-
Antonelice, i moj mali će sada tri godine. Još uvijek ga ja hranim, sam jede ponekad jogurt, hrenovke, iskidani kruh s namazom ili nešto slično za doručak, ali većinom ga ja hranim i ne mislim da zbog toga neće znati sam jesti. Uvijek smo imali problema s njim oko jela jer neće meso (čak ni juhu u kojoj se kuhalo meso)-odmah primjeti okus i ne sviđa mu se, pljuje. Voće obožava i uvijek mu dropam vilicom jer ako mu npr. samo isjeckam jabuku, neće žvakati. Variva od povrća sam mu prije isto uspjela ugurati samo uz crtić i to miksano. Objasnila sam mu da za doručak i večeru može jesti sve što želi - pahuljice, čokolino, kruh s namazom, jogurte, hrenovke (sve to voli), ali da za ručak, jednom na dan, mora jesti kuhano jer su tu vitamini od kojih će narasti i moći voziti auto kao tata, tipkati na kompiću kao tata (itd.-kao tata uzor). Uz to pazim da ne jede previše između doručka i ručka pa malo više i ogladni. Inače, ima još uvijek svoju visoku stolicu za hranjenje jer se iz nje ipak teže digne i ode nego kada je s nama za stolom. Malo po malo mu dajem sve veće komadiće i ako slučajno pljune (kaže velik je komad), kažem dobro i nastavimo jesti. Ne jede više pred crtićem, ali mu uvijek pričam neku priču dok jede ili npr. što ćemo raditi popodne. Inače je jako napredno dijete, ima 19 kg i 104cm, sve priča, čak i l i r.Ne opterećujem se time što će drugi reći, ipak je svako dijete posebno, a ti kao majka najbolje vidiš što i kako tvojem malcu paše. Polako i strpljivo ćeš uspjeti.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma