Citiraj wana prvotno napisa
Baš i mene zanima za euritmiju, posebno zato što u jednom našem vrtiću kojeg ja jaaaako favoriziram i nadam se da ću biti dovoljno vrijedna voziti Juru svako jutro tamo, jer nam je od kuće udaljen 10-ak min vožnje(ma baš sam razmažena! ) tjedno dva puta imaju euritmiju!Navodno plesni/čudnovati pokreti uz glazbu, a služe jačanju psihofizičkog stanja, koordinaciji pokreta djece (i odraslih) i još svakočemu
wana u pravu si, iako je to teško opisati ovako dok to ne probate, naime cilj je osjećaj prostora, učenje geometrijskih figura, stanje duha i tijela, tj. povezanost, muzički taktovi, itd. evo dijela opisa euritmije koji sam našla na netu...

Euritmija je plesni oblik umjetnosti u kojem se glazba ili govor izriču pokretima tijela; određeni pokreti odgovaraju određenim notama ili glasovima. Naziva se još i "vidljivim govorom" ili "vidljivom pjesmom". Djeca vrlo dobro prihvaćaju jednostavne ritmove i vježbe koje im pomažu jačati i uravnotežiti vlastita tijela i vlastite životne snage; kasnije, stariji učenici smišljaju i izvode složene euritmijske izvedbe poezije, drame i glazbe, pa time stječu dublje poznavanje tih djela.
Euritmija potiče i unapređuje koordinaciju pokreta i jača sposobnost slušanja, opažanja i neposrednog umjetničkog stvaranja. Kad djeca sebe dožive poput orkestra i budu prisiljeni držati jedan s drugim jasan odnos u prostoru, jačaju se i socijalne vještine
meni se je svidjelo iako mi je bilo malo čudno, ipak ja sam balkan girl , ali sam se dobro osjećala poslije toga