a onda kad se to fino naucite, onda kreni s iskljucivanjem crtica. mozda u fazonu: kad pojedes, mama ti upali pa pogledas crtani... ili svi zajedno sjednite fino za stol, pa kao neka obitelj jedite i sl.

vidis, ja sam mojoj malenoj odmalena davala samo zdrobljenu hranu (samo vilicom ili na stakleni ribez), nikad kasastu i jako brzo se naucila zvakoljiti i zvakati. mislim da mnogo roditelja tu grijese kad pobacaju sve u mikser.

eto, nadam se da sam ti uspjela dati neki koristan savjet. javi se da cujem jel uspjelo. sretno!