Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Jesenski složenac

  1. #1
    Leina mama avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    549

    Početno Jesenski složenac

    Ne znam zašto se zove baš tako, al jako je fin, pa evo recepta:

    Skuhati cca 2 manje šalice riže, te staviti na dno nauljene vatrostalne posude.
    Cca 1/2 kg mljevenog mesa izdinstati na luku, začiniti i kad je poluhladno pomiješati s 1/2 kiselog vrhnja. Tako pripremljeno meso složiti na rižu.
    Preko toga položiti na ploške narezan svježi paradajz.
    Zaliti ostatkom vrhnja.
    Sve prekriti naribanim sirom.
    Peći u pećnici na 200-220°C, cca 20 minuta, tj. dok se na siru ne uhvati smeđa kožica.

    Dobar tek!

  2. #2
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Ne znam zašto se zove baš tako
    Prije nije bilo paradajza tokom cijele godine, bilo ga je u kasno ljeto i jesen . Mala šala.
    Jelo mi se čini vrlo interesantno, budemo probali

  3. #3
    Leina mama avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    549

    Početno

    Citiraj kalimero prvotno napisa
    Ne znam zašto se zove baš tako
    Prije nije bilo paradajza tokom cijele godine, bilo ga je u kasno ljeto i jesen . Mala šala.
    Pa, da, vidiš! Nije šala, kad razmislim zaista je tako. Ahhh, kako smo se brzo navikli na komociju da tokom cijele godine imamo sve voće i povrće, pa zaboravismo kad šta stvarno zri

  4. #4
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Zvuči fino. Morat ću probati iza nedjelje.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •