Kakve ima veze to koliko on otpjeva dobrotvornih koncerata godišnje i što mu to daje za pravo? Na šta da se pozovu, naprimjer, rode koje više puta godišnje u svoje slobodno vrijeme, bez ikakve naknade, pomažu roditeljima da pravilno stave as ili daju savjete o dojenju? Mogu li zato ući u neki vrtić i prodavati proizvode svoje firme?

U vrtićima nije bilo pratećeg benda, samo on i još jedna gospođa. Po mojom mišljenju, troškovi "pozornice" od 2m2 i njegovih 25 minuta rada ne mogu biti veliki, u odnosu na cijenu koncerta umnoženu za broj djece (u samo jednom vrtiću, a tko zna koliko je tih koncerata održao!)

Argument da njegova kćer živi od rada svog oca....hmmm...padaju mi na pamet svakakvi primjeri razno-raznih profesija od kojih ljudi hrane svoju djecu, ali ipak ih baš ne smatramo prihvatljivima.

Računica je jasna: Jacques je besplatno pjevao na koncertu povodom Dana vrtića, koji bi inače trebao platiti Gradski ured. No, da Gradski ured ne bi imao taj trošak, omogućeno mu je da pjeva po vrtićima i puno više zaradi na moj račun i račun ostalih roditelja. Nema tu besplatnog.

Sačuvaj me Bože takvih dobrotvora.