ja se sad osjecam lose - ja zaradjujem u vrticuda im vrtići ne bi trebali biti mjesto za zaradu.![]()
ja se sad osjecam lose - ja zaradjujem u vrticuda im vrtići ne bi trebali biti mjesto za zaradu.![]()
Ima još nešto u cijeloj priči.
Je li netko plati porez na tih 25 kuna, a
s obzirom na broj djece lova koja se
skupi nije mala.
Naime pokušao sam nekoliko puta dobiti
račun za koncert, kazalište, klizanje i slične
aktivnosti u vrtiću i nikada mi nitko nije znao
reći od koga bi ga mogao dobiti.
BTW, moj sin je mislio da lova koju tete
skupljaju ide njima.
Ako smatras da i Jacques i dramske grupe i madjionicari ne bi trebali zaradjivati na vrticima, tada razumijem tvoj stav i djelomicno ga i sam podrzavam. Ne volim ni ja stavljanje roditelja pred gotov cin (sve bi trebalo biti unaprijed dogovoreno na sastancima u vrticu) i to ajmo rec trpim (u ime raznolikosti djecjeg programa u vrticu) iako bas ne odobravam u potpunosti.toffifeee prvotno napisa
No, ako smatras da je OK da dramske grupe zaraduju u vrticima kao i Jozo Bozo i slicni, a Jacques na to nema pravo jer je, eto, estradni umjetnik koji pjeva djecje i zabavne pjesmice, tad se sa tim ne slazem. Mislim da on ima isto pravo na zaradu kao i drugi, a sad da li je OK taj nacin organizacije, to je sad druga tema.
Sorcie, mislim da bi klinci dobro prihvatili i Ivanku Boljkovac kad bi pjevala djecje pjesmice (pa cak i Jacquesove)!![]()
Mene muči još nešto. Taj koncertić košta 25 kuna, a traje pola sata.
Jel bi dali za Rundeka u tvornici 25 kuna za pola sata? :?
Jel bi dali za Rundeka u tvornici 25 kuna za pola sata?![]()
Tatek, ja i dalje ne kužim stavljanje u isti koš kazališnih predstava i J.H.-a. Nemoj me odmah napasti, jer fakat samo trebam objašnjenje (pošto kao što sam rekla moje dijete ide u jaslice pa još nema iskustva s tim); nisu li te kazališne predstave lagano edukativne- ono moglo bi se reći da su dio vrtićkog programa :? Ili su čisto zabavnog karaktera? Jer u Žakovom cupkanju uz kazić ne vidim ništa edukativno, a predstave sam se nadala da imaju neku pouku, pa onda tete npr. pričaju s djecom o njima, crtaju na temu ili što već... Kaj sam fakat toliki ne Jozo Bozo, ali ne znam "Ivo naivo"
Mogu reći da sam se nagledala kazališnih predstava koje su bile čisti gubitak vremena i novaca. Nije ni svaka predstava kulturno / obrazovno uzdizanje.
da, placaju se i autorska prava ZAMPUJe li netko plati porez na tih 25 kuna
Koliko sam ja dosad vidio, bilo je svakakvih. Predstave i slicna dogadjanja najcesce budu pracene popratnim programom (pricanje o njima, crtanje itd), ali ne uvijek. nekad se jednostavno ne stigne, nekad se djeci bas i ne da, a nekad ga valjda ni nema po programu.daisy2005 prvotno napisa
Ja sam isto za bilo kakvu smislenu predstavu prije negoli Jacquesov (ili slican) koncert, ali ... na jednoj drugoj temi (djeca 6-9 godina, Kupiti PlayStation ili ne) napisano je da ne mora bas sve u djecjem zivotu imati neku svrhu i odgojni dio, nesto moze biti i puka zabava (ako nije stetno). Eto, tu ja vidim JH-a, edukativan nije, ali ni ne steti, rekao bih.
Ovo mi totalno ima smisla. Samo mora li to biti u vrtiću? I mora li biti tako skupo?tatek prvotno napisa
Angie, ma toga sam svakako svjesna, ali sam pretpostavljala da vrtići biraju kakve predstave će i zašto pokazati djeci. (znam da npr. svaki školski sat treba imati između ostalog i cilj koji si učitelj zadaje da želi postići pa sam pretpostavljala da je tako i s predstavama u vrtićima) OK, ozbiljno razmišljam o promjeni nicka u Daisy of HlebinMogu reći da sam se nagledala kazališnih predstava koje su bile čisti gubitak vremena i novaca. Nije ni svaka predstava kulturno / obrazovno uzdizanje.![]()
Žak ili tko god, ja bi bila presretna i moja mišica isto da joj neki striček pjevaImamo njegov cd i super nam je... Kaj je 25 kn da se klinci malo povesele :? Njima je isto to sigurno doživljaj, zašto ne.. Ajme koji be meni bio doživljaj da nam je u vrtić došla pjevati npr. Tajči, to bi se pamtilo zauvijek
Tatek, hvala na pojašnjenju. Naravno da se uvijek, kao što si rekao, ne stigne baš sve napraviti kako bi se htjelo, jer se nema vremena ili se djeci ne da i sl. Ja sam radila usporedbu predstava-J.H. samo zato što se tvrdilo da nema razlike između plaćanja predstave i J.H.-a, a činilo mi se da ima. U potpunosti se slažem i s ovim drugim što si rekao; naravno da ne mora svaka minuta biti ispunjena u korist učenja ("učiti, učiti i samo učiti"Koliko sam ja dosad vidio, bilo je svakakvih. Predstave i slicna dogadjanja najcesce budu pracene popratnim programom (pricanje o njima, crtanje itd), ali ne uvijek. nekad se jednostavno ne stigne, nekad se djeci bas i ne da, a nekad ga valjda ni nema po programu.
Ja sam isto za bilo kakvu smislenu predstavu prije negoli Jacquesov (ili slican) koncert, ali ... na jednoj drugoj temi (djeca 6-9 godina, Kupiti PlayStation ili ne) napisano je da ne mora bas sve u djecjem zivotu imati neku svrhu i odgojni dio, nesto moze biti i puka zabava (ako nije stetno). Eto, tu ja vidim JH-a, edukativan nije, ali ni ne steti, rekao bih.), dapače i tetama i djeci treba opuštanja i zabave, smijeha, ALI ja i dalje nisam sigurna da je ovo najbolji način iz već navedenih razloga, a svakako nije jedini- ne mogu si pomoći :/
ono što meni najviše digne tlak u vrtiću to je dolazak fotografa i naslikavanje djece koje se onda vrlo skupo prodaju...Ja nemam srca B reći da se neće slikati, s tetama sam nekoliko puta razgovarala o tome ali ništa se nije promijenilo...
Dia prvotno napisa
e ovako, čitam vašu temu i nisam se namjeravala uključivati kako moja princeza još nije došla ni na svijet a kamoli da joj netko pjeva ili glumi u vrtiću ali...... ipak očitu tu ima dosta neupućenih glava kojima nisu jasne neke stvari. I da se razmemo, ne osuđujem ja to ali možda će vam neke stvari biti jasnije jer ajmo reći da sam u tim vodama i da mi je to ajmo reći struka...
Znači, Jacques je napravio po mojem skromnom mišljenju super potez sa cd-om jer ruku na srce koliko cd-a sa dječjim pjesmicama ima u opticaju i koliko se oni slušaju. I napravio je u jedan dan dva dječja koncerta (jedan je bio rasprodan) u razmaku par sati i djeca su uživala (bio je moj mali nećak i pod dojmom je još uvijek. Ono što je u tome "skriveno" je da Jacques izvodi kao na koncertu tako i na CD-u tuđa djela. Znači, honorari od prodaje cd-a, koncerata i ostalih manifestacija u koje se ubraja i ovo u vrtiću, ne idu Jacquesu u novčanik nego se od toga, prema Zakonu o autorskom pravu, namiruju i autorski honorari za sva izvedena djela svim autorima pjesmica. Jacques je samo interpretator/izvođač kojem ide jedan manji dio.
Stvarno se nemogu oteti dojmu da u današnje vrijeme postoje ljudi koji fakat vjeruju da će si Jacques ili bilo koji izvođač honorare od koncerta, odnosno novac od ulaznica ili naknade zadržati jer je to nemoguće.
Također, Zamp je institucija koja prikuplja novac prema pravilniku a u skladu sa zakonom, i što je najgore od svega 25 kn po osobi za koncert je puno manja tarifa od minimalne propisane tarife za cijenu ulaznice.
Osobno mislim da bez obzira na nisku edukativnu razinu Jacquesovog posjeta vrtiću, ja bi bila oduševljena da mom djetetu u vrtić dođe jedan takav zabavnjak i odpjeva im i odpleše s njima. Ne vidim u tome ništa loše, dapače. A i budimo realni, koji se estradnjak ikada pojavljivao u vrtićima?!?!?
Nijedan, zato kaj to ne rade besplatno.A i budimo realni, koji se estradnjak ikada pojavljivao u vrtićima?!?!?
toffifeee prvotno napisa
vjeruj mi da je prema cijeni ovo skoro kao i besplatno!?!?!?!?
a i pitanje je tko je odredio tu cijenu i tko zapravo prikuplja novac, vrtić ili organizator koncerta i tko je uopće organizator.
AdioMare prvotno napisa
![]()
Ali to je zapravo super ideja Ivanka Boljkovac je toliko genijalna žena da bi klinci bili oduševljeni.
Ja bi voljela da JH dođe kod nas u vrtić, dobre su mu pjesme za klince, moja V ih voli i ona bi uživala.
Tko će znati......
Ja zaista ne znam zašto Jacques Houdek ne bi bio za vrtić, a Jozo Bozo (mađioničar) i razne no-name kazališne trupe jesu. Mislim da je dobro i jedno i drugo, djeca jako vole Jozu Bozu, fora im je, zabavlja ih. Isto tako i kazališna predstava, a pogotovo Houdek koji ima super glas, mi smo bili na koncertu i vidjeli smo njegov super pristup djeci, a i pjesmice koje je snimio za klince su super i djeca ih vole. Zar zaista mislite da bi djeca u vrtiću trebala slušati Ivanku Boljkovac? :shock: Osim toga, to što netko dođe u vrtić održati predstavu, otpjevati nešto olakšava i vrtiću i tetama jer nije isto voditi djecu na autobus, pa u kazalište, pa iz busa natrag u vrtić, pogotovo one manje. Znači djeca dobiju u vrtiću koncert, a ne moraju se nigdje maknuti. Naravno da treba djecu voditi i u kazalište, i u muzeje (npr. moj mlađi sin sutra ide u prirodoslovni muzej)... A što se tiče cijene, ljudi moji pa sve košta. Zbog čega bi Houdek pjevao za našu djecu besplatno? Pa on od toga živi. I karta za njegov koncert košta puno više od 25 kuna.
Pa nek ide onda držati nastupe u pubovima gdje je i do sada.davorka prvotno napisa
![]()
E, ovo je i meni puno veci bezobrazluk!Bubica prvotno napisa
Dok kazalisne grupe uvjezbavaju predstavu, Jozo Bozo i Jacques uvjezbavaju svoje pjesme i tocke i svi trose svoj glas i vrijeme na svoj program, fotograf "izgubi" 10 minuta u vrtcikoj grupi, klikne par puta foticem, razvije te slike u masini i onda ih prodaje skuplje nego doticni gore navedeni izvodjaci svoj uvjezbani program.
Ja se samo nadam da J. H. neće vidjeti ovu stranicu.
Ja bih baš voljela čuti njegov komentar.Angie75 prvotno napisa
Jel ti misliš, zaista, da se u vrtićima ne bi trebalo ništa živo organizirati (nikakva zabava, predstava, mađioničar....) ili ti je samo Jaques Houdek trn u oku?toffifeee prvotno napisa
I slažem se da ne treba baš sve u vrtiću biti čista edukacija, pa zar se djeca ne mogu malo zabaviti?
A što se tiče fotografa, ljuta sam kao pas, da samo vidite fotku mog Olivera, kakvu su mi poslali, uopće skoro ne kužim da je to moje dijete.
[quote] ili ti je samo Jaques Houdek trn u oku?![]()
Ma ne, nemam ja ništa osobno protiv njega. Naravno da treba zabave, ali šta to nije moglo biti za manje kn? Ili zašto su roditelji stavljeni pred gotov čin? Tu se moram složiti sa tatekom, trebali bi na sastancima pitati roditelje da li se slažu.
Naša grupa sa tetama priređuju same sa djecom predstave i tu su oni angažirani i presretni jer sudjeluju u tome i veća im je zabava.
A što se tiče fotografa, to je i meni blesavo, makar još kod nas ove godine nisu slikali.
Angie, zašto :? Zbog onog incidenta s novinarima prije par godina, ili...? Ne kužim; pa roditelji smo i raspravljamo na temu koja se tiče nas i naše djece, nitko ga nije vrijeđao :? Baš bi bilo fora da se javi sa svojim komentaromJa se samo nadam da J. H. neće vidjeti ovu stranicu.![]()
Di-zg, s nekim stvarima koje si napisala se slažem, ali ovo
mi jeStvarno se nemogu oteti dojmu da u današnje vrijeme postoje ljudi koji fakat vjeruju da će si Jacques ili bilo koji izvođač honorare od koncerta, odnosno novac od ulaznica ili naknade zadržati jer je to nemoguće.Kao svaku kunu koju neki pjevač (sad ne govorim o J.H.-u) dobije za koncert, on uredno prijavi, plati davanja i slično?
Ispričavam se, ovo je skroz OT, ali mi je upalo u oko
![]()
Ako se roditelji i vrtić slože da netko dođe zaraditi u vrtić, to je OK, ali to nije nikakav velikodušan potez (sudeći po ovome što je Loli napisala) pa ga nemojmo niti tako prikazivati. Čovjek radi svoj posao i to je to!
Daisy, zato što bi se možda ipak uvrijedio. I pomislio - pa dobro, ako me ne žele, neću ni ja k njima. (ili možda on ipak nije osjetljiv kao što bih bila ja)
A ja mislim da bi ga djeca stvarno rado vidjela u svom vrtiću...
A raspitat se kod upućenih ljudi? :/
Telefonski pozivi zaprimaju se u Kontakt centru Porezne uprave radnim danom od 9 – 15 sati.
0800 1001
Prijava utaja poreza,
Neizdavanje računa,
Rad na crno,
Drugi porezni prekršaji,
Pritužbe na rad službenika Porezne uprave.
Za sve što se plati, trebali bismo dobiti račun (još će i za lemozinu uvest)
I zar nije normalno da čovjek za svoj trud/ vrijeme/ vještinu dobije i neki novac (ako nije nastup u dobrotvorne svrhe pa se odrekne honorara)?
A na honorare onda ipak trebamo (barem meni uvijek maznu, bez greške) platiti i porez i prirez i razne doprinose po novome.
daisy2005 prvotno napisa
svaki koncert koji se kod nas održava mora imati dozvolu za javno izvođenje + što je organizator dužan platiti sva davanja između ostalog i autorske honorare. Rijetko koji koncert može proći neprimječeno, jer kao što sam već rekla, kao i u ovom slučaju, izvođači u većini slučajeva koriste i pjevaju tuđe pjesme. Znači netko za svoju pjesmu ipak treba dobiti naknadu gdje god se ona izvela jer je nečija pjesma ujedno i nečije vlasništvo.
pa ako mu ide lova preko racuna naravno da platiKao svaku kunu koju neki pjevač (sad ne govorim o J.H.-u) dobije za koncert, on uredno prijavi, plati davanja i slično?
a zamp je jako rigorozan sto se tice placanja autorskih prava, al bome i posteno placa autorima
U to ne vjerujem jer ne možeš dobiti računDia prvotno napisa
niti od vrtića, a niti od Željka Houdeka.
E kad bi bar netko u Osijeku pjevao našoj djeci ??!!!!
Ljudi što ste se zapjenili!!!![]()
Slučajno sam svratila ovdje kad ono sve gori!!
Čovjek prepjevao dječje pjesmice, moja curica ih obožava, samim time i njega, bila bi oduuuuševljena da im on dođe u vrtić.
Jedino je cijena previsoka, obzirom da predstave koštaju 10-15kn.
iz pouzdanih izvora moram ti reći da NEMAŠ PRAVO jer sam više puta osobno u rukama držala račun od Željka Houdeka!!!!!!!!!!JBT prvotno napisa
Ajde draga,e to bi stvarno bila senzacijasorciere prvotno napisa
![]()
A ja ti budem prateći vokal![]()
ivanka je doista posebna. mnogi bi se u njenoj situaciji prepustili očaju, i žalili sami sebe... a ona je odlučila uspjeti - i uspjela je! i sigurna sam da bi klinci uživali u njenom društvu...aleksandra70vanja prvotno napisa
I nama osvanuo plakat u vrtiću.
Ja nemam ništa protiv njegovog koncerta. Par puta smo bile na koncertu Zagrebačkih mališana i jedino kad je on bio gost, pjesme koje je pjevao su bile dječje pjesmice. Ostali gosti su pjevali pjesme tipa Dragi ne zaboravi me :shock:
A sad cijena je mogla biti i manja. Ali isto tako kad idu u Malu scenu karta ih dođe isto kao kad ju ja vodim. a tobože grupe imaju popust.
Vjerujem da je posebna i da bi se djeci svidjela njena vesela narav i razigranost.sorciere prvotno napisa
Ali, pjesma je. Pa još jednom
. Pa još jednom
. Mogla bih tako do sutra.
pa ne moras TI dobiti racun, da bi organizator platio porez :?JBT prvotno napisa
gle, ja sam radila na organizaciji koncerata i znam kako to ide
adio mare - ja mislim da bi se ti prevarila u klincima, ivanki i pjesmicama. pogotovo ako se radi o neobaveznom druženju.
ivankin život je bio jako težak, i mislim da ona ima nevjerojatan senzibilitet za hvatanje "vibri" svih mogućih raspoloženja i osjećaja...
i još nešto: ivanka je od malih nogu pretvorila glazbu u svoj život. kad glazbu doista ŽIVIŠ - tu ljubav možeš prenijeti i drugima.
Sorciere, mi nikako da se razumijemo...
Ja mislim na pjesmu koju je I. Boljkovac pjevala na Dori: "Nema šanse, šećeru" i samo to.
Nemam ništa protiv I. Boljkovac.
Ako ja ne dobijem račun lova koju sam daoDia prvotno napisa
nigdje ne "ulazi" te je nema "potrebe" prijaviti.
Znam i ja kako to ide kod koncerat i kako se radi
iz iskustva i razgovora sa prijateljima koji bave
organizacijom razno-raznih događanja, a između
njih i koncerata.
Zato sam uvjeren da se ne plaća stvarni porez
već se vjerovatno prijavi 1/10 primjenje love.
Danas sam vidjela na plakatu u našem vrtiću da su ovi Jacquesovi koncerti pod pokroviteljstvom Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport. Kaže ravnateljica da je jučer bio koncert na Savici i da je Jacques pjevao punih sat i 15 minuta, koliko su djeca htjela i da su svi oduševljeni.
Danas je koncert u našem vrtiću, djeca su jako uzbuđena.
ovdje jacques houdek, bas ste neki... skrtavci... tzc-tzc-tzc...![]()
ja bih rado dala 25 kn za njegov koncert. ionako placam sve ostalo, a vjerujem da bi klinci bili odusevljeni.
i apropos zira - meni taj tekst nikad nije legao, a nisam znala kako ide u originalu...
Iz prve ruke znam da je pjevao 25 min, naime živim na Savicidavorka prvotno napisa
i moje dvoje djece ide u taj vrtić i bili su na tom koncertu.
Pjevao je 4 pjesme i dvije po želji klinaca.
Pa kaj vi još o Željkecu? Stvarno....![]()
Evo htjela bih se malo nadovezati. Moja Ema ne ide u vrtic ali stvarno ne vidim nista lose u tome da se u vrtic pozovu razlicite skupine: pjevaci, kazalista, klaun itd. Mislim da je u redu da vrtic na pocetku godine kaze da ce biti nekih troskova tijekom godine za posebne prilike i da kazu koliko ce to biti.
Ja sam bila sa necacima na Jacques-ovim koncertima i on je fakat super sa klincima i klinci ga obozavaju. Prije nego sto ga se pocne osudivati treba utvrditi da li tih 25 kuna ide njemu, da li ide vrticu, da li ide djelomicno njemu a djelomicno vrticu ili nekoj pak trecoj strani.
Ne treba ljude osudivati prije nego sto se znaju sve strane.
JBT - ovo što sam prenijela, rekla je jutros naša ravnateljica, njoj je valjda rekla kolegica sa Savice, i to je baš govorila kako oni na plakat stave okvirno pola sata, a u stvari on pjeva duže. Tebi su tete rekle da je pjevao samo 25 minuta? Javiti ću sutra kad ću znati kako je bilo kod nas.