Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 60 od 60

Tema: do kada česti nočni podoji?

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

još, ovo o čajevima, izbacivanju noćnih podoja tak malim bebama, lijenosti u dojenju i sl mi je jednostavno :bljuv: smajlić. što god tko reka na to.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Zmaj, potpisujem!

Ne razumijem, zašto je tako teško, nekome tko je u potpunosti ovisan o tebi, beskrajno te voli i njegovo preživljavanje ovisi o tebi, u potpunosti posvetiti jednu godinu svoga života (kasnije je opet jednostavnije), a ne smišljati "načine" kako ga prevariti da duže spava, da ga što duže ne moram nositi, da manje plače, zavaravati ga dudom ili čajem dok je gladno, pa kada počne ustajati, hodalica, samo da se ne moram non stop saginjati i imati ga na oku. Meni je takvo ponašanje sebično!
    I naravno, ovo gore uopće ne znači da se žena mora zapustiti, dapače, bogatija je za još jedno malo srce koje kuca za nju, a sve ostalo stvar je organizacije.

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Većina žena (zapravo ljudi su svi takvi) stalno nešto čeka. Najprije čekaju da beba ulovi red u hranjenju, pa onda čeka da prođu zubići, pa čeka da prestane dojiti da je slobodnija, onda čeka da beba krene u vrtić da ima više vremena za sebe... Na kraju shvatimo da nam je na brzinu promaknuo najljepši dio života našeg djeteta i da se nikada neće vratiti. Treba uživati u svim trenucima s našim djetetom, dobrim i lošim. I ti noćni podoji neće trajati vječno. A što ima ljepše nego kad se probudiš a jedno maleno mirišljavo klupko mirno spava kraj tebe?

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Stalno sam razmišljala o tome kako ga naučiti da prestane s noćnim podojima, posebno otkad sam počela radit i kad mi je postalo teško držati koncentraciju na poslu.
    A onda, kad sam vidila koliko mu to znači, sve mi je postalo ravno.
    Uspavam ga navečer i polegnem u krevetić, ali kako se tokom noći probudi, stavim ga između nas, uspavam, i ja pri tome zaspem, i ujutro se svi probudimo skupa
    Na kraju sam vidila da uz sva ta buđenja nekad bolje funkcioniram preko dana nego neki koji prespavaju cijelu noć Valjda sam se negdi vremenom navikla na taj ritam.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

a ja sam mislila da mi prečesto noću papamo - 2-3 puta!!
    zato što mi je prvo dijete sa 6 mjeseci već spavalo 12 sati u komadu, pa mi se ovo 2x dizanje čini koma.

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj tibica prvotno napisa
    Većina žena (zapravo ljudi su svi takvi) stalno nešto čeka. Najprije čekaju da beba ulovi red u hranjenju, pa onda čeka da prođu zubići, pa čeka da prestane dojiti da je slobodnija, onda čeka da beba krene u vrtić da ima više vremena za sebe... Na kraju shvatimo da nam je na brzinu promaknuo najljepši dio života našeg djeteta i da se nikada neće vratiti. Treba uživati u svim trenucima s našim djetetom, dobrim i lošim. I ti noćni podoji neće trajati vječno. A što ima ljepše nego kad se probudiš a jedno maleno mirišljavo klupko mirno spava kraj tebe?

:D potpisujem

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

[Mi smo do prošle noći imali ludu fazu...svakih skoro pola sata se budio i tražio ciku...sada spava od 9 ( i to u minutu) , prvi podoj oko 12-12,30, drugi oko 4-5 i u krevetu smo tamo do 8 - 9. Moram biti iskrena i reći da ga nakon prvog podoja ostavim kod nas jer zaspim jako brzo i ljena sam dizati se. Njegova je sobica skoro pa gotova i "planiramo" ga prebaciti za jedno mjesec dana(danas nam je puna 4 mjeseca) ako će funkcionirati. A od prvog dana nemamo nekakve točne podoje;nekada je to svakih pola sata, nekada su duži razmaci(mislim na dan), tako da su mi cice non-stop vani. I nemam baš neku podršku od obitelji MM jer kao da je na flašici mogao bi kod nekoga i ostati. A što je najgore i to smo probali (tata mi je strašno bolestan i u jednom sam trenu imala jako malo mlijeka - da nije bilo MM vjerovatno bih i ostala bez njega - ljubavi svaka ti čast) , ali smo tada imali jako loše spavanje. Nema uspavljivanja nego na ciki...i moram priznati da mi je to prekrasno.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim da vi opce nemate tako ceste nocne podoje
    a osim toga, ona je jos tako mala beba, mislim da bi nerealno bilo i ocekivati da prespava cijelu noc...

bit cu slobodna reci i da mi se cini prerano da beba od 5 mjeseci spava u svojoj sobi, tako je mali i mama je sve sto mu treba i sve sto ga smiruje...

a to vrijeme na kraju ipak brzo prodje...

imat ce cijeli zivot vremena da bude u svojoj sobi, neka sad jos gusta s mamom i tatom u krevetu

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

svaka je beba drukčija npr.moj sin je dojio svako tri sata bilo po noći(s vremenom ubitačno je postalo) i po danu i bio je točan uvijek,a sada imam malu curu koja se probudi samo jednom u noći i papa ali zato u nje nema nikakvoga reda ustvari kad je budna papa stalno ali još je mala(13 dana) tako da ne znamo kako će to izgledati ali moram naglasiti da sam pobornica dojenja i da sinu nisam do 5 i po mjeseci dala nikad ni vode ni čaja a tako ne namjeravam ni njoj jer ima li išta ljepše od dojenja

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

sad mi ovo ubitačno što sam napisala zvuči baš sebično i grozno pa ću se ispraviti i napisati da je bilo više nekako zamorno ali isplati se i predivno je....

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •