Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Malo jede

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno Malo jede

Haj! Jel dovoljno za dijete od 11 mj. (5.6. će navršiti) Da ima 3 kruta obroka dn. , većinom dva, a popije oko 7 dcl. mlijeka? Još se budi po noći i jede mlijeko.? Većinom prespava jutarnji međuobrok-voćna kašica oko 9- i ostaju još dva obroka u 12-povrće, oko 2 mlijeko i u 4 pop. grisolino s voćem ili sl., onda u 5 opet mlijeko i u 8 navečer mlijeko. Neće kašicu oko pola 8 što mu ja nudim.?Hoće većinom što se jede iz ruku-kruh, jabuku, keks,-pa ne može mi to jesti -to su jako mali komadi što on odgrize da zamijeni jedan obrok!

cyber-mama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Moja Karla će 27.05. napuniti godinu dana i još uvijek nema neki strogi raspored što se tiče obroka, nekad pojede 3, nekad 4 a posljednjia tri dana smo na 6 obroka/međuobroka.
    Ujutro oko 8 mlijeko (cca 150 ml),
    oko 11 milupin griz s mlijekom (cca 200 ml),
    oko 13 voćna kašica (velika (kršitelj koda)ova),
    spavanac do 16,
    oko 16 ili 17 povrće, meso, žitarice ( cca 250 ml),
    oko 19 ili 20 proso s voćem ili palenta s mlijekom,
    oko 23 mlijeko (cca 180 ml).

Nekad jede više, nekad manje ali sve u svemu izgleda da sve što pojede "skuri", jer ima 8550 g.
    Mislim da ne trebaš brinuti dokle god je veselo i normalno funkcionira.

suzyem avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Koliko vidim, beba ti jede svaka 2 sata, i to najčešće mlijeko. Zašto ne napraviš veći razmak i daš nešto drugo?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Zato jer neće ništa osim mlijeka, a plače da je gladan.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Osim, jedino kruha, keksa ili banane iz ruku. A to su za mene grickalice, a ne obrok.A i toga pojede samo mrvice, osim banane koju mu dajem iz ruku, pa pojede cijelu.

lara26 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ja sam mama jedne nejelice i gledajuc nju, meni tvoje dijete jede skroz dovoljno. sjecam se proslo ljeto kad je imala godinu i 1-2 mjeseca kroz cijeli dan od krute hrane pojela bi ujutro pola fete kruha sa sirom, za rucak 6-7 malih zlicica onoga sta bi joj se napravilo isto tako i za veceru. i to je sve! ostalo je dojila.
    baba i dida bi ubili za osmu zlicicu, ali nije se dala.

suzyem avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj frogica prvotno napisa
    Osim, jedino kruha, keksa ili banane iz ruku. A to su za mene grickalice, a ne obrok.A i toga pojede samo mrvice, osim banane koju mu dajem iz ruku, pa pojede cijelu.
    A da mu probaš nasjeckati, recimo mrkvicu, meseko, i sl. pa da sam gricka?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ajme, pa sada kada čitam koliko vaši jedu, moja Zala je gladna, bogec!
    navršila je nedavno 11 mjeseci, po novome kada se probudi neće ništa (7 h), onda opet spavanac 9-11.Prije je jela voćne kašice, ali više voće neće ni primirisati.Sada eventualno pojede par žlica voćne kašice i to uz nagovaranje, razmrlja kroasan (više po stolu i podu nego što ga pojede), koji puta pojede nešto što jedemo i mi (to joj je ful zanimljivo), ali isto samo par žlica, npr. kajganu.Onda oko 13 je ručak i to konkretno, meso + povrće, žganci i sl i to voli i jede ali nikad sve odjednom.Neki puta je ručak i kasnije oko 15 sati.Popodne neće ništa, nego tek predvečer (18-19) pojede ostatak od ručka i prije spavanja (20) cica). I to je SVE!Meni se to čini premalo,ali jednostavno neće.Stalno joj nudim voće i voćne kašice,ali ništa.Samo da je mesa i povrća!Neće niti mliječne kašice, niti Čokolino, a ja više niti ne znam što bi joj ponudila?!I naravno da se po noći budi 3-4 puta radi dojenja.

suzyem avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Dobro je što ti jede meso i povrće, a voće joj probaj nasjeckati pa da sama uzima. Čokolino ti ni ne treba.
    Šta da vam kažem, moje curke opet žive na jogurtu, voću i žitaricama, meso neće ni pomirisati a povrće jedva. Danas smo ustanovili po nalazu krvi da su slabokrvne

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

:shock: pa koliko mi onda malo jedemo
    ujutro bocica oko 6h, onda oko 9h vocna kasica tipa banana/jabuka sa 2-3 zlice kuhane zitarice (griz, palenta, proso, riza) onda opet bocica oko podne, rucak oko 15h brljamo oko 5-10 zlicica povrce/meso/riba/jaje (kako koji dan) onda opet bocica oko 17h i oko 20h
    izmedu pogricka malo kruha, voca, dvopek i sl. al u minimalnim kolicinama
    ponoci ne jedemo vec 2 mj.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

E i mi imamo isti problem:
    Nika ima 10mj. i mi jedemo ovako:
    7h30 bočica - 200-220ml
    10h00 užina - voće ili jogurt ili kombiniram
    13h00-13h30 - ručak - povrce, meso, riba, žitarice, ovisi o danu
    16h30 užina - voće
    19h00 večera - žitarice sa mlijekom (200ml)

i to je to

sa večerom imamo problema u zadnje vrijeme, jer je premorena. Do sada bih joj davala večeru, pa bi ju kupala, ali sad je pravo umorna i neće da završi večeru, a neće ni bočicu.
    Šta predlažete?

koalica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Minja probaj s večerom pola sata ranije.

mene zanima što i kako ponuditi bebi od 8mj koja još nema zubiće da sama jede/gricka???? Probala sam s komadom banane ali ona desnima odlomi ogroman zalogaj i bojim se da se ne zadavi. Jabuku je isto znala strugati desnima ali isto je jednom odlomila malo veći komad pa sam se prepala.

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ja imam slične brige, samo što dojim pa nemam blage veze koliko mlijeka popije. Ali vjerujem da djeca jedu kad su gladna, oni su još premali za neke štrajkove i slično. Kad bi u gramima zbrojila koliko dnevno dohrane pojede moja cura, mislim da bi to bilo oko 300-350grama. Malo.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ja imam problema s njom otkad se rodila...nije baš za jelo

I sad smo s dohranom počeli. Za 4 dana će imat 6mj.
    Nisan pametna kad joj, šta i koliko davat.

MM je ujutro probudi za mlijeko i popije oko 170 (nikad više, redovito manje)
    Pa oko podne popije opet oko 170 mlijeka.
    Onda oko 15 kašica - pola male pojede (60g)
    I opet u 19 i u 10 ipo navečer mlijeko-170.
    Mi to rastegnemo na 4 sata razmaka između obroka jer inače neće da jede ako joj nudimo svako 3 sata.

Jel joj to puno mliječnih obroka, bili je vi budili za ovi jutarnji u 7?
    Ako neko ima nekakav savjet ili sličnu situaciju bila bi jako zahvalna.
    Ma više bitke borim s MM i bakama. Da je po meni ja bi nju pustila da sama odredi broj obroka, a ovako oni upiru da se u nju krca i krca jer "dite mora jest"

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i moj Oleg ne jede u poslednje vreme, ali mislim i tesim se da je to faza :?
    i dalje sisa kao mecava i to mu je najdraze i hrana koju on moze sam da jede tipa kifla, keks ili hleb, obozava sve prstima da jede

koalica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ivana st mislim da super radiš. Za sada je to skroz ok, tek se privikava na kašicu i manja količina je dovoljna. I ne treba buditi za obrok. A mlijeka nikad dosta

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Moje dijete također nikad nije bilo oduševljeno hranom. Guglala sam i slučajno naletila na ovo:

DJECA KOJA NERADO JEDU.pdf, prikaz ankete i radionice za roditelje.

Među ostalim, ovaj dio iz tog dokumenta me je dosta umirio:
    ''Djeci možemo prepustiti odgovornost za vlastiti apetit od samog trenutka rođenja. Nedavno istraživanje Sveučilišne bolnice u Zurichu čak pokazuje da su djeca, kojoj se dozvoli da preuzmu kontrolu nad vlastitim apetitom, kad navrše 25 godina zdravija od prosjeka.
    I ovo:
    Roditeljima su prezentirane: tablica s prosječnim vrijednostima visine i težine djece predškolske dobi, kao i tablice praćenja rasta i razvoja djece u vrtićima CPO Zamet prethodne i tekuće radne godine. Pokazalo se da pothranjenih gotovo i nema (dvoje od ukupno 490-ero djece), ali je zato pretilih zabrinjavajuće mnogo (62-oje djece, tj., oko 12% vrtićke populacije). Time se željelo poručiti roditeljima – sudionicima ove radionice da se kod njihove djece ne radi o pothranjenosti, već o prirodnoj regulaciji vlastitog apetita što djeci bez bojazni treba prepustiti. Uplitanjem u djetetovu osobnu odgovornost može se postići samo kontraefekt.
    U zadnje vrijeme se jako trudim ne pokazivati koliko me pogađa što tako malo jede. Mali pomaci se vide, ali još mi nije svejedno kad se digne sa stola, potpuno nezainteresiran da pojede bilo što. Ali primjećujem da se nakon pola sata, kad ogladni, vrati i traži nešto za pojesti. Obično je tad već jelo hladnjikavo, ali neki puta jede i odmah.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •