-
Vojta - vježbice i fizioterapeuti
Roditelji vježbača po Vojti ili svi koji o tome znate nešto više - javite se.
Naime, mene konkretno interesira u kojim se slučajevima preporuča vježbanje po Vojti (koliko sam ja informirana to je prvenstveno za hipotonu djecu), kakvi su vam rezultati i ima li u Zagrebu ili bližoj okolici privatnih fizioterapeuta koji rade po Vojti? Je li točno da su to vježbe za pravilnu posturu?
Naime, zašto me to zanima!? Moj je Filip prema riječima naše pedijatrice blago hipoton i nju to previše ne zabrinjava, a zapravo niti mene, jer mu razvoj teče manje-više uredno prateći one famozne razvojne tablice. Ono što mene brine je to što se on sa svojih punih 7 mjeseci još uvijek ne okreće trbuh-leđa (leđa-trbuh izvodi uredno već 2 mjeseca), a po meni razlog tome su šire postavljeni laktovi. Kako mu isti priječe da se on okrene na leđa jednostavno raširi ruke i počne plivati u tom položaju i kreće i pobuna (cmuganje, plač). Sve vježbice koje znam odnose se na jačanje rukica, ali ne i na sužavanje stava, a možda bi mu Vojta-sistem mogao pomoći u ispravljanju toga (jer to spada u posturu).
Inače, idući tjedan sam ga naručila kod Sabola, ali voljela bih na ovu temu i vaša mišljenja i sugestije.
Hvala!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma