Dia prvotno napisa
e ovako, čitam vašu temu i nisam se namjeravala uključivati kako moja princeza još nije došla ni na svijet a kamoli da joj netko pjeva ili glumi u vrtiću ali...... ipak očitu tu ima dosta neupućenih glava kojima nisu jasne neke stvari. I da se razmemo, ne osuđujem ja to ali možda će vam neke stvari biti jasnije jer ajmo reći da sam u tim vodama i da mi je to ajmo reći struka...
Znači, Jacques je napravio po mojem skromnom mišljenju super potez sa cd-om jer ruku na srce koliko cd-a sa dječjim pjesmicama ima u opticaju i koliko se oni slušaju. I napravio je u jedan dan dva dječja koncerta (jedan je bio rasprodan) u razmaku par sati i djeca su uživala (bio je moj mali nećak i pod dojmom je još uvijek. Ono što je u tome "skriveno" je da Jacques izvodi kao na koncertu tako i na CD-u tuđa djela. Znači, honorari od prodaje cd-a, koncerata i ostalih manifestacija u koje se ubraja i ovo u vrtiću, ne idu Jacquesu u novčanik nego se od toga, prema Zakonu o autorskom pravu, namiruju i autorski honorari za sva izvedena djela svim autorima pjesmica. Jacques je samo interpretator/izvođač kojem ide jedan manji dio.
Stvarno se nemogu oteti dojmu da u današnje vrijeme postoje ljudi koji fakat vjeruju da će si Jacques ili bilo koji izvođač honorare od koncerta, odnosno novac od ulaznica ili naknade zadržati jer je to nemoguće.
Također, Zamp je institucija koja prikuplja novac prema pravilniku a u skladu sa zakonom, i što je najgore od svega 25 kn po osobi za koncert je puno manja tarifa od minimalne propisane tarife za cijenu ulaznice.
Osobno mislim da bez obzira na nisku edukativnu razinu Jacquesovog posjeta vrtiću, ja bi bila oduševljena da mom djetetu u vrtić dođe jedan takav zabavnjak i odpjeva im i odpleše s njima. Ne vidim u tome ništa loše, dapače. A i budimo realni, koji se estradnjak ikada pojavljivao u vrtićima?!?!?