Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: ne preljuti luk - ima li ga jos igdje?

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno ne preljuti luk - ima li ga jos igdje?

Veliki sam potrosac luka i nemam nista protiv njegove ljutine dok je u normalnim razmjerima, no u posljednje vrijeme gdje god da kupim luk (razni trgovacki lanci) uvijek je velika vecina glavica ljuta k'o vrag.

Gdje se sakrio onaj dobri stari normalan luk? :?

Jel ima netko ideju gdje se moze kupiti luk normalne ljutine?
    (oni koji jedu cevape sa lukom kod Rubelja, znaju sto zelim ... vec sam ih pitao otkud nabavljaju luk pa su rekli da je iz vlastite proizvodnje tj. stalnog dobavljaca )

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

probaj među kumicama na placu koje drže sir. One znaju donjeti domaći luk na prodaju, iako i taj zna biti ljuti.

Ovo u centrima je uvoz - samo ne znam otkuda. Znam da je češnjak kineski. Pogledaj deklaraciju.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

obično za salate i za jesti kao prilog kupim onaj ljubičasti. taj mi je manje ljut nego "obični" bijeli.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj TONI prvotno napisa
    obično za salate i za jesti kao prilog kupim onaj ljubičasti. taj mi je manje ljut nego "obični" bijeli.
    potpisujem.

no isto tako za "odljučivanje" luka, dobro je da narezani luk odstoji malo potopljen u vodi.

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ovo s lukom i mene strašno ljuti,..ali ja pokušavam to malo ublažiti tako da ga oguljenog i prepolovljenog stavim u hladnu vodu na oko 5 min. I onda je blaži. To ako ga jedemo svježeg. A ako ga siječem više za neko kuhanje onda u zamrzivač 5-10 minuta.

A nesjećam se kad sam zadnji put kupila luk koji nije užasno ljut.

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

a onaj srebrni?

Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Srebrni je još najljući ( bar prema mom iskustvu). Ja najviše volim ljubičasti. Ako je baš preljut, a trebam ga u sirovom stanju, onda ga narežem na trakice, dobro nasolim i ostavim stajati neko vrijeme (pola sata do sat). Zatim isperem hladnom vodom i .

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja ga najcesce klopam sirovog i ne volim kad bude onak "rastopljen" i mokar kao kad ga se nasoli, uzivam kad je onak fino hrskavi ... no, moram probati ovu opciju sa vodom (obrisati kad ga izvadim), to mozda upali.

Tu i tamo klopamo luk koji MZ-ina rodbina uzgaja u ZAgorju i taj je manje ljut, no obicno ga imamo samo djelic godine.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja radim po bakinom receptu, ako je preljuti, minutu umočim u jako vruću vodu (stavim u posudu s vodom da uđe cijeli), a onda minutu u jako hladnu. Osušim, stvarno djeluje. Nema ljutine.

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

charlotten nisu ljute,ja ih kupuje u mercatoru:
    http://www.hoeijmakers.net/rob/blog/...es/sjallot.jpg

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •