Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Muci me alergija

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno Muci me alergija

Ako znate kako, pomozite! Izgleda sa sam alergicna na talk iz gumenih rukavica. Posto iste nosim na poslu kada sam u labu, nema sanse da ih izbegnem. Vec nakon pola sata nosenja, pojavi mi se crvenilo po sakama, a zatim i po donjem delu lica (valjda kako se nehotice dodirnem po licu). Onda svrab krene dalje - upravo me ludacki svrbe usi! Kupila sam sumeci kalcijum i "Pressing" protiv alergije, ali ne bih bas rado da ga pijem i da se mazem kortikosteroidima jer planiram trudnocu. Znate li neki prirodan lek za ovakve situacije (osim najprirodnijeg moguceg, odlaska na godisnji, koji ce na zalost jos malo sacekati sa primenom)? :/

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Možeš biti alergična na talk, ali i na latex od kojeg se većina rukavica radi.
    Na tržištu postoje i rukavice bez talka, kao i rukavice od sintetičkih materijala na koje u principu nema alergije. Pretpostavljam da nemaš utjecaja na nabavu rukavica, ali nabavi si sama pa isprobaj. U međuvremenu nabavi tanke pamučne rukavice i stavi ispod gumenih i ne diraj lice.
    Ako si alergična na latex imala bi problema kod upotrebe kondoma - iako mislim da je to očitije kod muških alergičara.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

vishnja... u dm-u ima da se kupe rukavice koje nemaju talk..a prave su laboratorijske.. mislim nisu one za po kuci vec one kao medicinske po izgledu. nisu skupe a ima 10 komada u kutiji, cini mi se.. spakovane su u kartonsku kutijicu, cisto da lakse nadjes..

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Mislim da je u pitanju ipak talk, jer kada smo jedno vreme dobijali rukavice bez talka, nisam imala takvih tegoba. Ali, to su bile neke iz humanitarne pomoci, pa sada ne mogu doci do njih. Ovo sa pamucnim rukavicama ti je super predlog, a probacu i sama da zaredjam po apotekama ,pa da pokusam da nadjem netalkane rukavice. Hvala za ideju!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •